FoodPro Preloader

Kako narediti ameriški lok?


Tema tega materiala so ameriški loki. V nadaljevanju je opisan mojstrski tečaj, namenjen delu s to nenavadno opremo. Kaj je potrebno za to? Za izdelavo takšnih lokov potrebujemo rep trak. To bomo nadaljevali še naprej. Splošne informacije Na vprašanje, kaj so ameriški loki, enostavno odgovorite na katerokoli izkušeno iglo. V inve

Tema tega materiala so ameriški loki. V nadaljevanju je opisan mojstrski tečaj, namenjen delu s to nenavadno opremo. Kaj je potrebno za to? Za izdelavo takšnih lokov potrebujemo rep trak. To bomo nadaljevali še naprej.

Splošne informacije

Na vprašanje, kaj so ameriški loki, enostavno odgovorite na katerokoli izkušeno iglo. V inventarju lahko najde par ali še več segmentov repnega traku v različnih barvah. Ta trak, sestavljen iz sintetičnih vlaken, tekstilne proizvodnje s križnim tkanjem v obliki brazgotine. S strani je dopolnjen z gostim robom, ki podpira njegovo obliko in videz.

V specializiranih prodajalnah za ročno delo lahko izberete rep trak s širino od pet do šestdeset mm v različnih barvah. Iz nje lahko ustvarite različne izdelke z lastnimi rokami. Danes bomo govorili o prvotnih okraskih za lase, predvsem pa nas zanimajo ameriški loki.

Uporaba

Rep trakovi se uporabljajo v tekstilni proizvodnji za predelavo stranskih in notranjih šivov pohištva, hlače za robljenje, robov in okraskov pokrivala, okrasitev raznih razglednic in plošč, za robljenje ročno izdelanih blazin. Takšna pletenica lahko naredi veliko lasnih dodatkov. Ameriški loki bodo mladim lepotam omogočili, da bodo izgledali odlično.

Ustvarite lep dodatek za lase

Potrebovali bomo:

  • Pletenica različnih barv in širin, kot tudi trak satena, katerega širina je enaka štirideset centimetrov.
  • Lep gumb za estetsko obliko loka ali dekorativne broške.
  • Pištola za lepilo.
  • Vžigalnik za obdelavo robov iz luščenja.
  • Zgoščen.
  • Niti in igle, škarje.

Ne pozabite pripraviti odličnega razpoloženja. Torej, ko je vse na zalogi, lahko začnete izdelovati ta nakit. Iz satenastega traku merimo dva segmenta dolžine 23 cm in iz njega tvorimo lok, ki ga šivamo v sredini z nitmi, ki se ujemata. Nato iz rep traku, ki je kombiniran v barvi s satenom, vendar z vzorcem, odrežemo pet segmentov deset centimetrov. Širina traku naj bo 2, 5-3 cm, konce repnega traku okrasimo v obliki zastav in obdelamo z vžigalnikom, da se niti na koncih ne raztopijo. Nato zložimo trak in ga pritrdimo z iglo, ga zategnemo in pritrdimo.

Potem vzamemo še eno repno pletenico, katere širina je tudi 2, 5-3 cm, barva pa je odtenek svetlejši ali svetlejši in odrežemo 45 cm. Oblikujemo lok, trdno z iglo in nitjo večkrat v sredini.

Nato vzamemo repno vrvico široko 1 cm in odrežemo štiri kose po 29 cm. Oblikujemo dva loka, ju zlepite skupaj s pištolo za lepilo.

Zdaj, ko so vse podrobnosti pripravljene, nadaljujte z montažo. Da bi: najprej položili osnovo satenskega traku, na vrhu je »cvet« petih segmentov repnega traku, nato pa bledji ali svetlejši odtenek, zadnji element pa je rep trak, širok 1 cm. Spodaj mi gumi, in na vrhu - lepo kroglico ali gumb, ki se ujema z barvo. Ameriški lok je pripravljen! V tej tehniki lahko izvajate različne lasnice.

Sedem barv

Potrebovali bomo: 7 svetlih trakov (vsaka dolžina je 23 cm), ravnilo, škarje, niti in iglo, pištolo za lepilo in vžigalnik za obdelavo rezanega traku, gumb, okrasno brošo ali kroglico za dekoracijo in lasnice, ki jih je treba okrasiti.

Prihajam na delo. Iz vsakega traku izmerimo in odrežemo sedem različnih barv, dva kosa 2 cm, 2 - 3 cm in 2 - 4 cm, tako da se izkažejo dva kompleta trakov za dve lasni vrvici. Robove obdelamo z vžigalnikom in podrobnosti uredimo po barvi.

Segmente šivamo z iglo, za to pa si enega za drugim preluknjamo vse podrobnosti, najprej iz enega, nato pa iz drugega roba, tako da se najmanjši znajde v sredini, nato pa v srednjem, in naj bo na vrhu velik. Podobno na isti niti zberemo vse ostale segmente - bodoče cvetne listiće. Nato zategnite navoj, pri tem pa prilagodite naš obdelovanec. Nato zalepite pištolo, da cvet nalepite na barreto in na vrhu cvetišča zalepite zrnce. Ameriški loki so pripravljeni!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča