FoodPro Preloader

Moti je kovinsko vezenje


Izreke, fraze in besede, ki letijo z naših ustnic, so točne in evfonične. Vendar včasih dodana vrednost ne ustreza njihovi pravi definiciji. Dolgotrajna dolgočasna akcija je določena z eno frazo - »potegni gimp«. Z uporabo tega mnogi sploh ne sumijo, da se ta izraz nanaša na veličastno obrt, ki je oživela v Rusiji. Dejanje s

Izreke, fraze in besede, ki letijo z naših ustnic, so točne in evfonične. Vendar včasih dodana vrednost ne ustreza njihovi pravi definiciji. Dolgotrajna dolgočasna akcija je določena z eno frazo - »potegni gimp«. Z uporabo tega mnogi sploh ne sumijo, da se ta izraz nanaša na veličastno obrt, ki je oživela v Rusiji. Dejanje samo po sebi ni nič drugega kot način proizvodnje, katerega proces je bil precej dolg in naporen. Lahko ga opišemo kot dolgočasno in dolgotrajno delovanje.

Pomen besede gimp

Zlato vezenje v Rusiji je bilo zelo priljubljeno. Gradivo za njega je bilo tanko zlato in srebrno žico, ki je bila zavita v spiralo.

Gimp je kovinska nit, ki se uporablja za vezenje. Njen način proizvodnje je dolgotrajen posel. Ta definicija je bila ime za niti. Ruski mojstri, ki so izvajali svoje veličastno delo, so se prav tako ukvarjali. Pomen te besede, prevedene iz francoščine, ne pomeni nič drugega kot kovinske tanke niti. Ta material lahko izdelajo samo izkušeni obrtniki.

Izdelava gimpa

V šestnajstem stoletju so bizantinski, turški in asirski trgovci prinesli različno blago. Po pojavu veličastnih naslikanih turških, bizantinskih tkanin v Rusiji, je bila oživljena lastna obrt (barvanje tkanin).

Vezenje - zlato vez - se uporablja za dekoriranje uniform in oblačil, okrasnih predmetov in cerkvenih pripomočkov. Ta proces je bil precej zapleten. Od mojstrov je zahteval posebno pozornost. Izdelava niti je zelo težaven proces. Kovino smo segreli na belo toploto in počasi potegnili tanko žico. Bila naj bi enotna, elegantna in trajna.

Zlato vezenje

V Rusiji je bilo vezenje zelo priljubljena oblika ročnega dela. Gimp je material, ki se uporablja za šivanje zlata. Delo je bilo opravljeno na vseh vrstah tkanin. Uporabili so žamet, krpo in maroko. Vezenje je okrašeno z vojaškimi uniformami, dragimi počitniškimi oblekami. Cerkveni vezenine in dekorativno šivanje so bile zelo priljubljene.

Ta vrsta ročnega dela se je zdela precej zapletena. Tanko, trdo delo je zahtevalo določene spretnosti od mojstra. Natančnost vezenja je omogočila ustvarjanje edinstvenih mojstrovin. Sčasoma se je kakovost niti izboljšala. Obstaja več vrst GIMP. Imela je drugačno debelino in teksturo. Izboljšana in sama tehnika vezenja. Dodajanje del z biseri in poldragimi kamni je omogočilo, da so končni izdelki postali prava umetniška dela.

Kovinske niti v sodobnem vezenju

Gimp je kovinska nit, ki se uporablja za vezenje. Z leti se ta vrsta igle ni izgubila svoje priljubljenosti. Z leti se je spremenila ne samo tehnika opravljanja dela, temveč tudi same niti. Gimp se trenutno razlikuje po sortah. Izboljšana je bila tudi metoda izdelave kovinskih niti.

Sodobna motnja je raznolik material. Predstavljena je s tanko kovinsko žico, tesno zavito v spiralo. Seznam tradicionalnih kovin je razširjen. Imajo različne lastnosti kot tudi debelino in prečni prerez. Razširjena in barvna paleta niti. Lahko je sijoča ​​in mat, mehka in trda. Proizvajajo se zlata in srebrna žica ter niti različnih barv in odtenkov.

Sodobno vezenje zlata

Danes se GIMP še vedno uporablja pri vezenju. To je predvsem ročna izdelava. Razlikuje se od drugih vrst vezenja. Glavna značilnost pri delu s polžem je, da ne prodre v tkanino, ampak je nameščena na njeni površini. Še vedno je glavna barva gimpa rumena (zlata) ali srebrna. V skladu z izbranim vzorcem se določijo dimenzije niti, ki se razrežejo na segmente želene dolžine. Gimp je pritrjen s križnimi šivi. To iglo zahteva posebno natančnost. Vzorci in okraski z uporabo GIMP zelo lep in izvirno. Točno, fino delo opravljajo izkušeni obrtniki. Za dekoriranje oblačil se uporablja vezilni trak. Ta dekoracija večerne obleke in izvedba šivronov na vojaških uniformah, pa tudi cerkvenega vezenja. To vrsto ročnega dela uspešno uporabljajo notranji oblikovalci. Prevleke in zavese, okrašene s predalom za vezenje, izgledajo res razkošno.

Sodobni mojstri popolnoma združujejo tradicionalne in moderne motive. Proces vezenja je bil pred kratkim avtomatiziran. V ta namen se uporabljajo posebni računalniški programi.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci