FoodPro Preloader

Kako zmanjšati velikost fotografije in ne izgubiti v kakovosti?


Moderne matrične kamere omogočajo fotografiranje neverjetno visoke ločljivosti, ki povečuje velikost slike. To bi lahko dopustili, če večina posnetih fotografij ne bi bila prenesena na splet. Na žalost številne strani resno omejujejo velikost prenesenih slik ali samodejno ustvarjajo manjše kopije, zato so slike zelo kakovostne. Zato je

Moderne matrične kamere omogočajo fotografiranje neverjetno visoke ločljivosti, ki povečuje velikost slike. To bi lahko dopustili, če večina posnetih fotografij ne bi bila prenesena na splet. Na žalost številne strani resno omejujejo velikost prenesenih slik ali samodejno ustvarjajo manjše kopije, zato so slike zelo kakovostne. Zato je vprašanje, kako zmanjšati velikost fotografije, obdržati največje barvne informacije.

Načini

Fotografijo lahko zmanjšate na več načinov:

  • uporabite vgrajen Windows;
  • uporabiti posebne pretvornike;
  • obrežite fotografijo;
  • odstrani EXIF ​​informacije (čeprav ta metoda ne omogoča preveč zmanjšanja teže fotografije).

Če v Lightroom obdelujete veliko število posnetkov, lahko uporabite nastavitve za izvoz. V tem programu je seveda vgrajen pretvornik, ki lahko zmanjša velikost fotografije, tako med shranjevanjem kot tudi med postopkom na njih. V oknu za izvoz je dovolj, da nastavite samo velikost široke strani fotografije in si ogledate, kako sam program optimira slike po velikosti.

Adobe Photoshop ima tudi vgrajen pretvornik, ki vam omogoča, da zmanjšate fotografije in jih raztegnete. V ta namen pokličite meni velikosti slike s kombinacijo tipk Ctrl + Alt + I in izberite želene vrednosti za prihodnjo sliko. V oknu ni zapletenih nastavitev, zato se ne bomo ustavili pri vsakem elementu.

Kako je zmanjšanje?

Če želite zmanjšati težo fotografije, je stiskanje razdeljeno na več vrst: stiskanje brez izgube in stiskanje z izgubo. Pri zmanjšanju velikosti fotografije brez izgube kakovosti, je poslabšanje praviloma neopazno za oči in se lahko uporablja za slike s katero koli vsebino, zlasti za tiste, kjer je pomembno ohraniti celovitost slike. Če uporabljate to obliko stiskanja, kardinalna sprememba velikosti ni mogoča.

Kompresija z izgubo je prednostno uporabljena za majhne, ​​abstraktne in srednje kakovostne posnetke. Velikost se lahko znatno zmanjša, vendar se izgubi pomemben del informacij o posnetku.

Običajno za obrezovanje fotografij z drugo metodo. Zmanjšanje teže se doseže z odštevanjem različnih neželenih podatkov, na primer podvojenih ali presvetlih slikovnih pik, ki zamenjajo piksle z numeričnimi vrednostmi in izločijo nepotrebne informacije. V vsakem primeru se fotografija zmanjša ne le v teži, ampak tudi v kakovosti. Čeprav je treba omeniti, da je poslabšanje neposredno sorazmerno z velikostjo zmanjšanja. Toda kako zmanjšati fotografijo, ne da bi pri tem izgubili kakovost in ali je mogoče to storiti brez programov tretjih oseb?

Ali je mogoče fotografijo zmanjšati brez popačenja?

Obstajajo pretvorniki, ki opravljajo delo zelo kakovostno in skoraj neopazno za vizualno zaznavo. Kljub temu, da bi zmanjšali velikost fotografije brez izgube kakovosti, je mogoče le z rahlim zmanjšanjem teže. Če želite sliko optimizirati do maksimuma, boste morali izbrati takšne vrednosti stiskanja, pri katerih bo kakovost ostala sprejemljiva.

Vendar pa je močno zmanjšanje velikosti slik uporabno le v primeru, da jih prenesete v omrežje, da prihranite prostor strežnika in pospešite nalaganje strani. Za preprosto shranjevanje na domačem računalniku, dodatna velikost datoteke ni pomembna.

Kako zmanjšati velikost fotografije z operacijskim sistemom Windows?

Najlažji način za zmanjšanje slike je zmanjšanje njegove fizične velikosti. To ne zahteva prisotnosti posebnih programov ali storitev tretjih oseb. Uporabite lahko dober stari urejevalnik Paint. Da bi zmanjšali velikost fotografije, kot v prejšnjem primeru, naredimo nekaj preprostih manipulacij:

  • desno kliknite na fotografijo in na seznamu izberite "Uredi";
  • privzeto se bo slika odprla v urejevalniku Paint;
  • na zgornji plošči poiščite in izberite ikono »Spremeni velikost« ali preklopite v okno z nastavitvami s pritiskom na Ctrl + W;
  • vnesite želeno vrednost in kliknite shrani.

Zmanjšanje velikosti programov tretjih oseb

Številna spletna mesta določajo omejitev za vhodne datoteke do 1 MB. Če želite zmanjšati velikost fotografije tako v fizični velikosti kot po teži, je najbolj pravilna možnost za doseganje želenega rezultata. Na primer, del slike lahko uredite v urejevalniku, nato pa ga stisnete do največje vrednosti.

Čeprav je 1 MB za slike dovolj za shranjevanje velike količine informacij, fotografije s prvotno velikostjo več tisoč slikovnih pik morda še ne ustrezajo tem omejitvam.

Omrežje ima čudovito storitev, imenovano Optimizilla, ki lahko stisne datoteke za snemanje nizkih velikosti. Na primer, originalna fotografija velikosti 3, 5 MB izgubi 90% svoje teže s kakovostjo 70%, kar praktično ne poslabša slike. Pretvornik se učinkovito spopada z velikimi slikami, vendar je vseeno bolje, da ne naloži prevelikih fotografij, saj je zmanjšanje velikosti fotografij na 1 MB iz originalnih 20 MB precej problematično.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami