FoodPro Preloader

Biljard "American": pravila igre


Igra biljarda "American" je danes zelo priljubljena. Večinoma na mizi za biljard lahko vidite moške. Pri tem igra tako mlajša kot starejša generacija. Že vrsto let je mednarodni šport. Ta igra je prejela toliko pozornosti zaradi dejstva, da zahteva močno izpostavljenost, takt in jasnost. Če že

Igra biljarda "American" je danes zelo priljubljena. Večinoma na mizi za biljard lahko vidite moške. Pri tem igra tako mlajša kot starejša generacija. Že vrsto let je mednarodni šport. Ta igra je prejela toliko pozornosti zaradi dejstva, da zahteva močno izpostavljenost, takt in jasnost. Če želite igrati doma, potem za to potrebujete opremo za biljard, to je posebno mizo, kot tudi žogice skupaj z dodatnimi elementi, ki morajo izpolnjevati vse zahteve World Pool Association.

Število igralnih žog na biljardni mizi

Če želite začeti, morate poznati vsa osnovna pravila igre ameriškega biljarda. Torej se bo igra borila s šestnajstimi žogami. Vse razen enega imajo svojo specifično številko. Oštevilčene kroglice od enega do sedem imajo barvo v enem kosu. Od devetih do petnajstih je "črtasto", kar pomeni, da so v sredini razdeljene z vrsto določene barve. Med igro ameriškega biljarda bodo te žogice razdeljene med igralce.

Na številki 8 je črna krogla, potrebno jo je zabiti v določen žep pred nasprotnikom, da zmaga. Vendar pa se ne more kladiti pred vsemi svojimi kroglicami. Tudi če žogica slučajno pade v žep, se šteje, da je izguba igralca, ki je to storil. Bela krogla nima številke, imenujemo jo tudi "klin". Vsi zadetki v igri bodo potekali izključno z njim.

Lokacija kroglic na mizi

V igri biljarda "ameriška" pravila natančno določajo, kako urediti žoge. Če želite to narediti, uporabite trikotnik, ki je tesno nameščene vse žoge, razen bele. Prednja žoga mora biti na zadnji strani. Zadnja oznaka je prostor na biljardni mizi. V naslednji vrstici morate postaviti eno od kroglic različnih barv, to je eno "solidno" in eno "črtasto". V tretji vrsti v centru postavite črno kroglo, na straneh pa sta dve različni. Za četrto vrstico uporabite dve krogli "solid" in "striped". V zadnji vrstici postavite vse neuporabljene krogle. Obstaja eno pravilo, da morajo biti kroglice v zadnji vrsti na vsaki strani različnih barv. Vendar pa pogosto uporabljajo drugačen način umestitve v bazen "American". Ruska piramida je v tem primeru nastavljena tako, da se žogice izmenjujejo čim bolj.

Prva stavka

Če želite začeti igro, se morate odločiti, kdo bo prekinil ta trikotnik. Da bi to naredili, sta oba nasprotnika postavila dve žogici v "hišni" del mize. Kroglice morajo biti na isti liniji, kot tudi na eni razdalji od centralne vzdolžne črte. Nasprotniki morajo hkrati udariti žogo. Zmaga tisti, ki bo po dotiku nasprotne strani čim bližje na svojem prvotnem mestu. Pravila igre biljarda "American" pojasnjujejo, da če se žogica enega udeleženca dotakne strani, potem izgubi. V primeru, da je prišlo do napake pri dveh igralcih, boste morali ponovno igrati. Ampak skoraj vedno, če greš s prijateljem v biljardno sobo, bo veliko lažje preprosto soglašati.

Začetek zabave

Ko se odločite, kdo bo prvi premagal, lahko začnete igro ameriškega biljarda. Udarec na belo kroglo je treba uporabiti samo z nalepko (to je gumijasti del žoge). Če je udarec nastal z drugim delom žiga ali se je roka dotaknila žoge, se to šteje kot napaka, pri kateri se igralec spremeni. V biljardu se napaka imenuje napaka. Če je trikotnik zlomljen, vendar nobena žogica ni zadela žepa, se igra nadaljuje. V primeru, da "žogica" leti na mizo ali zadene žep, jo je treba vrniti na prvotno mesto. Obstaja pa še eno pravilo, da se bela krogla lahko postavi na katerokoli točko mize. Med igranjem se morate vnaprej dogovoriti s svojim nasprotnikom.

Tudi mnogi ljudje mislijo, da se piramida šteje za pokvarjeno le, če so ob straneh udarile vsaj štiri žoge. Če se to ne zgodi, lahko nasprotnik izbira, ga pusti takrat, kot je, ali pa ga ponovno predvaja. Takšno pravilo je treba obravnavati tudi pred tekmo.

Zmaga s prvo stavko je možna le, če črna žogica vstopi v žep. Takšna poraba dogodkov je izjemno redka. Ko črna krogla izleti iz biljardne mize, se vrne na mizo in postavi na določeno točko. Napaka se šteje, ko po prvi stavki udarna žoga udari v žep.

Potek igre

Ko je piramida razbita, morajo igralci doseči katero koli žogo, razen črne. Takoj, ko je ena žogica v žepu, se miza šteje za zaprto. Če je igralec pozabil "črtasto" žogo, potem jih bo moral točkovati. Če "celota" pomeni, da bodo igrali.

Med igro biljarda "American" se lahko zgodi napaka, šteje se v primeru, da je igralec udaril "klopec" v žogo nasprotnika ali osmega. Prav tako igralec dobi prekršek, če je žogico poleg žoge zadel še žep nasprotnika. Zaradi prekrška se igralec spremeni.

Obstajajo nekatere prepovedi, povezane z vplivom. Na primer, znak ne sme nikoli zdrsniti čez žogo. Če pa se po zadetku katere koli žogice dotakne žoge, se bo nakazal prekršek. V igri se lahko pojavi situacija, da bo krogla in katera koli druga žoga zelo tesno stala drug z drugim, v tem primeru ne bo mogoče natančno premagati.

Konec zabave

Takoj, ko so vse "svoje" krogle dosegle, je potrebno tudi črno. Treba ga je vtakniti v določen žep. Luza, v kateri mora biti osma žoga, je nasproti mesta, kjer je zadel zadnjo žogo. V primeru, da je igralec zgodaj dosegel osmo žogo, bo premagal.

Če igrate ameriški biljard, lahko tudi vi ali vaš nasprotnik dobite napako. To se zgodi, če: je bil udarjen dvojni udarec, krogle so udarile roke, oblačila ali drug del žoge, poleg potrebnega. Ko je "žogica" po udarcu v žepu ali žogice odletelo z mize, je tudi prekršek. Verjetnost za prekršek je velika v igri American Billiards. Pravila v tej igri lahko osebno prilagodite. Obstajajo nekatere funkcije, ki jih je treba razpravljati, preden začnete s svojim nasprotnikom.