FoodPro Preloader

Najlepše ptice na svetu


Na našem planetu je veliko različnih vrst ptic, ki krasijo gozdove in celo koristijo mati naravi. Njihova perja prenašajo nenavadno barvno paleto. Omemba določenih ptic se lahko sliši v pesmih, pravljicah, legendah. Svet ptičev je precej raznolik in fascinanten. Mnoge vrste imajo cvetno barvilo, to so lepe ptice, ki pritegnejo naš pogled. Obsta

Na našem planetu je veliko različnih vrst ptic, ki krasijo gozdove in celo koristijo mati naravi. Njihova perja prenašajo nenavadno barvno paleto.

Omemba določenih ptic se lahko sliši v pesmih, pravljicah, legendah. Svet ptičev je precej raznolik in fascinanten. Mnoge vrste imajo cvetno barvilo, to so lepe ptice, ki pritegnejo naš pogled.

Obstaja več kot devet tisoč vrst ptic (približno 9.800). Ptice so v vseh delih našega planeta. Glede na podnebne in druge razmere na različnih celinah živijo različne vrste ptic.

Ornitologi preučujejo svet ptic. Svet ptic je zelo velik, tam so svetle, raznolike, lepe ptice, in vse vredne pozornosti. Napačno bi bilo, če bi jih primerjali med seboj, ker so vsi različni. Nekdo nas veseli s svojo lepoto, nekdo osvaja z glasom, drugi nam prinašajo velike koristi.

Najlepše ptice na svetu so raznolike, majhne, ​​velike, barvite, nekatere živijo v vodi, druge na drevesih. Ob pogledu na ptice, jih želimo videti v našem domu, pozabiti, da nekateri divji gozdni prebivalci ne želijo biti »prijatelji« z moškim.

Pogosteje v divjem gozdu srečate zanimivo ptico. Vendar obstajajo vrste, ki živijo med nami in si zaslužijo enako ustrezno pozornost. Poglejmo, kdo lahko opozori nase.

Najlepša imena ptic

 • Long-tailed shiroklyuv.
 • Preganjani potres.
 • Rdeče obarvana mavrična ptica.
 • Kobilasto rjavko.
 • Rajska ptica
 • Modra jay
 • Goldova opoldne.
 • Paradise Tanager.
 • Zahodnoafriški žični tkalec.
 • Tkalec z dolgim ​​repom.
 • Nova Gvineja.
 • Balinec.
 • Kubanski trogon.
 • Quezal.
 • Beli podlogi Lory
 • Hijacinta.
 • Osprey
 • Črni labod
 • Mandarinščina.
 • Madagaskar Udod.

Seveda obstajajo še druge lepe, svetle ptice, ki so vredne pozornosti, vendar jih ne naštete.

Long-tailed shiroklyuv

To je majhna ptica, ki tehta le 50 gramov. Njegova perja so zelena, modra, glava je rumeno-zelena, črno perje pa je kot kapa na glavi.

To so izjemno lepe ptice gozda (gorske, subtropske, sekundarne). Te ptice letijo v skupinah. Zdi se, da je majhna ptica, ampak precej sladka, lepa in prijetna za oko.

Preganjal se je

To je rezident Avstralije. Perje je pretežno rdeče barve, na trebuhu, hrbtu in repu pa tudi bela, rjava in črna.

Ta ptica pogosto spremeni svoje prebivališče, tako rekoč. Ko pride čas za lov, pristane in začne teči po tleh v iskanju žuželk.

Brow Brow

Majhen avstralski prebivalec. Nahajajo se na suhih mestih in lahko prebivajo ob rekah. Na videz je nemogoče določiti žensko in moško, njihova velikost in barva sta popolnoma enaki.

Kobilasto rjavko

To je eden od edinih predstavnikov družine oriolov. Ptica se nahaja v Aziji, Evropi in na vzhodu do Yeniseja. Perje je claret, s črnim repom, krili in glavo.

Rajska ptica

Prebivalci Moluke in Nove Gvineje. To so lepe ptice, ki imajo pestro barvo, lep glas. To so gozdni prebivalci in daljni sorodniki naših vran. V barvi perja so barve rumene, zlate, zelene, rjave, rjave.

Modra jay

Kot že ime pove, je ptica modre barve. Odtenek te barve na skoraj celotnem telesu, samo na trebuhu lahko najdete belo. Ta ptica je popolnoma varna za ljudi in je navdušen plenilec za male ptice.

Guldova

To je neverjetna barva avstralske ptice. Ima tako barvito perje, da je postalo dekorativna ptica. So rdeče, rumene in črne.

Ime je bilo videti zelo romantično. Takšen umetnik je bil John Gould, ki je veliko potoval s svojo ženo, ki je umrla kmalu po potovanju v Avstralijo. In v čast svoji ženi, ko je odprl to barvito ptico svetu, je imenoval Lady Bird Gould.

Paradise Tanager

Široko je razširjen v tropih, deževnih gozdovih in na njihovih robovih. To so lepe ptice, katerih videz je modra, vijolična, svetlo modra, rdeča in malo črna. So previdni, malo nemirni, običajno v majhnih skupinah.

West African Fire Velvet Weaver

Te svetle kot majhne ptice so našle svoje mesto v Afriki, od Sahare na jugu do ekvatorja. Moški gradijo gnezda in ne enega, ampak več. Tudi če se zadržujejo v ujetništvu in ustvarjajo maksimalne pogoje za udobje, to še vedno storijo. V njihovi krvi je tako rekoč.

Po velikosti jih lahko primerjamo z našimi malimi vrabci. Ko se spustijo na tla, se premikajo v majhnih skokih. V Afriki jih ni tako težko najti, se naselijo na zelenih travnikih, ki se nahajajo v bližini hladnih voda.

Tkalec z dolgim ​​repom

Ta ptica se od prejšnje razlikuje po tem, da pokaže svoj dolg rep v letu. Na nebu se zdi, da je trak, ki pluje po ptici. To so lepe črne ptice z rdečo in belo črto na krilih.

Res je, da je treba omeniti, da imajo samo perja takšno perje. Ženke so neprimerne in resnično izgledajo kot vrabec.

Takšen izraz lahko najdete tudi kot »črna vdova«, ki jo Britanci imenujejo, jasno je, zakaj.

Nova Guinea Swallow

Distribuiran v Avstraliji, je bil nedavno uvožen na Novo Zelandijo. Barva perja ima barve, kot je črna s sivo, temno modro in temno oranžno (podobno rji). Na repu je vrsta belih lis. V primeru nevarnosti ptica zvonci in piščalke. Ne bojijo se ljudi, gradijo gnezda poleg človeških hiš. Hranijo se z žuželkami, letijo zelo hitro.

Balinec

Kot lahko vidite iz naslova, je to prebivalec otoka Bali. Ta vrsta je zaščitena, saj ni veliko posameznikov, ki bi lahko rekli, da so na robu izumrtja. To so lepe ptice, bele so z modrimi obročki v bližini oči in z vstavki črnega perja. Naselijo se v mangrovih močvirjih, v akacijevih gozdovih, grmih. Škorci ustvarjajo stalne pare. Še posebej zanimivo je opazovati demonstracijo parjenja, ko moški z dvignjenim snopom zaviha krila in rep.

Starling je eden izmed simbolov Bali in je upodobljen na indonezijskem kovancu (200 rupij).

Kubanski trogon

In kdo je, kdo je? To je narodni živi simbol Kube! Če se spomnite barv kubanske zastave, morate vedeti, da so vzete iz te ljubke ptice. To je rdeča, modra, bela. Ženske in moški so enake barve.

Imajo majhno velikost, poleg tega otoka pa jih lahko najdemo v vlažnih gozdovih Amerike, Azije in Afrike.

Quezal

To ptico lahko varno pripišemo kategoriji "najlepših ptic na svetu". Majhna je, a tako lepa, da preprosto ne more verjeti, da obstaja. Zaradi sečnje gorskih in tropskih gozdov, kjer te ptice živijo, se njihovo število zmanjšuje. Še danes veljajo za redke in zaščitene vrste.

Je tudi državni simbol Gvatemale, pa tudi simbol svobode te države. Njegove starodavne Maje in Azteki so se smatrali za svete, poosebljenje boga zraka.

Ta ptica živi od južne Mehike do Paname. Njegova glavna prednost je dolg rep, ki lahko večkrat preseže dolžino kvazija.

Tako kot na Kubi je kvazel povezan z denarjem Gvatemale. Samo tukaj ni upodobljena na kovancih, denarna enota pa je poimenovana po ptici.

Beli podlogi Lory

Spada v družino papig in je rezident Nove Gvineje. Perje so rumene, oranžne, rdeče, rjave barve, le pod hrbtom in pod repom lahko vidite belo. Barve samcev in samic ni mogoče razlikovati, mogoče jih je razumeti po velikosti. Glava samcev je nekoliko večja od glave samice in je nekoliko večja. Hrani se izključno s sadjem, različnimi nektarji. Doma bo takšno ptico težko vzdrževati.

Hijacinta ara

Poleg dejstva, da jih lahko uvrstimo med najlepše ptice na svetu, so tudi največje papige na svetu. V višini lahko zrastejo do sto centimetrov. Imajo bogato modro barvo perja. Najdete jih v Braziliji, Boliviji, Paragvaju. Hranite v majhnih skupinah in živite predvsem tam, kjer so palme.

Lahko se hranijo v ujetništvu, saj ni nobenih težav s krmo. Macaws se hrani s sadjem, oreški, sončničnimi semeni in drugimi. Vsak dan grizajo sveže drevesne veje. Da bi takšno ptico obdržali doma, bi morala izdelati posebno ohišje z močnim kovinskim okvirjem.

Osprey

Zelo nevarna in uničena ptica. Pazi na svoj plen z višine leta. Habitat - veliki ribniki. Viden je na skoraj vseh celinah, razen na Antarktiki. Hrbet je temno rjave barve in njen trebuh je bel.

Osprey lahko lovijo ribe na površini vode. Ko se usmeri, strmo leti navzdol in se s praktično celotnim telesom potopi v vodo. Drobne ribe ne padajo iz tac zaradi dejstva, da so velike, močne in imajo ostre kremplje.

Ko je deževna sezona končana in ribe ne morejo biti ujete, osprey ujame miši, krastače itd.

Črni labod

To je lepa in elegantna ptica, ki ima, za razliko od svojih sorodnikov, tudi glas, je slišno, ko začne kričati drugim labodom. So prebivalci Avstralije. Letijo zelo redko, težko se dvignejo v nebo s tal.

Labodi so tiste ptice, ki ustvarjajo pare za življenje.

Za njihovo vsebino ni potrebno pripraviti ogromnega vodnega telesa, kot za navadne labode. Za to dovolj majhno korito z vodo in bodo srečni. Hrana za njih, lahko izberete enako kot za navadne guski, tudi jesti zelenice.

Mandarinščina

To je majhna in srčkana raca, katere rojstni kraj je Japonska, Kitajska, Koreja. Ime ptice ni bilo v čast agrumov, ampak v čast visokih uradnikov in cesarja, ki so se imenovali mandarine.

Mandarin, tako rekoč, ostane zakonska zvestoba, vedno v parih. Barve perja združujejo barve, kot so vijolična, zelena, rdeča, oranžna, rjava, bela.

Poleg tega imajo zelo melodičen glas.

Najlepše ptice, katerih fotografije so višje, so le vrh ledene gore. Po vsem svetu je veliko bolj neverjetnih predstavnikov družine ptic. In za vse je nemogoče povedati. Narava je ustvarila veliko čudovitih ptic, ki nas presenetijo s svojo lepoto in glasom.

Ampak, poleg tega, da so neverjetno koristne za svet. Lepe ptice so bele, črne barve, ni tako pomembno, glavna stvar je, da so sestavni del prehranjevalne verige živih organizmov. So zelo pomembni pri urejanju števila majhnih žuželk. Ptice razprostirajo tudi semena, ki so pomembna za žetev, oprašujejo rastline, iztrebljajo škodljive žuželke in glodalce. Tako je treba ptice zaščititi tako, da se njihovo število ne zmanjša, in redke vrste, nasprotno, povečajo število.