FoodPro Preloader

DIY žični nakit: mojstrski razred


Žični okraski so izdelovali stari obrtniki. Sprva so stari ruski kovači kovali nakit, verižico, orožje in od dvanajstega stoletja prešli na metodo vlečenja. To je omogočilo poenostavitev postopka izdelave tanke, gladke žice in znižanje cen izdelkov. Čas pošiljanja žice je minil, vendar obrtniki še naprej navdušujejo z žičnimi izdelki: okraski za lase, uhani, zapestnice, prstani, obeski, spominki, obeski za ključe, kosi predmetov. Informacije za z

Žični okraski so izdelovali stari obrtniki. Sprva so stari ruski kovači kovali nakit, verižico, orožje in od dvanajstega stoletja prešli na metodo vlečenja. To je omogočilo poenostavitev postopka izdelave tanke, gladke žice in znižanje cen izdelkov. Čas pošiljanja žice je minil, vendar obrtniki še naprej navdušujejo z žičnimi izdelki: okraski za lase, uhani, zapestnice, prstani, obeski, spominki, obeski za ključe, kosi predmetov.

Informacije za začetnike

Čeprav so izdelki iz žice in so bili najdeni v antičnih časih v različnih narodih, vendar imena obrtnikov niso dosegli naše dni. Nakit iz žičnega zavijanja, kot nova vrsta ročnega dela, se je vpisal v zgodovino z imenom Alexander Calder (Calder). Že od otroštva, ko je izdeloval uhane in zapestnice za svojo sestro, je prinesel medenine živali staršem za božič.

Vse svoje dejavnosti je posvetil izdelavi nakita, igrač, skulptur. Redko je spajkal kovinske dele, pogosto je uporabil metodo prekrivanja. Ta metoda vam omogoča, da ustvarite nakit, tudi za začetnike. Za delo se uporabljajo različne vrste žice (medenina, srebro, baker, nikelj, titan, aluminij, cink).

Za podnožje izdelka se uporablja debela žica, ki ima obliko, nakit iz žice pa je tkan. Tkanju lahko dodamo različne kamne, kroglice, kroglice, peclje. Ko je žica ovita z nitjo, je to nekakšno iglo, ki se imenuje ganutel.

Kaj potrebujete za delo?

Pogosto začetniki mojstrov izdelujejo žične izdelke v mešanih tehnikah, pri čemer uporabljajo znanje iz področij, kot so žični zaviti, ganutel, beadwork, quilling in izonit. Najprej je narisana skica, nato jo razstavimo v posamezne elemente, vzorce in šele nato praktično izdelamo. Kaj bo potrebno za začetnega delavca (tako imenujejo mojster, ki dela v tehniki žičnega zavijanja):

  • orodje,
  • vse vrste žice,
  • okrasne kroglice, kroglice, kamni.

Tkanje žičnih okraskov je nemogoče brez okroglih klešč, klešč z ostrim nosom, ukrivljenim, pravokotnim, najlonskim “konico”, kleščami, igličnimi karticami (ki jih lahko prvič zamenjate z smirkovim papirjem), nakovalom (flecheisen), nožem, kladivom, wigjikom, risalno desko, rigel.

Če delate z bakreno žico, jo lahko zvijete s prsti, pomagate s kleščami ali drugimi trdimi predmeti. Za izdelavo vzorec debelega materiala ali bolj zapleten vzorec zahteva wigdzhik in vijak. Prvo orodje izgleda kot plošča z veliko luknjami in kljukicami. Razporedite kljukice v pravilnem vrstnem redu in jih ožičite, da ustvarite nenavaden vzorec. Za izdelavo zapestnic, obročev, verig potrebujemo prečko (kovinski stožec debeline 9-40 mm). Najprej je mogoče povezovalne dele izdelati z okroglimi kleščami.

Tako da žični okraski, izdelani z lastnimi rokami, podobni kupljenim, dobijo žveplo v jetrih. Ta material obliži bakrenih, bronastih, srebrnih in medeninastih izdelkov iz žice, ki dajejo pridih antike.

Osnovni elementi: zatik in spirala

Pin je žica s konico, nekaj podobnega igli za ubadanje. Okrogle klešče se stisnejo z žico, ki se umakne za tretjino od roba (koliko ostane, premer obroča). Zavrtite žico za 90 stopinj. In začnejo vetrovati polovico konice okroglih klešč in tvorijo obroč. Potem, v bližini podlage, se odtrga odvečni rob žice, obroček se poravna z okroglimi kleščami.

Spirala je preprost krog z obročem. Ta vzorec je odličen za izdelavo nakita iz žice in noge. Okrogle klešče stisnejo konico žice, tako da okoli konice poteka tesen krog. Nato med konicami stisnemo nastali obroč in nežno zavrtimo spiralo. Premer vzorca je odvisen od števila obratov. Na zadnji stopnji klešče okroglega nosu stisnejo žico iz nastale vijačnice in oblikujejo obroček s prostim koncem žice, kot pri izdelavi zatiča. Presežek materiala se ugrizne s kleščami.

Osnovni elementi: vzmet, obročki, kroglice

Vzmet se uporablja za pletenje žice. Na vijak tesno veter žice želene dolžine. Uporabite ga lahko za ustvarjanje posameznih elementov, ali pa za nalepke, ki ustvarjajo obsežno mejo, ali pa naredite neobičajno verigo za moške iz pletenih zatičev.

Prstani se uporabljajo kot vezni elementi, še posebej, če izdelate nakit iz kroglic in žice. Žica je navita na vijak (premer obročev je odvisen od njegove debeline) v tesnem ovijanju, kot je vzmet. Nato odstranite in narežemo na sredino s kleščami. Če je prostor velik, potem s kleščami ali prsti zaprite obroč.

Kroglice na robovih žice nastanejo z ogrevanjem na gorilniku (nekateri mojstri uporabljajo običajen plinski gorilnik). Da bi jih dobili, potrebujete gorilnik z veliko močjo in žico "nečist", kot tudi vrtalnik, ki ustvarja takšne kapljice popolnoma ravne. Žico lahko ojačate s pomočjo žveplovih jeter in amoniaka. Kladivo poravna podrobnosti, ustvarja nove elemente.

Žični okraski: začetniški Master Class

Če še nikoli niste poskušali vezati žice, potem se morate preizkusiti na preprostih primerih. Za izdelavo zapestnice potrebujete debelo in tanko bakreno žico, okrogle klešče, žične rezalnike in baklo (če delate s celim žičnim prežem).

Iz debele žice izdelajte obročke želenega premera. V ta namen poiščite cilindrično šablono želenega premera (cev). Zavijte skeine z debelo žico, povežite jih na več mestih z začasnimi naramnicami (upognite žico na širino obročkov za zapestnice, jih odrežite, jih nalepite in zlomite konce skupaj).

Če ni debele žice, lahko kupite gotove poceni obročke za zapestnice, jih povežete na več mestih zaradi trajnosti in začnete vpletati. Metoda pletenja vključuje bakreno tanko žico, da zavrtite vsak obroč zapestnice od spodaj navzgor in od zgoraj navzdol.

Tkanje bi moralo potekati ena za drugo, če je žica zrahljana, nato pa klešče premaknite z okroglimi kleščami. Če delate z dolgo žico, postane v procesu tkanja težka. Zato se ogreva z gorilnikom (izgleda kot sušilec za lase s plamenom), tkanje se nadaljuje. Ker se po segrevanju bakra obarva črno, končni proizvod obdelamo s citronsko kislino (voda se segreje, dodamo prašek, produkt kuhamo nekaj minut, nato speremo v vodni raztopini).

Lahko zapestnico celotno zapestnico z žico ali v ospredju priložite druge nakit iz žice (žično zavijanje omogoča povezavo s kamni, kroglice, sploščene žične elemente).

Na bakreno zapestnico naredite uhane. Za njihovo izdelavo boste potrebovali žico, gotove uhane, povezovalne obroče, dekorativne elemente (kamne, kroglice). Prosimo, upoštevajte, da mora biti barva nakita v harmoniji s sponkami in žico. Če je bakrena žica, potem pozlačeni zaponke z jantarnim kamnom. Če zaponke za srebro, nato pa žico svetlih barv.

Torej, iz debele žice morate narediti velik in majhen obroč. Pripravite se za drugo uhan v zrcalni sliki takoj, da se podrobnosti med seboj. Zdaj pa notranji in zunanji obroč zavrtite s tanko žico. Če želite videti bolj volumetričen pogled, potem vsak obroč obrnite z vzmetjo (ali pa na obroč vstavite vzmet) in nato s pomočjo žice vzdolž vzmeti navežite izdelke (v tem primeru bo pletenica zelo enakomerna).

Nato pritrdite sponko na zunanji obroč. Na žico položite kroglice in kamen ter jih s povezovalnim obročem pritrdite na notranji obroč. Povezovalne elemente lahko naredite sami. Da bi starega bakra počrnili in lakirali. Dobijo kot nakit iz žice za nakit.

Kako vpletati kamen za obesek

No, ko je krogla z luknjo, kjer lahko vtaknemo žico, in če je okras iz kamna ali kovanca, kako potem? Za take primere se uporablja posebna metoda pletenja. Potrebovali boste okrogle klešče, klešče s tankim nosom, stranske nože brez posnetka, žico (debelina 0, 3 in 0, 8 mm), kamen (kabošon).

Tkanje žičnega nakita se začne s proizvodnjo okvirja. Zavijte debeli žični kabošon. Tanke kleščaste žične ponitails se dvignejo do kota 90 stopinj. Pustite štiri centimetre in odrežite dodatni material. Iz te žice pripravimo veliko povezovalnih obročev s premerom 4 mm.

Odrežite 1, 3 metre fine žice, pri čemer pustite 50 cm, začnite pritrditi povezovalne obročke na okvir. Najprej ovijte okvir s 4 obrati, nato pa obroč obrnite na okvir s petimi zavoji. Nato, ne da bi zlomili žico, pojdite na obroček in obrnite sosednji element v treh zavojih, gladko zapeljite v okvir.

Zato pritrdite vse obroče. Občasno pritrdite okvir na kamen, če je konveksen, in oblikujete položaj obročev. Morda bo treba pri dvigovanju povečati obroče. Zadnji prstan povežite s prvih petimi zavoji in izrežite žico z napačne strani. Konca debele žice zavrtite v spiralo (lahko naredite popolnoma drugačne kodre), ovijte stranice vzorca, oblikujte romb, zavijte ga s tanko žico, ki je bila sprva zapuščena.

Napačna stran obeska

Sprednja stran žične dekoracije je pripravljena, zdaj delate na napačni strani. Če želite to narediti, iz debele žice, da isti krog, vendar manjši. Konice žice upogibamo v tesnem obroču. Potrebno je, da se oba kodre tesno prilegata drug drugemu. Spodnji del izdelka je mogoče sploščiti s kladivom. Samo udarite jih na sly, lagodno - hit eno mesto, poglej, točno, nato pa se preselil naprej. V nasprotnem primeru se oblikujejo utori.

Zdaj povežete zunanji okvir, kamen in znotraj navzven v eno celoto. Pritrdite več mest z začasno žico, tako da bodo deli tesno in se ne premikajo. Z tanko žico je zdaj potrebno naviti zunanji in notranji okvir, kjer so praznine (med povezovalnimi obroči na zunanjem delu).

Zadnja faza pletenega repa s kodri je obesek za zanke. Če želite to narediti, z uporabo jeklenih napere, nežno, počasi upognite, tako da so kodre na voljo na proizvodih povezovalnih obročev. Zdaj privijte vrvico ali trak. Kot lahko vidite, nakit iz bakrene žice ni nič slabši od nakita.

Prosimo, upoštevajte, da kamen na dekoraciji držijo zunanji vzorci (povezovalni obročki, kodre), ki se med seboj fiksirajo. Če je žica zrahljana, bo kaboušon odletel.

Žični lasni dodatki

Iz žice lahko brez težav naredimo nevidne, lasnice, glavnike. Najenostavnejša možnost je, da žico navijete na žico, naredite cvetličasto obliko z zvitkom in jo pritrdite na podlago. Bolj zanimiv vzorec dobimo iz sploščene žice. Nato pustite konec kroglice in poravnajte preostali del žice, hkrati pa dajte obliko. V tem primeru, žica oviti okoli kroglice, nato pa pojdite na cvetnih listov, konča curl-helix. Postavite kroglico, dosežite tesno prileganje žice drug drugemu, spajkate na podlago.

Podrobneje bomo razmislili, kako narediti okras iz žice, kroglic, kroglic. Na list papirja narišite vzorec ostrega, začenši z zavihkom in se pomaknite na zunanji krog, katerega konec preide v drugo spiralo nad prvo. Izkaže se krog z dvema notranjima antenama. Ta element je izdelan neprekinjeno. Nato na mestu stika dveh kodirnic s tanko žico jih pletemo z več zavoji.

Nadalje, z istim materialom, tkanje okostje Ostra, žice kroglice, noge v skladu s shemo: \ t

  • med kroglicami šest zavojev;
  • med majhnimi kroglicami osem zavojev;
  • med velikimi kroglicami deset zavojev.

Razdalja je določena s premerom dekorativnega materiala. Tkanje se začne in konča s tkanjem z majhnimi kroglicami in v srednjih velikih kroglicah. Curls so tkane samo kroglice. Nato naredite stud. Žico prepognite na pol, tako da je en konec daljši za nekaj centimetrov. Pritrdite ga na ostro, ostriž na vsakem robu naj bo daljši za 5-7 centimetrov. Presežek materiala je odrezan. Zavrtite ostriž iz sredine, zavrtite konce s spiralo.

Da bi bakreno žico okrasili v harmoniji z okvirom, prenesite kroglice v kodre (en konec enega kosa na koncu, pletite drugega z 3 kroglicami, 5 kroglicami). Celotne ostrige ni treba zavrteti, da se lasje ne zapletajo. Samo ločeno antene in med njimi razdaljo 0, 6 -1 cm, ki tvorijo trikotnik.

Enostavne ideje za originalne izdelke.

Rokodelske trgovine ponujajo velik izbor različnih dekorativnih elementov za izdelavo nakita. Kupite nekaj, prihranili boste čas, obogatili svoje znanje (zdaj boste natančno vedeli, kako narediti vezne obroče, pritrdilne elemente, zaponke). Takšni ročno izdelani žični okraski se ne razlikujejo od tistih, ki jih kupite ročno (razen če je dostopna cena).

Tukaj je primer, kako narediti etnični okras iz kvadratnih elementov, v katerih so okrogle praznine. Iz debele žice upognite kvadrat (vogali naj bodo ravni) in manjši krog. Postavite kvadrat, krog v notranjost, zvijajte figure s tanko žico. Druga možnost je, da položite vzmet na žico, preden povežete vsak kos, nato pa jih ožičite. Pridobi ogromen nakit.

Za ujemanje ogrlice z uhani in zapestnico ponovite isto parcelo. V primeru s kvadratnimi uhani, bo ogrlica preprosta od kroglic in na sredini pritrdite vzorec kvadratov. Še en primer originalne dekoracije žice (master razred dvobarvna zapestnica):

  • žica, razdeljena na enake kose;
  • z uporabo shvens, povezati v zameno svetlobe dokončana polena polkrožne in temne žice;
  • na robovih pritrdite zaponke;
  • nastala linija se oblikuje v zapestnico z več obroči.

Zapestnice lahko izdelamo brez pritrdilnih elementov, preprosto jih položimo na roko. Za takšen žični ornament je najprimernejša oblika kače ali puščice (fotografija roke z zapestnicami).

Kratek sklep

Če želite trenirati roko in agility je bolje na bakrene žice v proizvodnji preprostih čepi, obročki, zatiči. Če ni posebne opreme in orodja, ne obupajte. Uporabi svojo domišljijo. Namesto gorilnika uporabite plinsko peč za ustvarjanje kapljic (in brez boraksa ne morete, saj ustvarja popolnoma ravno površino). Zamenjajte Vigdzhik z roko v roki, klešče s krožno glavo in papirno shemo. Prečka lahko nadomesti igle za pletenje različnih premerov na začetnih porah.

Da bi se izognili patiniranju žičnih okraskov, uporabite neoksidirajočo žico. Okras lahko pokrijete z lakom za trajnost. Če želite ustvariti patino, žico dobro sperite z raztopino limone. Nato ga položite v toplo vodo, nanesite tanek sloj žveplovega mazila na prste (lekarne se prodajajo), material sperite pod vodo. Brez odstranjevanja vode iz vode, žveplo izperite z običajno posodo, suho obrišite.

Ali pa ogrejte žico na ogenj, nato jo ogrejte z otroško kremo in jo namažite do želenega rezultata, nato pa jo sperite z milom. Ponovno, patina je barva za amatere, ustvarjena s poskusi in napakami. Lahko storite brez barve antike. Nekdo samo barva z pozlačeno ali srebrno akrilno barvo, lak.

Ni natančnih informacij o tem, kako narediti dekoracijo iz žice. Vsak mojster najde nekaj svojega, govori o tem v svojih mojstrskih razredih ali pa preprosto ponuja svoje ustvarjanje. Poskusite moč na preprostih izdelkih, vadite na končnih izdelkih mojstrov: miselno razdelite dekoracijo na njene sestavne dele in jo v praksi reproducirajte.