FoodPro Preloader

Kako rezati metulja? Butterfly Paper Cut vzorci


V določenem trenutku vsaka oseba, tako odrasla kot otrok, razmišlja o spremembi kraja, v katerem živi. Vendar pa sredstva za izpolnitev takšne želje niso vedno tam in včasih ne želite popolnoma spremeniti notranjosti. Navsezadnje je to dolga in precej skrbna. Najboljša in sorazmerno poceni rešitev tega problema je lahko dekoriranje prostora enoposteljne sobe ali celotne hiše z različnimi aplikacijami. Na primer

V določenem trenutku vsaka oseba, tako odrasla kot otrok, razmišlja o spremembi kraja, v katerem živi. Vendar pa sredstva za izpolnitev takšne želje niso vedno tam in včasih ne želite popolnoma spremeniti notranjosti. Navsezadnje je to dolga in precej skrbna.

Najboljša in sorazmerno poceni rešitev tega problema je lahko dekoriranje prostora enoposteljne sobe ali celotne hiše z različnimi aplikacijami. Na primer, če je v ozračje sobe potrebno vzeti lahkotnost, zračnost in prijetne spomine na poletje, jo lahko okrasite z metulji. Kako zmanjšati ta čudovita bitja iz odpadnih materialov, ki so podrobno opisani v članku.

Kako pripraviti predlogo

Elementi dekorjev, ki temeljijo na metuljih, so oblikovalci že dolgo uporabljali za ustvarjanje lepih notranjosti. V sedanjem odstavku bralcem ponujamo možnost, da raziščejo možnost, ki je izjemna, saj jo je zelo enostavno pripeljati na dom. In za delo, lahko povežete vse družinske člane, tudi najmanjše. Prav tako ne bodo le zanimive in zabavne za rezanje metuljev, ampak tudi koristne. Dejansko se bodo v procesu ustvarjanja originalnih mojstrovin razvile fine motorične spretnosti, ki prispevajo k razvoju možganov. Čeprav po analogiji lahko pripravite katerega koli od metuljev, predlaganih v članku.

Torej, če se je bralec odločil, da bo preizkusil zgoraj navedeno možnost, naj najprej pripravi vzorec metuljev za izrezovanje papirja. Naj bo zelo enostavno. Potrebno je samo natisniti predlagano sliko na tiskalnik ali:

 • odpre sliko na celotnem računalniškem zaslonu;
 • priložite list z albumom;
 • ponovno narišite konturo s svinčnikom;
 • nato obrežite silhueto metulja s škarjami.

Poleg tega je pomembno upoštevati, da je najprimernejše opravljanje obrti, če ima vsak družinski član svojo predlogo. Potem bo delo potekalo hitreje in bolj zabavno.

Barvni papirni metulj

Materiali, iz katerih lahko izdelate različne silhuete za notranjo opremo, se ne upoštevajo. Med njimi so precej eksotične, o katerih bomo zagotovo povedali kasneje, a za zdaj bomo bralcu povedali, kako rezati metulje iz barvnega papirja. Konec koncev, ta možnost velja za najpreprostejšo.

Kot osnovo lahko vzamete prejšnjo predlogo, vendar je v tem primeru bolje urediti veliko kompozicijo iz različnih silhuet. V skladu s tem, oblikovalci svetujejo, da dodeli celotno steno. Tako lahko na primer okrasite prostor nad posteljo ali drug del hiše. Vse je odvisno od želja lastnikov. Nekateri obrtniki ustvarjajo silhueto velikih metuljev. In, seveda, to delo izgleda zelo impresivno.

Stroga navodila o barvi ne more biti. Konec koncev, to vprašanje tudi določa vaš lasten okus. Vendar pa oblikovalci še vedno svetujejo rezanje silhueto metuljev iz enobarvnega materiala za barvite stene in, nasprotno, za enobarvno - iz barve.

Če želi bralec narediti enega metuljčka, vendar zelo izvirno, mora vzeti osnovo kot osnovo.

Kako narediti rezbarenega metulja

Mnoge novinec je težko razumeti, kako narediti silhueto. Navsezadnje lahko vsak neroden gib zdrsne ali raztrga metulja. Vendar se v resnici ni treba bati. Konec koncev, morate uporabiti pravo orodje v procesu ustvarjalnosti. Seveda je veliko lažje kupiti obris rezbarenega metulja v trgovini. Toda v tem primeru lahko naletite na še en problem - pomanjkanje želene predloge. Ker celo zelo široko paleto, predstavljeno na policah supermarketa, ne omogoča, da bi našli najbolj potrebno in primerno stvar.

Torej, če bralec zanima, kako rezati metuljček, potem je ta postopek podrobno prikazan spodaj. Da bi bilo bolj jasno, si oglejte naslednjo sliko in previdno razmislite o orodju in tehnologiji.

Metuljček iz valovitega papirja

Raziskovana bitja so zelo zračna in svetla, izdelana iz celuloznih mrež, ki so zbrane v gube. V tem primeru imajo šivale priložnost, da izvajajo neverjetne metulje, ki uporabljajo le škarje. Edino opozorilo je, da je valoviti papir zelo tanek, in škarje za nohte so bolj primerne za delo z njim. Navsezadnje lahko drugi poškodujejo ali popolnoma pokvari krhko strukturo.

Torej, kako zmanjšati lepe metuljice iz valovitega papirja:

 1. Material je treba pripraviti. To ni samo zložen papir, ampak tudi navaden barvni papir. Potrebovali boste tudi pisarniške škarje in manikuro, svinčnik in PVA lepilo.
 2. Nato pripravite šablono. Vendar je pomembno, da bralca opozorimo na dejstvo, da bo metulj sestavljen iz dveh delov: odprt in navaden. Predloge je treba izdelati za obe možnosti.
 3. Nazadnje prenesemo izrezljano silhueto na valoviti papir izbrane barve, navaden pa na barvni papir.
 4. Odrežite oba dela in ju združite, razmažite lepilo na tele.

Butterfly iz časopisa

Za uresničitev naslednje izvirne zamisli je potreben eden od najbolj dostopnih materialov: nepotreben tisk. V notranjosti teh metuljev poglej, kot pravijo, preprosto, vendar z okusom. Zato so običajno nameščeni v dnevni sobi, da se prostor izpopolni. Kako zmanjšati metulj iz časopisa, je podrobno opisano spodaj. Medtem si oglejte nekaj idej za oblikovanje.

Tako oblikovalci pravijo, da lahko s pomočjo papirnih silhuet izberete ali premagate določeno območje. Zato morate skrbno pregledati vaš dom. Ali je ena od sten izgubljena pred ostalimi ali pa izgleda prazna? To morate izpolniti. Toda preveč vneto ni vredno. Sestavine, ki ne presegajo premera metra, veljajo za najboljšo možnost. Če pa ima soba stopnišče, ga lahko popolnoma okrasite. Najbolje je, da metulje monotono in zagotovo iz barve kontrastne sence strukture.

No, zdaj za navodila, kako odrezati metulja iz časopisa. Pravzaprav je precej preprosta. Pojasniti je treba, da so silhuete različnih velikosti najbolj impresivne. Lahko jih naredimo na šabloni, ki je predstavljena na koncu sedanjega odstavka. Nato pripravimo gradivo, orodje in predlogo. Odrežite metulje in jih zbirajte v čudovito kompozicijo.

Metulj iz izrezkov iz revije

Ta metoda vam omogoča, da naredite bolj živa in barvita bitja. Vsaka sijajna revija mu bo pomagala. Vendar pa lahko celo posnamete svoje fotografije. In potem bo mogoče urediti celo galerijo prijetnih spominov na eni od zidov vaše sobe. Vendar pa je za izvedbo te ideje pametneje izbrati preproste vzorce metuljev za rezanje papirja ali drugega materiala. Ker se vzorci iz odprtine ne smejo prenesti na fotografijo ali odvrniti pozornosti od slike.

Kartonski metulj

Drugi material, ki ga najpogosteje uporabljajo oblikovalci. In vse zato, ker ima več prednosti. Glavni so naslednji:

 • jasnost vzorca;
 • brez deformacij;
 • zmožnost rezanja bolj zapletenih vzorcev.

Na internetu lahko najdete obilo fotografij notranjosti, okrašenih z debelimi črnimi metulji. In videti spektakularen in en izvod, in celotno kompozicijo. Še posebej, če so zanimivo pretepli in se odlično ujemajo s preostalim delom prostora.

Odlična ideja oblikovalci menijo tisti, na katerem openwork metulji osvetljujejo svetilke. Če želite to narediti, lahko uporabite običajne božičnega venca, in metulji izrežemo iz kartona. Kako to storiti, je bilo že opisano zgoraj. Ne pozabite, da je najbolje dati prednost matrici metulja. To bo omogočilo, da se sestava pretaka neobičajno. Na primer, bodite pozorni na naslednji vzorec.

Butterfly iz nepotrebnih ozadij

Še ena izvirna in dokaj preprosta možnost je, da preučimo bitja iz starih ozadij. In lahko jih celo pritrdite na steno, ki je že okrašena z njimi. To bo povečalo njeno glasnost, živahnost, nenavadnost. Šablone enostavno izbrati po vašem okusu. Konec koncev, ozadje je precej težko obdržati želeno obliko in pokazati lepoto openwork.

Metulji za otroško sobo

Že prej je bilo ugotovljeno, da je treba sestavo čudovitih bitij, ki jih proučujemo v članku, izbrati v ansambel določene sobe. V skladu s tem lahko za dvorano ali spalnico izrežete enobarvne metulje temne barve. Toda za sobo, kjer živi otrok, bi bila ta možnost popolnoma nesprejemljiva. Ker za notranjost otroka bolj primerna "žive" barve in teksture. To je treba upoštevati pri izbiri materiala.

Poleg tega, po mnenju mnogih staršev, ki so tudi na neki točki v svojem življenju spraševali, kaj in kako rezati metuljev, je veliko bolje uporabiti ustrezne šablone za okrasitev otroško sobo. Na primer, lahko vzamete tisto, ki je predlagana spodaj.

Vinilni zapis metuljev

Če želite ustvariti nekaj izvirnega in unbanalnega, morate uporabiti nenavaden material, odlično rešitev - stare vinilne plošče. Vendar pa se je treba vnaprej pripraviti na dejstvo, da bo več kot le en metulj že nekaj časa treba loviti. Konec koncev je ta proces zelo težaven. Toda izdelek bo zelo nenavaden.

Torej, kako rezati metulja iz vinilnega zapisa:

 1. Prvi korak je pripraviti ploščo, običajno folijo, škarje, kredo ali kontrastni marker. Delati boste morali s pečico, zato je pametneje ne pritegniti otrok na delo.
 2. Folijo razmažemo po površini ponve.
 3. Na vrh položite krožnik, na katerem najprej opišete silhueto želenega metulja.
 4. Ponev postavimo v pečico in rahlo segrejemo.
 5. Odstranite in takoj odrežite metulja z navadnimi škarjami.
 6. Postopek ponovite, dokler čudovito bitje ni pripravljeno.
 7. Na koncu ponovno namestite fragment plošče v pečico. To je potrebno, da se zmehča, nato pa boste lahko metulju dali želeno obliko.

Plastenka iz plastenke

Iz tega, kar le obrtniki ne režejo metuljev! Na primer, lahko uporabite prozorne ali barvne plastenke. V tem primeru bo mogoče dobiti rahlo ukrivljene metulje, ki bodo s strani izgledali kot živi. Mimogrede, lahko narišete na plastiko z markerji. In to je drugi razlog, prepričati oblikovalce, da uporabijo ta material za ustvarjanje originalnega dekorja. Konec koncev lahko končni metulj pobarvamo tako, kot želite.

Ni strogih priporočil o tem, kako rezati metulja iz plastične steklenice. Vendar pa je pomembno upoštevati gostoto materiala. In zato se ne odločite za čipke in šablone, ampak za navadne. To bo veliko bolj priročno, da jih razrežemo.

Če se metulji, pobarvani z označevalci, zdijo preveč preprosti, dolgočasni in navadni, se lahko oborožite z lakom za nohte različnih odtenkov. Na primer, vzemite tistega z iskricami. In po svoji volji in okusu morajo urediti metulje.

Konzerve

Zagotovo vsakdo v hiši ima več nepotrebnih železnih posod iz gaziranih pijač. Morda bo naš bralec presenečen, lahko pa se uporabijo tudi za ustvarjanje originalnih metuljev. Vendar je pri delu potrebno upoštevati, da je material trden in da je majhne vzorce skoraj nemogoče rezati. Zato je pametneje, kot v prejšnji različici, upoštevati vzorec preprostega metulja.

Tkanine metulji

Ta različica gradiva je znana po tem, da za ustvarjalnost praktično ni omejitev. Dejansko, iz tkanine je precej enostavno, da bi silhueto metulj ali resnično applique. Barva, tekstura, gostota - vse to bo fantaziji omogočilo resnično pohajkovanje.

Treba je opozoriti, da je rezanje vzorca iz tkanine tako enostavno kot rezanje papirnatega metulja z lastnimi rokami. Edino opozorilo je, da se material lahko premika, ko se prenese silhueta in ko se prereže. Zato je bolje pripraviti več klinov, ki lahko pritrdijo tkanino.

Tako je zelo enostavno izdelati metulje in okrasiti svojo sobo, oblačila, pisalne potrebščine in še veliko drugih stvari z njimi. Potrebujete samo željo, in ta članek vam bo povedal, kako odrežete metulj iz papirja ali drugega materiala lepo. Čeprav lahko pokažete domišljijo in si ustvarite svojo edinstveno metuljo.