FoodPro Preloader

Master razred: cvet iz satenastih trakov z uporabo kanzaši tehnike


Od žensk se ne krasijo! V sodobnem svetu lahko najdete dekor za kateri koli del telesa. In v vseh možnostih so zagotovo rože. Cvetje so se ukrasile lepe ženske v antiki, same pa se zdaj krasijo. In v tem članku se bo obravnaval mojstrski razred "Flower of saten trakovi", ki je prišel k nam iz Japonske in v zadnjem času pridobivanje več in bolj priljubljenost. Kaj je

Od žensk se ne krasijo! V sodobnem svetu lahko najdete dekor za kateri koli del telesa. In v vseh možnostih so zagotovo rože. Cvetje so se ukrasile lepe ženske v antiki, same pa se zdaj krasijo. In v tem članku se bo obravnaval mojstrski razred "Flower of saten trakovi", ki je prišel k nam iz Japonske in v zadnjem času pridobivanje več in bolj priljubljenost.

Kaj je kanzashi tsuma

Kanzashi je ostrina iz lesa ali kosti, s katero so kitajske dekleta privezale lase. Ko je padla v roke japonskih lepot, so jo začeli krasiti v vseh pogledih. Menilo se je, da se dekleta okrasijo s svežimi cvetovi, dekleta so preganjala zle duhove. Žive rastline pa umrejo zelo hitro. Zato so se japonski mojstri naučili, da jih posnemajo, pri tem pa so pri svojem delu uporabljali najlepše lepilo iz svile in riža. Delo je tako dragoceno, da vas včasih ena majhna ostrina lahko stane. In mojstri, ki so sposobni izvajati takšno lepoto, veljajo za nacionalno japonsko bogastvo.

Seveda je sodobna umetnost doživela številne spremembe. Sedaj temelji na ročno izdelanem cvetju iz satenastih trakov, katerega glavni razred je opisan spodaj. In to se je odrazilo ne le v materialih, ampak tudi v načinih zlaganja, vendar se je uspešno ujel v sedanjem svetu obrti in se nenehno razvija.

Vrste cvetnih listov

Osnova kanzašijeve tehnike je sestavljena iz samo dveh vrst cvetnih listov: ostre in okrogle. Na podlagi njih nastane ta ali tista roža iz satenskih trakov z lastnimi rokami. Glavni razred takšnega izdelka je v središču vsakega nakita, izdelanega s tehniko kanzashi. Sharp listi so lahko z ali brez luknje, in še vedno dvojno ali eno. Okrogel cvetni list je lahko sestavljen iz dveh polovic različnih barv. Ena od teh polovic je vedno manjša od druge. Na podlagi cvetnih listov so nastale bolj zapletene in zanimive možnosti. Kot je na primer spiralna cvetlica z zvitkom. Na splošno obstaja veliko število derivatov okroglih in ostrih listov.

Materiali in orodja

Potrebno je rahlo pripraviti rožo satenastih trakov. Za mojster razred kanzaši bodo potrebni materiali in orodja. Najprej boste potrebovali trakove. Materiale, iz katerih so izdelani, je treba izbrati na podlagi tega, kar želite na koncu. Na primer, krep-saten je najboljši za okrogle cvetne liste. Latice pridejo iz nje bolj razpisane. Toda iz ostrih cvetnih listov bo lepo narediti cvet iz satenastih trakov z lastnimi rokami. Za začetnike igle je to najboljša možnost.

Lažje delajte z satenastimi trakovi. Lahko so opekline in skoraj ne deformirane. Vendar pa obstajajo pomanjkljivosti. Med satenastimi trakovi je težko izbrati potrebne odtenke. Od organze dobimo odlične cvetne liste. Njegova pomanjkljivost je prevelika pretočnost. Poleg trakov boste potrebovali tudi škarje, pinceto, svečo ali vžigalnik, iglo in nit, ki bo ustrezala tonu trakov, in lepilo. Dobro je uporabiti "Moment Crystal" ali lepilo za vroče taljenje.

Cvet satenastih trakov. Mojstrski razred (kanzashi)

Če se odločite za obvladovanje tehnike kanzashija, morate skrbno razmisliti, kaj potrebujete. Ne vnašajte veliko stvari hkrati, če se še niste odločili, koliko vas zanima ta dejavnost. Ne zgrabite zelo težkih stvari naenkrat. Vzemite nekaj zelo preprostega, če ste se najprej združili in ustvarili rože iz satenskih trakov z lastnimi rokami.

Za začetnike igle popoln majhen cvet v eni vrsti ostrih listov. Mimogrede, za trening ni treba uporabiti satenskega traku. Vzemite vse preproste materiale, ki nimajo velike debeline in ne preveč. Ali pa kupite majhno količino traku, ki je širok pet ali sedem centimetrov. Narežite na majhne kvadrate želene velikosti in zložite ostre liste, tako da lahko z lastnimi rokami že naredite cvet iz satenastih trakov. Sheme za zlaganje takih cvetnih listov so si podobne. Z istim algoritmom se lahko pojavijo popolnoma različne barve.

Krizantema Kanzashi

Krizantema je zelo lepa roža in v naravi ima veliko barvnih možnosti. Sestavljen je iz velikega števila cvetnih listov. V kanzashi tehniki obstaja več možnosti za ustvarjanje te rože. Krizantema kot cvet satenastih trakov, katere glavni razred se nahaja spodaj, ima več plasti in je primeren kot dekoracija za vse ravne površine. Toda taka cvet je lahko tudi konveksna, če zlepite cvetne liste z eno plastjo na sferično površino.

Priprava na ustvarjanje krizanteme

Če želite ustvariti cvet iz satenastih trakov, ki jih je mojstrski razred opisan spodaj, boste morali zbrati potrebne materiale. Najprej potrebujete trak, širok dve in pol centimetrov.

Ali bolj, ostre listi, zloženi iz nje. Drugič, to je osnova, na kateri bodo pritrjeni cvetni listi. To je lahko plastična kroglica, ovita s celofanom. V tem primeru bo cvet vbočen na hrbtni strani. Toda mojstrski razred »Cvet iz satenastih trakov«, po katerem bo ustvarjena krizantema, predlaga uporabo večplastnega kartona, izdelanega iz kartonskih krogov različnih velikosti. Potrebovali boste pinceto in lepilo.

Mojstrski razred "Cvet satenskih trakov." Tehnika petelin

V tem razdelku bomo pogledali, kako je enota ustvarjena, element, iz katerega bo nastal kateri koli od naših izdelkov. Na tej stopnji boste potrebovali nekaj potrpljenja. In to je posledica dejstva, da bo potrebnih veliko cvetnih listov za ustvarjanje cvet iz satenastih trakov z lastnimi rokami. Krizanteme v naravi so zelo bogate s cvetnimi listi.

In še vedno si prizadevamo, da čim bolj natančno ustvarimo vse naravne lepote te rože. Torej, da ustvarite cvetni list, bi morali rezati trak na kvadrate. Sedaj mora biti kvadrat prepognjen vzdolž ene od diagonal kvadrata in nato ponovno dvakrat vzdolž linije pregiba. Izkazalo se je nekaj podobnega kot pravokotni trikotnik, ki ga je treba znova zložiti. Zdaj obdržite vse plasti s pinceto in pojejte z vžigalnikom ali svečo. Če želite dobiti ožje cvetne liste, potem morate rahlo obrezati dno. Najpomembnejša stvar je, da vse cvetne liste na eni strani. Lahko naredite vse cvetove iste barve ali združite več barv.

Cvetni sklop

Ko se ustvarijo vsi elementi, bo cvet iz satenastih trakov s tehniko kanzashi zelo enostavno sestaviti. Če bi cvetica morala biti sestavljena iz več plasti, se uporabi več kartonskih krogov različnih velikosti ali ena večstopenjska priprava. Najprej se zbere najmanjši zgornji sloj cvetja, nato pa ga pokrijemo z večjim krogom od spodaj, obrnemo cvet nad njo, lepimo naslednji sloj cvetnih listov in jih postavimo med cvetove prvega sloja. Ko ustvarjate drugo vrsto, se prepričajte, da oblika cvetov ni zdrobljena. Tako lahko zgradite toliko plasti, kot želite. Večslojno krizantemo lahko zberete na drug način.

Zbrani cvet iz satenastih trakov z lastnimi rokami, katerih fotografije so predstavljene v tem mojstrskem razredu, se nahaja na eni večnivojski prazni plošči. Ampak to še ni vse. Krizantemo lahko zberemo z osnovno kroglo. S to metodo bo cvet prišel ven bolj zračen in kar je najpomembnejše, bo tehtal manj v primerjavi s prejšnjimi različicami. Potrebno je pobrati plastično kroglo, ki se prilega velikosti, in jo pokriti s plastično vrečko. Najprej s pomočjo nitke zberemo središče rože in ga zlepite na kroglo. V tem primeru je pištola za lepilo najprimernejša, ker se vroče lepilo hitro strdi. Prilepite naslednjo vrstico in položite cvetne liste med prejšnje. Velikost vsake vrstice postavite tako, da se cvetovi prilegajo čim bližje površini krogle. Torej lahko nadaljujete v nedogled.

Dodatne dekoracije

Ustvarjanje cvetov iz trakov ali drugih tkanin, lahko uporabite veliko število dodatnih elementov. Med njimi so najpogosteje uporabljene kroglice in kroglice. Uporabljajo pa se tudi različni obeski, čipke, bleščice in bleščice. Pogosto se uporabljajo akrilne barve za barvanje cvetnih listov.

Sredino cvetja lahko naredimo z uporabo prašnikov iz umetnega cvetja. Poleg barv se lahko uporabijo umetni listi ali tisti, ki so prav tako narejeni s tehniko kanzashi. Z uporabo različnih dekorativnih elementov lahko ustvarite odlične kompozicije, katerih središče bo cvet trakov.

Kje uporabiti podobne izdelke

Cvetje, narejeno iz satenastih trakov ali drugih materialov v tehniki kanzashi, se pogosto uporablja v sodobni umetnosti.

Uporabljajo se kot dekoracija za lase, elastiko, obroče in druge dodatke za lase. Ampak to še ni vse. Te barve izdelujejo broške in nakit za pasove ali torbe. Tudi cvetje iz trakov je bilo po okusu mojstrov. Uspešno se uporabljajo za dekoriranje kart in ročno izdelanih albumov. Ali za dekoracijo počitnic v notranjosti ali za dekoracijo atributov za postavitev mize. Na primer obročki za prtičke.

Kako skrbeti za kanzashi cvetje

Cvetovi iz satenastih trakov ali drugih tkanin zahtevajo zadostno skrb za sebe. Ne marajo prahu, zato shranjujte takšen nakit v vrečki ali škatli, ki se lahko zapre. Za povečanje odpornosti proti obrabi pršite cvetje s trakovi s pršilom za lase. Poleg tega mora biti ta lak močna pritrditev. Ne vlecite posameznih podrobnosti sestave in spanja v teh okraskih. Prav tako ni priporočljivo hoditi v njih v dežju ali snegu. Če se rože zmočijo, se lahko barve spremenijo. Če so na cvetnih listih kavlji, jih morate prižgati z vžigalnikom, nato pa bo izdelek znova videti dober. Sčasoma je treba odstraniti prah, ki se je usedel na rože. To se opravi z ročnim pranjem. Za pranje izdelka morate v topli vodi raztopiti nekaj kapljic šampona, da nastane pena. Zdaj nežno izpirajte dekoracijo in obrišite posebej onesnažena mesta z bombažno palčko. Ponovno sperite, vendar v čisti vodi. V nobenem primeru ne smete uporabljati ščetk, da ne bi opazili sledi na površini cvetnih listov. Sušite samo v izravnanem stanju. V ta namen lahko izdelek razširite na ravno površino ali ga obesite. Ko je vse suho, cvetni listi razpršite z lakom za lase.

Majstorski tečaj »Cvet iz satenastih trakov«, ki ga obravnava naš članek, vam bo pomagal, da z lastnimi rokami ponovno ustvarite vso lepoto narave. In obkrožite se z milino in lepoto čudovitih cvetov, ki dolgo časa obdržijo svoj čar.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo