FoodPro Preloader

Šopke sadja naredite sami (foto)


Na vsakem praznovanju ali prazniku bo lepo urejen šopek sadja naredil nepozaben vtis na vse goste. Takšno izvirno darilo se lahko predstavi katerikoli ženski ali materi 8. marca ali rojstni dan namesto običajnega cvetja. Da bi bilo enostavno, morate le kupiti vnaprej vse sestavine prihodnjega darila. V

Na vsakem praznovanju ali prazniku bo lepo urejen šopek sadja naredil nepozaben vtis na vse goste. Takšno izvirno darilo se lahko predstavi katerikoli ženski ali materi 8. marca ali rojstni dan namesto običajnega cvetja.

Da bi bilo enostavno, morate le kupiti vnaprej vse sestavine prihodnjega darila. V rožnem sadnem buketu uporabljamo ne samo sadja dreves, temveč tudi jagode, melone in buče - lubenico in melono. Pogosto so oblikovalci vključeni v sestavne dele takih okusnih šopkov, celo vejice z listi ali cvetovi, vendar je to neobvezen element, temveč služijo kot dekor.

Prav tako morate vnaprej razmisliti, kako bo dano darilo, kje bo postavljeno. Vse potrebno pri izdelavi lastnih rok šopek sadnih trenutkov bo preučil v tem članku. Po branju boste z lahkoto lahko samostojno ustvarjali tako lepoto, kot na fotografiji v članku.

Prilagoditve

Če želite sestaviti sestavo, je treba izbrati sadje in jagode svetlih barv, ki je dolgo časa lahko v rezani obliki in ne izgubijo svoje vizualne privlačnosti. Rezine ali figurice izrežemo iz gostih sadežev z običajnim ostrim nožem ali s posebnim orodjem za rezanje. To je drsnik za rezanje ali nož, posebni drobilniki ali tajski noži za rezanje različnih vzorcev. V prodaji lahko najdete cele komplete za rezanje.

Strokovnjaki, ki jih zanima carving (umetniško rezanje sadja), lahko spremenijo vsak material. In mi, navadni ljubimci, se bomo naučili.

Če želite sadje postaviti v vazo ali košaro, boste potrebovali tudi stojalo in nabodalo, na katerega bodo oblečene jagode in sadje. Da bi se lesene palice nahajale v pravem položaju in niso padle na stran, morajo biti fiksne. Zato je narejeno posebno stojalo za sadni šopek z lastnimi rokami. Oglejmo si podrobneje, od česa je mogoče.

Stojalo za šopek

Če se odločite, da preprosto podarite sadno kompozicijo, okrašeno v obliki šopeka, potem lahko leseni nabodalniki, na katerih so pritrjeni plodovi, tesno vezani z vrvico in skrijete ta vozel pod lepim ovojem.

Če je cvetica sadja narejena v košari ali široki vazi, boste potrebovali posebno stojalo, v katerega se bodo zalijele lesene palčke z rezanjem. Kaj se lahko uporabi v tem primeru:

  • Kos trajne pene. Na dnu vaze morate najprej položiti lep barvni prtiček ali krpo, tako da stojalo ni vidno. Potem je kos pene iz umetne mase, ki je minimalne višine 5-7 cm, jasno razrezan na velikost vaze, nato pa so okrašeni nabodalniki popolnoma zlepljeni v peno pod pravim kotom, da je kompozicija videti kot cvet.
  • Floristična goba. To je gosta plastična pena, ki jo cvetličarji uporabljajo za izdelavo šopkov cvetja. Lahko ga kupite v kateri koli cvetličarni.
  • Trdo soljeno testo lahko zamesimo. V ta namen vzemite enake deleže fine soli "Extra" in bele pšenične moke - po eno kozarec, v to mešanico dodajte 125 g hladne vode. Maso dobro premešamo do gostote. Še vedno lahko za 10 minut postavite kroglo solnega testa v hladilnik. Nato se testo postavi na dno posode za sadni cvet in nato se lesene palice zalijejo v tesno maso.

  • Poleg stojala lahko uporabite tudi veliko, gosto sadje, kot je ananas, kot je prikazano na zgornji fotografiji.

Slika Cut

Potem vam bomo povedali, kako s svojimi rokami rezati lepe figure za šopek sadja. Oglejte si fotografijo in podroben opis dejanj v članku. Najprej je treba sadje in jagode temeljito oprati pod tekočo vodo. Če so v plodu semena, kamen ali osrednji trdi del, jih je treba rezati z ostrim nožem. Od lubenice, melone ali ananasa, narezanega na tanke trakove, lahko s pomočjo kalupov za piškotke stisnete figure. Če niso, ne skrbite, to lahko naredite bodisi z očesom ali s papirno predlogo ali pa izrežete prvi element.

Uporabite lahko katerokoli obliko: srce, cvetje, tulipane, zvezde, polmesec in druge. Kot središče cvetja lahko na nabodalu sesekljate grozdje kontrastne barve, jagode ali borovnice.

Lepo prekriti elementi. Na primer, majhen kvadratek kivija lahko postavimo na rezano obliko cvetja iz ananasa, na vrh pa lahko pritrdimo majhno kroglo lubenice ali melone.

Kako očistiti agrume?

Zdaj razmislite, kako lepi agrumi v šopek sadja. Za začetek je limona ali pomaranča dobro oprana. Nato uporabite nož, da odstranite lupino, da naredite gladke navpične črte, da bi olajšali sadje. To je enostavno narediti z lastnimi rokami (korak za korakom na fotografiji). Kup sadja z limoninimi cvetovi izgleda zelo izvirno.

Ko se celoten krog očisti na ta način, se limono ali oranžno narežemo na rezine. Postaviti jih je treba na bolj trdni del sestavka. Lepo bo izgledal na rezini jabolka, še posebej, ker bo izločen limonin sok pomagal zagotoviti, da se jabolko pred tem ne bo zatemnilo.

Lepa v sadni šopek videz tanke rezine citrusov, prepognjene na pol in prebodene s palico na področju trde lupine.

Delo z jagodami

Pogosto se pri delu s šopkom sadja uporabljajo jagode. Ima čudovito stožčasto obliko. Njena pred pranjem skrbno umijte, posušite. V nekaterih primerih so sepale odstranili, včasih pa levo.

Sadež s sadjem je lep, v katerem so jagode potopljene v taljeno čokolado. Da bi to naredili, je treba čokoladno ploščo razdeliti na majhne koščke in jo položiti v majhno posodo, ki je postavljena na vrh vrele vode. Ko čokolada postane tekoča in se malo ohladi, se jagode spustijo v čokoladno maso.

Na tej dekoraciji lahko naredite tudi trakove raztopljene bele čokolade. Za lažje risanje lahko uporabite kulinarično vrečko.

Rože jagode

Za šopek sadja, lahko uporabite jagode, narežemo na obliko cvetnih listov vrtnice. Za to uporabite oster in tanek nož. Prvič, rdeče jagode so oblečene z repom skupaj z repom, nato pa držijo palico v roki in narezujejo majhne koščke jagod, začenši od spodnjega roba, vendar ne popolnoma.

Vreze so narejene v okrogli obliki na različnih ravneh. Naredite to pred predstavitvijo, tako da jagode ne tečejo pred časom.

Zdaj veste, kako narediti šopek sadja z lastnimi rokami, korak po korak opis njegove proizvodnje bo pomagal ustvariti izvirno in lepo kompozicijo.