FoodPro Preloader

Obrt "Fish": 6 različnih različic


Otroci v vrtcu in osnovni šoli opravljajo obrt iz različnih materialov: naravnega in odpadnega, glinastega in solnega testa, žit in pene. Dela se lahko izdelajo iz papirnatih trakov s tehniko quilling in clipping. Med proizvodnjo se otroci učijo lastnosti materialov, dajejo predmetu drugo življenje. Del

Otroci v vrtcu in osnovni šoli opravljajo obrt iz različnih materialov: naravnega in odpadnega, glinastega in solnega testa, žit in pene. Dela se lahko izdelajo iz papirnatih trakov s tehniko quilling in clipping. Med proizvodnjo se otroci učijo lastnosti materialov, dajejo predmetu drugo življenje. Delo z rokami, otroci se naučijo ustvarjati, razvijati logično razmišljanje in domišljijo.

V članku si bomo ogledali, katere materiale lahko izdelujete za ribe, vam povem korak za korakom, kako to delo opraviti z otrokom doma.

Ogromne ribe

Za izdelavo takšnih obrti - ribe - morate vzeti kvadrat barvnega papirja, zaželeno je, da je bil obojestranski. Nato je treba list napol diagonalno upogniti. V dvojnem trikotniku morate odrezati vse vogale. Biti mora trapezna oblika. Nato se zložena pločevina obrne nazaj in na eni strani razreže na tanke trakove do višine ribje glave. To točko je treba določiti z očesom. Toda približno dve tretjini razdalje od enega konca do drugega. Zgoraj bi morali biti trije kosi in tri spodaj.

Nato je treba trakove prepogniti v parih in jih zlepiti v sredini. Začnite ta postopek od sredine plovil v obliki rib. Prvi osrednji trakovi se najprej prečita, spoj pa se zlije z lepilom in čvrsto pritisne, dokler ni popolnoma suh. Nadaljnje delo se nadaljuje z drugim in ekstremnimi črtami. Ko so vsi deli zlepljeni skupaj, riba sama dobi volumetrično obliko. Ostaja le, da narišete majhne podrobnosti: oči in usta.

Ribe iz krožnikov

Iz papirnatih plošč za enkratno uporabo so pridobljene zelo velike in barvite obrti, ribe. Če obrnete izdelek na hrbtno stran, morate uporabiti osnovno ozadje z gvašnimi barvami. Ko se plošča posuši, nadaljujemo s proizvodnjo repa. Narejen je z zlaganjem papirja s harmoniko. Vzamemo tanek, dvostranski sijajni papir in s prstom nežno poravnamo vsako linijo, zložimo do konca.

Nato morate na polovico zložiti harmoniko in gladko poravnati linijo pregiba. Notranji deli so prevlečeni z lepilom in zlepljeni skupaj. Izkazalo se je, da je trikotni harmonika rep.

Naslednji korak je sestavljanje obrti - ribe se oblikujejo. Da rep ne pade iz plošče, mora biti tam varno pritrjen. Ker je obrnjena na glavo, je v njem prazen prostor. Od zadnje strani plošče, kjer se bo nahajal rep, morate odrezati nekaj centimetrov od roba, da boste dobili izhod na "harmoniko". V notranjosti je tudi rob repa prevlečen z lepilom in pritrjen na ploščo. Ostaja, da narišete oči in usta. Namesto tehtnice za te ribe, lahko nalepite koščke raztrganega papirja. Potem bo risba telesa obsežna in kramp bo bolj zanimiv.

Metoda tkanja

Plovilo "Riba" iz papirja je mogoče izdelati po drugi originalni metodi. Pri delu s papirjem se pogosto uporablja prepletanje večbarvnih črt. Poglejmo, kako to narediti korak za korakom. Najprej morate izrezati obliko prihodnjih rib. Da bi bil trup simetričen, morate na papir potegniti obrise telesa. Najprej izrežemo rep v obliki trapeza, preostanek lista pa prepognemo na pol. Pred rezanjem lahko s svinčnikom narišete potrebne konture.

Na sredini telesa ribe je treba rezati škarje, vendar ne popolnoma. Skrbno si preberite fotografijo z izdelavo mojstrskega razreda. Ob koncu dela ostane le še, da se v reže vstavijo večbarvne črte, ki jih navijemo skozi eno.

Robovi njihove točke lepila na koncu vsake vrstice tkanja. Potem lahko to storite na različne načine. Odrežite ostanke pod kotom, da dobite plavuti, in jih lahko odrežete na obliko ribe. Na koncu so narejene oči in usta.

Quilling metoda

Za izvedbo tega dela morate kupiti komplet dvo-barvnih trakov za rezanje iz prodajalne s pisalnimi materiali. Če nimate posebnega kljuke, potem ne bodite odvrnjeni, zato vam bo naredila vsako tanko palico, kot je zadnji del čopiča. Trup ribe se opravi z navijanjem traku prosto, brez močne napetosti. Če en kos ne zadošča, potem lahko slednjo pritrdite na konec in nadaljujete navijanje.

Ko je želeni volumen dosežen, se rob prilepi na PVA lepilo do zadnjega zavoja. Previdno privijte obroč s palico in na obeh straneh malo pritiskajte s prsti. Oblika telesa je pripravljena. Sedaj zlepijo ravnino na eni strani in jo nežno potisnejo s celotno dlanjo in jo nalepijo na kos kartona. Nadaljnje delo poteka na plavutih. Treba je narediti štiri kose enake velikosti. Metoda proizvodnje je enaka, ne bomo ponovili. Ko so vsi deli pripravljeni, začnemo montažo. Vse obrti "Fish" je pripravljen. Še nekaj načinov.

Obrt plastelina

Najlažji način za ribe je, da naredite otroke iz gline. Poglejmo, kako enostavno je, da Nemo uporabi ta plastični material. Najprej morate vzeti velik kos oranžne barve in narediti osnovno obliko telesa. To je oval in trikotnik za rep. Nato potrebujete dve barvi za svetle črne in bele črte, ki so del te vrste prebivalcev oceana.

Najprej se z valjanjem naredi črna palica, nato jo sploščimo in nanesemo na telo ribe. Ko so vsi trije sploščeni trakovi našli svoje kraje, naredimo enako za belo glino, samo deli so na manjši velikosti, tako da ob postavitvi na belo črto obrisi črne barve gledajo s strani. Na koncu naredimo oko in stransko majhno plavut.

Obrt iz solnega testa

Ribe se lahko oblikujejo iz testa, pomešanega s soljo. Telo je oblikovano kot koničast oval. Nožna urezana usta. Plavuti se izvajajo tudi z rezom z nožem ali škarjami. In za potiskanje tehtnice vzemite plutovinasto ali majhno steklo, pritisnete le en rob.

Postopek spominja na modeliranje gline, šele potem ko bo izdelek moral peči v pečici na majhnem ognju. Ko je izdelek popolnoma pečen, lahko ribo začnete barvati iz testa. Obrat se izkaže za izvirnega in obstaja veliko možnosti za ustvarjalne ideje. Da bi delo bilo gladko in svetlo, so na koncu obrti obloženi z akrilnim lakom.

Kreativni uspeh!

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja