FoodPro Preloader

Tkanje usnja - novo življenje starih stvari


Prej ali slej pridejo vse usnjene stvari v takem stanju, da jih je nemogoče še naprej uporabljati. In zdi se, da nič drugega ne ostane, kot da bi tako vrgli ven. Ampak lahko dajo drugo življenje, obvlada preprosto tehniko ročno - tkanje usnja. Pljuniti, šahovske "deske" in nekaj drugega Usnje je mehko in voljno. Idea

Prej ali slej pridejo vse usnjene stvari v takem stanju, da jih je nemogoče še naprej uporabljati. In zdi se, da nič drugega ne ostane, kot da bi tako vrgli ven. Ampak lahko dajo drugo življenje, obvlada preprosto tehniko ročno - tkanje usnja.

Pljuniti, šahovske "deske" in nekaj drugega

Usnje je mehko in voljno. Idealen je za ustvarjanje ne le nakita, ampak tudi okrasnih predmetov. Zapestnice, uhani, ogrlice, senčniki, stoli, torbe - vse to je mogoče storiti, "sprejeti" tkanje usnja.

Obstaja veliko tehnik, ki vam omogočajo ustvarjanje novih originalnih stvari iz zastarelih predmetov. Med njimi so najbolj priljubljeni ročno izdelani usnjeni izdelki, kot so zapestnice s podporo, merezhka, pletenice in pleteni obročki. Ključ do uspeha - kompetentna izbira materialov.

Izbira okvira in orodij

Za to vrsto ročnega dela je najbolje izbrati samo naravno usnje. Poleg tega je njegova vrsta odvisna od dejstva, da bo predstavljal končni izdelek. Torej, če se načrtuje izdelava pasu ali zapestnice s tehniko tkanja, mora izbira padati na kožo teleta. Toda mehkejša koža prašiča je odlična za ustvarjanje prevlek, izdelavo ogrlic in uhanov ali okrasnih vrečk. Za te namene je primerna tudi kozja koža.

Vsi trije tipi kože se med seboj zlahka razlikujejo. Prva ima gladko površino, druga pa je značilna po mehki strukturi in redkih sledih por, tretja pa ima fino porozno strukturo.

Po izbiri materiala je potrebno kupiti orodje. Tkanje usnja , tako kot vse vrste igel, zahteva obvezen nabor "orodij":

  1. Konstrukcijski nož z najmanjšo zračnostjo rezila;
  2. nož za brušenje kože;
  3. Škarje po meri;
  4. luknjači za luknje za umetnost in luknje za zakovice;
  5. krožno oblikovana in ravna dleta za obdelavo in rezanje robov;
  6. kladivo preprosto in čevelj;
  7. kovinski ravnila različnih dolžin;
  8. merilnik kompasa;
  9. PVA lepilo in koža.

Ta seznam materialov je minimalen in zadostuje za začetek dela v tej tehniki. Ko se spretnosti izboljšajo, se seznam "orodij" posodobi.

Vzorec pisala

Da bi razumeli, kaj je to vrsto ročnega dela, je dovolj, da naredimo prvo zapestnico v stilu »Otroci cvetja« (hipi).

Najprej izberite del telečje kože, katere dolžina ne presega 25 centimetrov. Poleg tega so izrezane tri vrvi v širini od 3 milimetrov. Na ravni treh centimetrov od roba so vrvice pritrjene z objemko, nato pa so zelo tesno pletene s preprosto pletenico, dokler prosti konci ne dosežejo dolžine treh centimetrov.

Deli kabla, ki ne postanejo poševni, se za kožo obdelajo z lepilom, tako da postanejo enojni trak. Takoj, ko se izdelek posuši, se njegovi konci razrežejo na dolžino en centimeter (z dletom) in nato okrašijo s kovinskimi konicami. Zapestnica je pripravljena.

Tkanje usnja je fascinanten proces, ki vam omogoča, da ustvarite izvirne predmete dekor in nakit. Poskusite! Rezultat ne bo razočaral! Izdelek iz pravega usnja, izdelan z lastnimi rokami, bo vir pozitivnih čustev!