FoodPro Preloader

Obrt iz testenin: najboljše ideje


Obrti različnih materialov radi naredijo otroke in odrasle, izkušene obrtnike. Uporabljajo se najrazličnejši materiali - odpadni in naravni, tkanini in satenasti trakovi, cevi za časopise in trakovi quilling. Lepe obrti so narejeni iz kaše različnih barv. V tem članku se bralci seznanijo s proizvodnjo ročno izdelanih testenin za otroke. Razmisl

Obrti različnih materialov radi naredijo otroke in odrasle, izkušene obrtnike. Uporabljajo se najrazličnejši materiali - odpadni in naravni, tkanini in satenasti trakovi, cevi za časopise in trakovi quilling. Lepe obrti so narejeni iz kaše različnih barv.

V tem članku se bralci seznanijo s proizvodnjo ročno izdelanih testenin za otroke. Razmislite o postopnem izvajanju dela s fotografijami. Na njih lahko vidite, kakšen bi moral biti videz izdelka na koncu.

Obrt iz testenin za otroke je lahko drugačen. To ravno slike, in tridimenzionalne številke. Takšen nenavaden material se uporablja za izdelavo figur samo iz moke ali dekorativne dekoracije slike.

Prav tako boste dobili nasvete o tem, kako spremeniti videz testenin, dodajte ne le različice različnih oblik, temveč tudi različne barve.

Kaj potrebujete za delo?

Najprej morate razmisliti o zapletu za prihodnjo podobo. Če so otroške testenine narejene na kartonu, je potrebno debelo PVA lepilo. Uporabite pri ustvarjanju podrobnosti slike kot samo testenine različnih oblik, kot tudi dodatne materiale - barvni papir, žita ali krpo.

Poleg PVA lepila lahko uporabite tudi pištolo za lepilo za kosovne obrti, zato bo pritrjevanje delov trajnejše.

Odvisno od ploskve so izbrane slike in testenine. V obliki so drugačne. To in lupine, ter dolgo pero, rogovi in ​​loki, žlebovi in ​​gladki izdelki. Pred nakupom v trgovini morate najprej izbrati obrazec, ki ga potrebujete.

Če ročno izdelane testenine za otroke potrebujejo osnovo, lahko v trgovini s strojno opremo kupite peno. Obstajajo izdelki v obliki lesenih ali penastih jajc. Primeren za delo na velikonočni.

Kako barvati testenine?

Pogosto za izvedbo otroških testenin iz potrebe po barvanju majhnih delov. Mnogi ne vedo, kako to storiti. Pravzaprav je vse preprosto. Način barvanja je podoben barvanju kuhanih jajc za velikonočno košaro. V posodah za enkratno uporabo se vlijejo madeži za hrano, doda pa se voda. Prašek se temeljito premeša, da se izognemo nastanku grudic. Nato se izbere testenine iz zahtevane oblike in jo spustijo v posodo za 15-20 minut.

Če vas skrbi, da so mehke, se to ne bo zgodilo, ker je voda hladna. Nato razložite podrobnosti starega časopisa, pod katerim se razprostre ogrinjalo. To naredimo, da ne bi umazali mize z barvo. Za sušenje morate dati dolgo časa, sicer bo barva umazala vaše roke. Šele ko je testenina popolnoma suha, lahko z njimi začnete delati, da ustvarite obrt za počitnice.

Snežinke za božično drevo

Takšno plovilo je izdelano samo iz testenin. Uporabljate lahko tako okrogle izdelke kot podolgovate. Bolje je, da najprej postavite sliko na mizo, da boste lahko videli, koliko materiala je potrebno. Nato z uporabo PVA lepila sestavimo posamezne dele v čudovito snežinko. Lepilo mora biti sveže in debelo.

Na vrhu plovila se drži nit ali tanek saten trak. Potem lahko na božičnem drevesu obesite snežinke. Zdaj je modno okrasiti novo leto z netradicionalnimi domačimi igračami.

Lahko uporabite bleščice za dekoriranje snežinke iz testenin. Da bi jih pritrdili na plovilo, morate površino testenin prilepiti s PVA lepilom in posipati z bleščicami na vrhu ali šminko narežemo na majhne koščke. Potem bo rokodelstvo lepo zasvetilo v luči luči božičnega drevesa.

Božične žogice

Če okrasite božično drevo z makaroni snežinke, lahko obesite na svoje veje in žogice prilepljene s testeninami različnih oblik. Bolje je vzeti majhne dele, saj so kroglice same majhne.

Osnova je najbolje, da sprejmejo pripravljene pene žoge. Dobro so zlepljeni in po teži zelo lahki. Na vrhu se nahaja takoj zanka za nit. Lahko se odstrani iz stare ali zlomljene igrače. Kovinska vzmet enostavno obdrži plovilo na veji. Nato je treba peno zmešati s PVA lepilom in nanesti celotno površino kroglice z majhnimi makaroni v plasteh. Lahko jih prebarvate v svetlih barvah z barvili za hrano. Ko je lepilo popolnoma suho, obrti visijo na vejah novoletnega drevesa.

Božično drevo na stožcu

Tako čudovito delo, kot je prikazano na spodnji fotografiji, skrbno razmislite. Oblačila za mojstrske razrede iz testenin berejo naprej. Stožec, zvit iz gostega kartona, je osnova. Robovi ne morejo le lepiti PVA, temveč se z boljšo povezavo pritrdijo tudi s pisalnim spenjalnikom. Potem morate kuhati testenine majhne velikosti, lahko vzamete rogove ali majhne testenine.

Pritrjeni so na podnožje, kot končni del in ležijo na boku. Pred delom lahko vse testenine pobarvate v zeleni barvi. Vrh božičnega drevesa je treba izbrati ločeno, pri čemer izberemo izvirno obliko testenin. Uporabite lahko lok ali lupino. Tako originalno obrt lahko postavite na polico v sobi ali na praznično mizo.

Februar predstavlja očetom

Kot obrti iz testenin 23. februarja lahko izdelate parno lokomotivo. Sestavljen je iz dveh kabin. Prvi - večbarvni - ima dolge velike dele z žlebasto površino. Podnožje je prilepljeno iz dolgih valovitih testenin. Pritrjena pod šestimi kolesi, tri na vsaki strani vlaka. Za takšne predmete morate kupiti okrogle testenine v obliki koles.

Nato je nadgradnja prvega avtomobila sestavljena iz valovitih velikih izdelkov. Za motor je rdeča testenina položena vodoravno. Cev je sestavljena iz okroglih koles, pobarvana v temno barvo. Vozniška kabina se dviguje višje z navpično razporeditvijo testenin. Ti deli so pobarvani zeleno. Streha kabine je izdelana tudi iz velikih valovitih testenin.

Nadaljnje delo se nadaljuje na drugem avtomobilu. Navodila korak za korakom obrti iz testenin preberite na. Ta del oblikovanja je veliko lažji. Po želji lahko testenine pobarvamo z živilskimi barvili. Sprva se široka platforma iz valovitih dolgih makaronov drži skupaj. Potem so pritrjeni navpični stolpci, ki držijo streho. Spodaj so priložena štiri kolesa.

Plovilo za očeta se lahko namesti na debel karton, tako da ga je bolj primerno za prevoz iz vrtca. Oče bi bil presenečen nad to izvirno kompozicijo. Na praznik 23. februarja običajno izdelujejo vojaško opremo - tank ali ladjo. Toda v vojni imajo vlaki, ki dostavijo avtomobile na fronto, veliko vlogo.

Darilna mama

Na praznike 8. marca je lahko tudi mati zadovoljna z obrtništvom testenin. Če jih pobarvate v različnih svetlih barvah in jih navijete na najlonsko nit, lahko ustvarite izvirne kroglice in zapestnico za vašo ljubljeno mater. Testenine položite na vrvico z izmeničnimi barvami. Osrednji obesek je lahko drugače okrašen. Če so na primer vse "kroglice" narejene iz kratkih in debelih makaronov, lahko sredino naredimo v večji del, pri čemer vzamemo lok ali lupino.

Na zapestnici je mogoče ločiti tudi osrednjo podrobnost. Na primer, če so vse „kroglice“ modre, potem je točka poudarka rdeča ali rožnata.

Otroci lahko naredijo tako nenavadno delo tudi v mlajši skupini vrtca. Učitelj lahko samo barve deli v različnih odtenkih. Otroci v razredu bodo navadne testenine na vrvici, izmenično barve.

Velikonočna jajca

Po praznovanju 8. marca v vrtcu se pripravljajo na cerkveni praznik vstajenja Jezusa Kristusa. Ročno izdelane testenine za veliko noč so lahko drugačne. To so jajca, ploski in voluminozni, petelin ali piščanec.

Majhni otroci lahko iz kartona narežejo vzorec v obliki jajc. Zanimiva ideja za obrt - jajca iz testenin na barvnem ozadju. Otroka lahko lepe lepenke prepakiramo s testeninami. Starejšim otrokom lahko zaupamo izmenično različne oblike testenin.

Obstaja še ena možnost za izdelavo testenin od velikonočnih dni. Podrobnosti lahko pobarvate v različnih svetlih barvah in jih nalepite v plasti. To jajce bo izgledalo zelo impresivno.

Bulk egg

Podlaga takšnih obrti ni kartona, pene ali lesenega materiala zahtevane oblike. PVA lepilo nanesemo na površino predmeta in pritrdimo dekorativne elemente. Za take obrti - jajca iz testenin - uporabite najmanjše podrobnosti. Lahko si privoščite tanke juhe, zvezdice, črke.

Poslikane podrobnosti ali ornament, izveden na sredini jajc, bodo učinkovito videti. Lahko je pravoslavni križ, krog ali snežinka.

Pestič - Zlati pokrov

Slika petelina bo zelo izviren ročno izdelan izdelek za veliko noč iz testenin. Potrebovali boste dolge testenine in nekaj zaokroženih rogov. Ker je telo ptic okroglo, morajo biti makaroni previdno zlomljeni, tako da ostane zahtevana dolžina.

Pestič je lahko izdelan v naravni barvi z barvanjem samo pokrovače in brade. Za njih je bolje, da najdejo širše podrobnosti. Možno je, kot na vzorcu, predstavljenem na fotografiji, razbiti testenine v obliki loka in pritrditi polovico na glavo, druga pa pod brado. Da bi slika vidno izstopala na papirju, se uporablja svetlo ozadje nasičenih barv.

Polkrožni deli so izdelani iz dolgih testenin z namakanjem. Potrebno jih je nekaj minut spustiti v vodo in stisniti na obe strani. Po sušenju ostane upognjena oblika. Takšni deli so uporabni za izdelavo repa, spodnjega dela trupa in krempljev na nogah ptic. Perje so narejene iz kupljenih rogov na želodcu. Takšna obrt za veliko noč iz testenin je mogoče ustvariti kot voščilnico za velik dopust.

Čajni set

Za ta obseg obrti, najprej naredite pladenj na debel list kartona. Prilepi se z ravnimi identičnimi deli, izstopa le rob na robu. Za ustvarjanje lahko uporabite školjke, kot je prikazano na spodnji sliki. Po sušenju se pladenj postavi na časopis in piha z akrilno barvo iz pločevinke. Barva se izbere na zahtevo poveljnika.

Nadaljnje delo se začne na kotličku. Nenavadno je, da je za lepljenje delov napihnjen balon do zahtevane velikosti.

Prilepljen na kolesa testa ni popolnoma, in načrtovano višino. Podobno delo opravimo s pokrovom kotlička. Ko so testenine trdno pritrjene, se žogica zlomi in ročno odstrani skozi luknjo. Nato se nadaljuje delo na dekorativnih elementih. Ročaj in nos, spodnja okrogla osnova je narejena. Okrov in majhen okrogel gumb sta na pokrovu.

Soljeno testo

Ta zanimiv in svetel kramp je narejen iz testa, zmešanega s soljo. Za njegovo proizvodnjo morate združiti enake deleže fine soli "Extra" in bele pšenične moke ter dobro premešati. Nato polnimo pol kozarca hladne vode. Steklo lahko vnaprej držite v hladilniku. Testo mora biti debelo. Če ga vnaprej pomešate, potem morate za shranjevanje pavšalo zaviti s folijo in ga položiti na hladno mesto.

Če se po shranjevanju testo strdi, ne skrbite. Dodati morate več vode in testo zamesiti še enkrat. Nato se razvalja na mizo, posuto z moko v torto z debelino 1-1, 5 cm, obliko ribe z repom in plavutmi pa izrežemo z nožem ali snopom.

Potem se začne zabava. Ribje luske so izdelane iz zaokroženih testenin. Lahko jih preprosto pritisnete v testo brez barvanja. Seveda pa bo videti precej lepše, če boste rogovi poganjali z izmeničnimi svetlimi barvami.

Bolje je posušiti to plovilo na naraven način, poleti na okensko polico poleti in na akumulatorju centralnega ogrevanja pozimi. Če se posuši v pečici, lahko testenine zažgejo in pokvari videz izdelka.

Zaključek

Kot lahko vidite, izdelava testenin iz makarona sploh ni težavna. Navsezadnje je v prodaji ogromno različnih sort. Tam so že že naslikani. Toda otrok bo seveda bolj zanimiv za barvanje majhnih delov za obrt.

Testenine so dobro zaprte z gostim PVA lepilom. Če želite ustvariti mojstrovino, ni treba kupiti pištolo za lepilo, ki jo lahko dobite z nizkimi denarnimi stroški. Torej se odločite, razmislite, katera možnost vam je najbolj všeč, lahko ustvarite svoje prvotne obrti. Pritegnite otroke, radi imajo vse vrste nekonvencionalne tehnologije za opravljanje dela. Vso srečo!