FoodPro Preloader

Tulip Origami: 3 možnosti proizvodnje


Origami Tulip je lahko ravno slika, ki je zalepljena za delo na aplikaciji ali za ustvarjanje velike stenske slike, razglednice 8. marca ali ženskega rojstnega dne. Origami je obsežen. Tulip je narejen iz papirja, nato pa se mu skozi slamico vdre tok zraka. Tako so gubice papirja razpokane in tvorijo tridimenzionalno sliko.

Origami Tulip je lahko ravno slika, ki je zalepljena za delo na aplikaciji ali za ustvarjanje velike stenske slike, razglednice 8. marca ali ženskega rojstnega dne. Origami je obsežen. Tulip je narejen iz papirja, nato pa se mu skozi slamico vdre tok zraka. Tako so gubice papirja razpokane in tvorijo tridimenzionalno sliko.

Zelo lepi obrtni tulipan, pridobljen iz modulov. Kupite jih lahko v trgovinah s pisalnimi materiali v gotovih kompletih ali pa jih samostojno zložite iz posebnega papirja. Modularni origami tulipan izgleda spektakularno, preprosto ga lahko sestavite tako, da modele vstavite eno v drugo ali pa uporabite lepilo za boljšo montažo. S tem, ko naredite nekaj cvetov in jih pritrdite na palico, lahko ustvarite lep šopek tulipanov, ki bo neobičajna dekoracija sobe.

V članku si bomo ogledali več različnih možnosti za izdelavo origami tulipana z navodili po korakih za zlaganje papirja. Zahvaljujoč shemam se bo izkazalo, da bo delo hitro in enostavno.

Ravno cvet

Za delo na cvet origami tulipan vzemite kvadratni list barve, po možnosti dvo-stranski papir. Spodnji diagram prikazuje, kako se papirne gubice izvajajo korak za korakom, da ustvarimo sam cvet in zeleni del obrti - list in steblo. Prvi korak poteka z rdečim papirjem.

Kvadrat obrnemo za kot na glavno enoto, spodnji rob pa dvignemo navzgor. Pregib naj se obrne diagonalno. Nadaljnje stranske vogale je treba dvigniti tako, da so na vrhu cvetov jasno vidni trije cvetni listi. Zadnje dejanje se izvede z spodnjim kotom. Na zadnji strani je upognjen na ravni črti. Papirni cvet koralnega tulipana je pripravljen!

Pecelj cvetja

Zlaganje naslednjega dela plovila je iz zelenega dvostranskega papirja. Listi se zbirajo s kvadratnim slepim vzorcem. Sprva je pregib diagonalno od zgoraj navzdol.

Nato se zgornje stranice na obeh straneh upognejo do sredinske črte, nato se vdolbina skrije v notranjost, tako da se prazno prepogne na pol. Izkazalo se je, da je cvetno pecelj, in da bi se v njem pojavil list, se spodnji del dviga navzgor in tvori gladko črto na dnu.

Ta origami tulipan se lahko zatakne na ozadju papirja ali kartona. Če naredite debelo papirnato rožo in naredite majhno luknjo na dnu, bo kartonska stebla lahko ohranila cvet v pokončnem položaju.

Hollow cvet za napihovanje

To origami tulipan zložen veliko dlje in težje. Vnaprej izrežite iz gostega lista A-4 kvadrata. Da bi bile vse njegove strani enake, je eden od vogalov obrnjen na nasprotno stran, ki tvori pravi trikotnik. Na strani je preostanek odvečnega papirja. Ta trak za škarje je treba rezati.

Naslednja faza dela bo upogibanje kvadrata na pol, najprej navpično, nato vodoravno. Po vsaki vrnitvi listov se vrne v prvotni položaj.

Da bi pravilno naredili origami prazen tulip iz papirja, morate narediti gube diagonalno v eno in drugo smer. Ko smo kvadrat razširili na prvotni položaj, pred nami vidimo množico trikotnih delov. Prsti morajo zavzeti kvadratek ob robovih centralne vodoravne črte in jih povleči navzgor in v sredini. Če so gube pravilne, naj se papir zloži kot harmonika, zgornji del pa pade na dno. Vse, pripravimo se na nadaljnje delo!

Sklop sheme Origami

Na spodnji sliki je origami korak za korakom navodilo tulipana, v katerem vsako nadaljnje dejanje ustreza zaporedni številki risbe.

Pod številko 6, pod prepognjenim tulipanom, je narisan oblak s puščico. To pomeni, da morate v tej fazi dela v luknjo od spodaj vstaviti tanko koktajlno cev in jo vtakniti. Papir se istočasno poravna, tvori volumetričen cvet, kot na glavni fotografiji v članku. S prsti ostane le vse liste v različnih smereh. Cvet je pripravljen!

Cvetni modul

Za delo boste potrebovali več kot 100 modulov, zloženih v trikotnike. Najbolj primeren način je, da kupite komplet z vnaprej izdelanimi elementi iz debelega posebnega papirja origami. Začnite sestavljati cvet tako, da združite oba elementa. Na drugo stran namestite en trikotnik, tako da ostri koti gledajo navzgor. Tukaj so postavljeni na tretji element, s čimer se jih pritrdi skupaj. Naprej, postavite četrti modul na prva dva, pritrdite ga v drugo vrstico petega. Sklop se nadaljuje, dokler ni mogoče oviti ekstremnih modulov v krog.

Položen je začetek tulipana, nadaljnji šivalni modeli na vogalih, ki štrlijo navzgor, dvignejo cvet v višino za 4-5 cm, nato pa se začne proizvodnja cvetnih listov. Za to je potrebno število modulov razdeliti na enake dele in v vsakem od njih zmanjšati njihovo število, dokler ne ostane en element na vrhu trikotnika.

Če želite shraniti origami iz modulov za dolgo časa, potem je najbolje, da okrepite strukturo PVA med montažo.

Ko je cvet pripravljen, ga lahko pritrdite na tanko palico, tako da jo vstavite v luknjo na dnu. Tako, da cvet ne plazijo, je palica pritrjena s pištolo za lepilo ali debelo PVA. Palico lahko zavijemo z valovitim papirjem zelene barve vsakega odtenka, na straneh pa postavimo široke liste, izrezane iz istega materiala.

Končni izdelek izgleda zelo impresivno. Če lahko iz modulov naredite monofonski tulipan, lahko poskusite eksperimentirati z različnimi barvnimi koti. Lahko jih postavite v vrstice, spirale ali proge navpično.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci