FoodPro Preloader

Zanimive obrti iz barvnega papirja naredite sami


Otroci se od zgodnjega otroštva učijo dela z barvnim papirjem. Iz skupine vrtcev vrtca je v urniku prijavnica. Pri vsaki starostni skupini se program usposabljanja razširi in postane bolj zapleten. Če se majhni otroci učijo, da na del papirja prilepijo dokončane dele, potem sčasoma začnejo sami odrezati dele na gladkih črtah, tako da zložijo papir, nato pa se naučijo, da jih razrežejo v krogih in vzdolž kontur. Učitelj sta

Otroci se od zgodnjega otroštva učijo dela z barvnim papirjem. Iz skupine vrtcev vrtca je v urniku prijavnica. Pri vsaki starostni skupini se program usposabljanja razširi in postane bolj zapleten. Če se majhni otroci učijo, da na del papirja prilepijo dokončane dele, potem sčasoma začnejo sami odrezati dele na gladkih črtah, tako da zložijo papir, nato pa se naučijo, da jih razrežejo v krogih in vzdolž kontur. Učitelj starejšim skupinskim otrokom poda podrobne predloge, otroci jih obkrožijo s preprostim svinčnikom in nato izrežemo konture.

Otroci ročno izdelujejo barvni papir ne le enkrat na teden, ko je lekcija o grafični dejavnosti. Ob večerih in v prostem času se izvaja individualno in dodatno delo. Za vse praznike otroci uporabljajo ta material pri izdelavi voščilnic. To so cvetje za matere in babice za 8. marec, vojaška oprema za 23. februar in dan zmage, okrasitev velikonočnih jajc. In kakšne čudovite novoletne obrti prihajajo iz barvnega papirja.

V članku bomo staršem pokazali več možnosti za ustvarjanje zanimivih del z uporabo večbarvnega papirja. Ta in lahka obrti za majhne otroke in kompleksna - za starejše. Delite znanje o različnih načinih dela s papirjem. Staršem bomo svetovali, kakšno delo lahko otroku ponudimo v kakšni starosti, tako da bodo njihove zmožnosti sovpadale s kompleksnostjo izvajanja.

Kaj je potrebno za delo?

Preden začnete izdelovati obrt iz barvnega papirja z lastnimi rokami, mora vaš otrok pripraviti delovno mesto. Biti mora dobro osvetljen, brez nepotrebnih in v skladu z višino otroka, tako da hrbtenica v sedečem položaju ni ukrivljena. Otrok med izdelavo obrti ne bi smel pogrbeti, hrbet mora biti ravna, položaj nog pod tabelo pa ustreza obliki pravega kota.

Če je otrok star 2-4 leta, starši izločijo podrobnosti. Za lepljenje lahko uporabite krtačo in pasto. Je lahko kuhati doma. Na kozarec hladne vode damo žličko pšenične moke in dobro premešamo v majhni ponvi. Nato se zmes da na plin in se pripelje v debelo stanje. Bodite prepričani, da stalno mešamo, da se izognete grudicam. Upoštevajte, da se bo po ohladitvi pasta še bolj zgostila.

Starejši otroci za obrtne izdelke iz barvnega papirja z lastnimi rokami lahko ponudijo lepilno palico. Pri delu s papirjem je primeren za uporabo. Nato ščetka ni potrebna. Za starejše otroke, poleg tega, morate pripraviti škarje, ravnilo in preprost svinčnik, narediti vzorce za oblikovanje.

Tehnike barvnega papirja

Poleg ravnega dela na aplikaciji obstaja veliko različnih načinov. To je zlaganje znakov iz črt, src, krogov in polkrogov. Rezanje koncev lista papirja "rezanci" in zaokroževanje robov s svinčnikom. Tako lahko na travniku naredite travo, dlake princese, grivo leva itd. Obstajajo izvirne obrti iz barvnega papirja z lastnimi rokami, v katerih morate prepogniti trak papirja na polovico, ki tvori kapljico. Tako so izdelani cvetni listi, živalsko krzno, ježki igle.

Obstaja veliko obrti, ki uporabljajo metodo trganja papirja na majhne koščke ali tanke trakove. Otroka ne dobijo vedno od prvega. Potrebno je pokazati, kako se to delo opravlja, da se vadijo na starem časopisu.

Pogosto obrti barvnega papirja z lastnimi rokami, metode zlaganja papirja dvakrat in štirikratno se uporabljajo, na primer, za snežinke ali elemente iste vrste - letaki, cvetni listi.

Mestna ulica

Takšna vloga je sestavljena kombinirano. Nekateri elementi so zlepljeni kot celota, nekateri pa z odtrganjem papirja. Najprej ustvarite ozadje modrega neba nad in zeleno travo spodaj. Na sredini lista so lepljene domače rjave in rumene barve. Ker so večnadstropni, zlepijo pravokotnike. Okna so izdelana iz majhnih identičnih elementov kontrastnih barv. Če je hiša rumena, potem so okna rjava in obratno. Strehe na hišah so rdeče in trikotne oblike.

Poleg tega so ob koncu otroških obrti z lastnimi rokami iz barvnega papirja (v članku predstavljena fotografija) priloženo sonce z žarki in oblakom. Ker je delo zelo zahtevno, se lahko doma opravi v več fazah. Najprej prilepite ozadje in nato prilepite preostanek slike. Na lekciji v vrtcu bodo otroci iz srednje skupine lahko to storili skupaj. Vsakemu otroku je dana posebna naloga, ki mora dokončati svoj del dela z visoko kakovostjo, da bo skupni hek lepo oblikovan.

Božična lepota

Ena od lahkih obrti iz barvnega papirja z lastnimi rokami bo izdelala božično drevo na novoletni karti. Mlajši otroci lahko pripravijo že pripravljene trakove, starejši pa naj jih sami odrežejo. Vsak element slike mora biti manjši od prejšnjega, saj ima ribja kost obliko stožca. Proge niso razporejene v enakih vrstah, toda kaotično se opazuje samo njihovo zaporedje po velikosti. Izrežete lahko samo zelene dele, vendar bo zanimivo videti barvito drevo.

Začnite izvajati delo z dna, z najdaljšim trakom. Ko so vsi elementi našli svoje mesto, je na vrhu zalepljena zvezdica. Lahko je rdeča in rumena. Če želite, so kroglice različnih barv zaljubljene na površino novoletnega drevesa.

Jesensko drevo

Pred jesensko matinejo lahko skupinsko sobo okrasite s tako lepim barvnim papirjem. S svojimi rokami naj otroci zložijo liste "harmoniko". Vsak ovinek je pravilno likan, drugače bo večbarvni listi videti površni. Prvič, deblo drevesa se je zataknilo na list papirnega papirja. Uporablja se rjav papir. Če en list ni dovolj, je lahko sestavljen iz dveh ali treh elementov.

Za izdelavo listov je bolje vzeti obojestranski barvni papir. Uporabljate lahko samo barve listov - rumeno, zeleno, oranžno in rdeče, za ustvarjalnost pa lahko dodate še druge svetle barve. Tako dobite lepši kramp iz barvnega papirja. S svojimi rokami otroci zložijo liste, sklenjene v harmoniko.

Prvi odrezek se zlepi z lepilnim svinčnikom in pritrdi na zadnji trak. Takšni valoviti trikotniki naj se pojavijo, kot na sliki v članku. Lepilo se razmaže po robovih papirja, list pa se z drevesom nežno stisne z dlako, da se ne zmečkajo črte harmonike.

Labod na jezeru

Kot rokodelsko delo ptice lahko ustvarite takšnega originalnega laboda z barvnim papirjem. Prvič, pred lepljenjem se opravijo pripravljalna dela. Otroška dlan je obrezana okrog kartona in vzorec je izrezan. Vzorec različnih listov barvnega papirja se reže po obrisih dlani. To bo telo laboda. Lahko jih naredite samo bele, in lahko večbarvne, kot na vzorcu v članku.

Če so otroci majhni, predavatelj samostojno pripravi vlogo. Otroci le zalepijo labodov vrat in rdeči ali oranžni kljun. Nato se začne proizvodnja ročno izdelanih obrti z barvnim papirjem. Za udobje, lahko narišete na modrem ozadju obrisi jezera trupa ptic. Nato se lepljenje začne z repom. Ena dlan je prilepljena na rob s prsti nazaj. Nato se elementom doda plast za plastjo, s čimer se poveča velikost telesa. Konča delo v vratu laboda. Starejši otroci si bodo lahko sami odrezali dlani, tako da bodo zložili več listov papirja naenkrat. Predšolski otroci starejših in pripravljalnih skupin so si tudi prerezali vratove in kljune. Dodate lahko aplikacijo z jezičkom, soncem, vodnimi lilijami na vodi.

Ogromne ribe

Razsuta dela so vedno bolj impresivna od ravnih. Torej, če dodate tako čudovito ribo podobi akvarija ali morja, bo aplikacija od tega imela le koristi. Izrežite jih vzdolž obrisov predloge. Del glave in repa se izkaže obrnjen v obliki trikotnika, telo pa pravokotno. Nato na hrbtni strani mentor potegne pet linij od konca repa do ravni glave pod ravnilom. Nato otrok kosi barvni papir s škarjami na ravni črti. Če bodo kosi bolj gladki, bo izgledal tisti, ki bo rep.

Na glavi ribe narišejo z označevalcem ali z lepljenjem opravijo majhne dele, kot so oči in usta. Potem pride ključni trenutek. Tri zgornje črte se sekajo s spodnjimi tremi in se držijo skupaj. Hkrati je del papirja z glavo ribe ukrivljen; Na glavnem ozadju tako zanimivih obrti z lastnimi rokami iz barvne papirne ribe so pritrjeni na več točkah. Lahko nanesete lepilo na usta, na konec glave in na rep. Osrednji del ni lepljen, ampak ostane prost.

Rezalni papir

Izdelava obrti iz barvnega papirja z lastnimi rokami je možna z metodo upogibanja ponjave. Razmislite o tem primeru morskega življenja. Prvič, na hrbtni strani barvnega papirja je narisana velika riba ali meduz. Nato se liki likov izrežejo po konturah s škarjami.

Šele nato začne dekoracija otroških obrti iz barvnega papirja. Detajl je upognjen z rokami na pol in izdelani so izsekani kosi. To so lahko trikotniki ali srca, črte ali valovite črte. Če je potrebno narediti zarez v drugem delu figure morja, potem je papir v tem mestu.

Parrot

Takšne obrti so narejeni iz barvnega papirja z lastnimi rokami iz krogov in oval, narezanih na pol. Otroci, stari 4, 5-5 let, lahko porazdelijo gotove figure z vlečeno črto na sredini. Škarje razrežejo oblike vzdolž sredinske črte. Možno je, da ena papiga porazdeli nalogo med dva otroka. Potem bo vsaka polovica številke dobila oboje.

Lepljenje se začne z okroglo glavo z očesom. Potem se hrbet in trebuh zatakneta. Potem se delo zgodi s perjem. Lepljeni so v plasteh. Tačke in kljunata predstavljata dva sosednja majhna polkroga. Na koncu je zlepljena vejica drevesa. Moral bi se dotakniti ptic.

Ročno delo "Cvetje" barvnega papirja

S svojimi rokami bodo otroci lahko naredili takšno sliko že v mlajši skupini. Vse predmete reže učitelj. Če se odločite za to delo s starejšimi predšolskimi otroki, jim zaupajte izrezovanje vseh elementov s škarjami. Najprej narišite obrise barvnih središč. To so trije krogi. Okoli njih, kot so trakovi sončnih trakov iz rumenega papirja. Pritrdite jih samo na enem koncu. Zunanji rob ostane prost. Ko so cvetni listi na mestu, lahko črno središče pritrdite, potem ko na njem narišete marker v vzorcu celic. To so sončnična semena.

Peclje je lahko zeleno z dodajanjem izrezljanih listov. Postavite jih pod kotom, ki povezujejo spodnje konce na osrednji točki. Nato izrežite vrč ali vazo. Za obrtne izdelke, izdelane iz barvnega papirja, lahko obarvate vazo z barvami, flomastri ali nalepite vzorec majhnih delov.

Da je vaza izgledala volumetrično, je premazana z lepilom ne v celoti, ampak delno. Podlaga za nanašanje je lahko izdelana iz katere koli barve, prednostno kontrast, tako da se cvetje izstopa bolj svetlo od njenega ozadja.

Zidna plošča

Iz svetlega nasičenega papirja lahko ustvarite originalno stensko ploščo. Naj bo bolje na listu vezanega lesa ali plošče iz belih vlaken. Zbira se ročno izdelan izdelek iz ločenih kvadratov. Vsak je prepognjen tako, da so vogali upognjeni proti sredini lista. Pregibi morajo biti dobro zglajeni, tako da bodo dolgo ohranili svojo obliko. Boljše za delo, da vzamete debeli papir.

Podrobnosti so razporejene z izmeničnimi barvami, tako da sosednja polja niso iste barve. Če boste vse naredili prav, bo stenska plošča še dolgo videti. To je enostaven in poceni način, da okrasite svoj življenjski prostor.

Zaključek

V članku so podrobneje opisane možnosti izdelave ročnih del iz barvnega papirja. Zdaj bodo starši, ki poznajo vse razlik glede načina izvajanja v vrtcu, lahko samostojno opravljali to vrsto obrti doma. Vso srečo in ustvarjalni uspeh!