FoodPro Preloader

Križni vbod z enogorjem


Vsak od nas je v otroštvu slišal veliko pravljic. Od njih smo spoznali veliko število nenavadnih in čarobnih bitij. Kdo v otroštvu ni sanjal o vožnji na pegasu ali samorogu? O slednjem in bomo razpravljali v našem članku. Pokazali vam bomo nekaj vzorcev vezenin za enorog in eden od njih vas bo navdihnil, da boste s svojimi rokami ustvarili mojstrovino. Govori

Vsak od nas je v otroštvu slišal veliko pravljic. Od njih smo spoznali veliko število nenavadnih in čarobnih bitij. Kdo v otroštvu ni sanjal o vožnji na pegasu ali samorogu? O slednjem in bomo razpravljali v našem članku. Pokazali vam bomo nekaj vzorcev vezenin za enorog in eden od njih vas bo navdihnil, da boste s svojimi rokami ustvarili mojstrovino.

Govorili bomo predvsem o vezenju s šivom, vendar se bomo dotaknili tudi tem, kot so vezenje beadworka. Spoznali boste, katere materiale je najbolje uporabiti in kako jih vezati, tako da vas bo rezultat navdušil že vrsto let.

Zahtevani materiali za križni nejaki

Za vezenje s križem boste potrebovali obroče za vezenje, bombažne ali volnene niti, iglo s široko odprtino, oris in dekorativne elemente (okrasne in bleščice). Najbolje je uporabiti volnene niti za samorog, saj bodo pravljičnemu bitju dali večji volumen. Toda za rogove, kopita, griva in rep lahko uporabite nitko s kovinskim učinkom.

Obroče za vezenje je bolje izbrati iz lesa ali plastike, vendar s kovinsko ključavnico. Pred nakupom preverite mehanizem. Kupite tudi več igel za vezenje.

Enostavne sheme z enorogom

Če ste novi pri šivanju, je bolje, da prvič vzamete preprost vzorec samorog. Na primer, lahko vzamete za osnovo naslednje.

Velikost končnega vezenja je približno 20 do 20 centimetrov. Končna vrednost je odvisna od velikosti celic. Začeti vezati naj bo od sredine. Če ga želite najti, vse strani razdelite na polovico in povežite nasprotno z namišljeno črto. Presečišče teh linij bo središče vaše vezenine za samorog.

Opazite, da je samoroga bela. Če želite, ne morete vezati belih celic, vendar vam svetujemo, da ne bodite leni in oblecite celo zver. Torej bo bolj obsežen. Ko končate vezenje, kupite okvir in raztegnite platno. Prav tako lahko okrasite z vezenino vrečko, blazino, otroško garderobo ali kateri koli kos pohištva.

Emblem s križnim vbodom

Za izdelavo takega emblema pripravite majhen kos platna, kos debelega filca, lepilo, nit za sivo, belo, zeleno, svetlo zeleno, rumeno in temno sivo, obroče in iglo.

Najprej določite središče in nato začnite vezenje. Ko končate navzkrižno šivanje, obrnite obris s temno sivimi nitmi, kot je prikazano na sliki.

Previdno vstavite vse niti na hrbtni strani. Če je potrebno, navoje pritrdite s kapljico lepila. Odrežite kos čutila, ki bi ustrezal vezenju. Nato šivajte ali prilepite emblem na klobučevino. Lahko naredite to obrt in broško: za to morate kupiti posebno bazo in jo šivati ​​na napačni strani.

Kompleksen in večbarvni vzorec vezenine za križanje z enojnim robom

Če ste že enkrat izvezli, potem lahko vzamete bolj zapleten vzorec. Za delo, ki uporablja veliko število odtenkov z nitko, je bolje kupiti izdelek francoskega proizvajalca kot iz kitajskega. Razlika je v številu odtenkov: praviloma se kitajska nit ne razlikuje po bogastvu.

Najprej potegnite platno na obroč. Velikost končnega vezenja je 20 do 30 centimetrov. Vezenje se začne od sredine. Ko končate križni šiv, upoštevajte, da so samorogi in rože z listi, ki se nahajajo spodaj, orisani. Za samoroga naredite konturo s temno sivo nitjo, za travo temno zeleno in za oranžno cvetje.

Ko končate z vezenjem, morate narediti okvir. Kupite ga lahko v domači obrti ali pa ga naročite na delavnici. Vezena slika za ohranjanje je najbolje skrita pod steklom. Pri nakupu okvirja bodite pozorni na montažo. Bolje je, da je bila slika obešena na steno s pomočjo jeklenega kabla. Preprost aluminijast kavelj se lahko sčasoma razigne in slika lahko upade.

Če ne želite, da bi sliko, lahko okrasite s podobnim vezenje vrečko ali blazino. To naredite tako, da nit previdno vstavite na hrbtno stran, nato rahlo upognete robove vezenine in jo šivate na tkanino. Stvari z vezenimi fragmenti ne potrebujejo posebne nege: lahko jih tudi umijete in nosite, brez strahu, da se bo najljubša stvar pokvarila.

Kaj pomeni samorog v vezenju

Mnogi ljudje vedo, kdo je samorog, a malo jih ve, kaj je ta čudovita zver simbol. Samorog je simbol preudarnosti in skrbi, previdnosti in čistosti, resnosti, kot tudi čistosti in resnosti.

Samorogi so vidni v filmih o čarovniku Harry Potter in magični deželi Narnija. Poleg tega so v znamenitem romanu "Igra prestolov" omenjeni samorogi.

Vezi z enokrami z biseri

Če želite vezati kroglice, boste potrebovali tudi posebno tkanino, najlonsko nit in svinčnik. In seveda, kroglice. Zdaj obstaja veliko različnih podjetij, specializiranih za proizvodnjo kroglic. Svetujemo vam, da kupite kroglice, češke ali japonske. Ampak v nobenem primeru ne kitajski (on, kot pravilo, ima zelo slabo umerjanje).

Najprej potegnite tkanino preko okvirja ali obroča. Če delate s obročki, potem poskusite izbrati njihovo velikost, tako da vam ni treba spreminjati položaja tkanine. Nato nanesite svinčnik na tkanino. Označite barve, da jih ne zamenjate. Označite tudi barvne prehode.

Nato začnite šivati ​​tkanino eno za drugo. Ta metoda ustvarjanja beadwork slik imenovane vezenje na vzorec.

Obstaja še ena možnost za ustvarjanje slik kroglic. Kupite lahko komplet z vzorcem in kroglicami ali en vzorec. V tem primeru boste vezali na že zaključen vzorec in ne boste morali izbrati barv, saj so kroglice praviloma že vključene v komplet.

Končana dela kroglic morajo biti uokvirjena tako, da se skrijejo pod steklom (kroglice se zelo dobro zbirajo). Če pod steklo ne želite vstaviti slike, jo boste morali občasno obrisati z rahlo vlažno gobo. Pritrdilni elementi morajo biti trajni, saj je slika, izvezena z biseri, veliko težja od vezene nitke.

Navdih in potrpežljivosti!