FoodPro Preloader

Križišče: zgodovina nastanka. Tehnika oblaganja iz valovitega papirja in prtičkov: mojstrski razred


Tehnika obrezovanja vam omogoča ustvarjanje čudovitih puhastih preprog - slik različnih oblik in velikosti, ki povzročajo zanimanje in občudovanje. Zdi se malo verjetno, da bi takšne na videz zapletene aplikacije lahko izvajali otroci. Vse je mogoče, če je delo ekipe ustrezno organizirano, in celo prvovrstniki se lahko spopadajo z najbolj zapleteno sliko. Tehnik

Tehnika obrezovanja vam omogoča ustvarjanje čudovitih puhastih preprog - slik različnih oblik in velikosti, ki povzročajo zanimanje in občudovanje. Zdi se malo verjetno, da bi takšne na videz zapletene aplikacije lahko izvajali otroci. Vse je mogoče, če je delo ekipe ustrezno organizirano, in celo prvovrstniki se lahko spopadajo z najbolj zapleteno sliko. Tehnika oblaganja iz valovitega papirja ne pomeni uporabe nobene posebne opreme. Za delo potrebujete le risbo z orisi, škarje, svinčnik ali palico s svinčnikom, večbarvni valoviti papir ali papirnate serviete in PVA lepilo.

Tehnika obrezovanja: priprava za delo

Najprej morate izrezati iz valovitega papirja kosov s stranico približno 1, 5 centimetrov. Njihova količina in barve so odvisni od zahtevnosti in velikosti dela. Matriko za bodočo mojstrovino lahko posnamete sami ali natisnete vsako preprosto risbo, ki vam je všeč. Priporočamo uporabo debelega papirja ali kartona. Za udobje, lahko pour lepilo na ploščo, in lahko uporabite tudi lepilo palico. Tehnika obrezovanja je enostaven, a hkrati dolgotrajen proces, ki zahteva vztrajnost in potrpežljivost, saj vsebuje veliko podobnih ponavljajočih se dejanj.

Opis tehnologije po korakih

1) Na majhnem območju vzorca se nanese tanek trak lepila vzdolž konture.

2) Konec palice ali svinčnika je treba pokriti s kvadratom valovitega papirja in s pomočjo prstov dati papirju želeno obliko, ki spominja na cvetno glavo.

3) Nato je treba dno nastale figure potopiti v lepilo in prilepiti na določeno območje slike.
4) Po previdnem stiskanju palice previdno odstranite.
Pomembno je, da vsak naslednji valoviti kos stoji poleg prejšnjega, tako da jih je treba namestiti zelo blizu drug drugega, tako da ne ostanejo vrzeli.

Tehnološke značilnosti

Kaj lahko naredimo iz krep papirja? Pravzaprav ta material daje skoraj neomejen prostor za domišljijo. Originalne in nenavadne karte iz valovitega papirja, različnih obrti, cvetja in voluminoznih puhastih slik. Tehnika zlaganja valovitega papirja je zelo priljubljen način dela. Izdelki izkažejo za zelo zanimive in izvajanje takšnih obrti ne zahteva posebnih veščin. S to metodo lahko ustvarite lepe in izvirne tridimenzionalne slike valovitega papirja. In to je lahko miniaturne kompozicije in velike plošče. Vsi elementi morajo biti zelo blizu drug drugemu, kar ustvarja učinek debelega puhastega preproga, sestavljenega iz velikega števila kosov papirja. Tehnika obrezovanja je zelo enostavna za učenje, zato je ta dejavnost idealna za rekreacijo in pouk z majhnimi otroki.

Prednost dela z valovitim papirjem

Glavna atrakcija slike, ustvarjene s pomočjo tehnike soočanja, je, da so slike lahke in zračne, kar se doseže z uporabo valovitega papirja, tankega in transparentnega materiala, ki zlahka dobi določeno obliko. Za razliko od drugih načinov dela s papirjem, natančnost dimenzij rezanih delov ni pomembna, nasprotno, bolj kot so robovi bolj neenakomerni, bolj bo prijeten videz končnega izdelka. Vendar pa je treba nekatera pravila še vedno upoštevati, da se zdi, da delo ni neprevidno ali da je bilo opravljeno v slabi veri.

Koristna priporočila

Za uresničitev tega, kar je bilo namenjeno s pomočjo tehnike obrezovanja, je potrebno kupiti valoviti papir ali serviete različnih barv, ki jih je treba pretvoriti v več majhnih kosov, katerih velikost je približno 1, 5-2 cm. Oblika elementov je lahko kvadratna, trikotna ali okrogla. Hkrati robovi niso nujno popolnoma gladki, lahko so cik-cak, valoviti in tako naprej. Glavna stvar ni veliko za povečanje velikosti delov. Če je slika velika, lahko naredite kvadrat 3 * 3 cm, vendar ne več. Manj kot so, bolj bo slika videti v popolni in popolni obliki. Pri pritrjevanju papirja na lepilo se uporablja tanek predmet: lahko je svinčnik ali ujemanje. Za začetek obvladovanja tehnike soočanja je priporočljivo, da začnete s preprostejšimi slikami, kot so mavrica, cvet, metulj ali različne geometrijske oblike.

Osnovna načela

Tehnika striženja iz prtičkov ali valovitega papirja ne pomeni vedno polnega polnjenja potrebnega prostora. Na primer, na obodu izbrane slike je samo obodna obloga v obliki puhasto zvitega okvirja, medtem ko lahko središče slike ostane prazno. V delu je mogoče uporabiti več barv, obrti pa se lahko izdelajo v enobarvni lestvici z uporabo samo ene barve, na primer za označevanje ozadja. Glavno načelo tehnike je, da ga uporabimo na tistih področjih, kjer je potrebno dati obseg, medtem ko zaradi majhnosti papirnih elementov ostanejo vse obrisi in meje vzorca nespremenjeni, slika pa ne izgubi jasnosti in glavne ideje.

Prostorninska tehnologija

Tehnike oblaganja papirja se lahko uporabljajo ne samo za ravne slike, temveč tudi za trdno lepljene papirne figure. To je lahko škatla, figurica, papirno drevo. Novo življenje lahko podarite starim stvarem, z uporabo kartona, mavca, gline in drugih materialov, ki jih lahko »oživite« ne s čopičem in barvami, ampak s papirnim ornamentom. Poleg tega elementi ne morejo vedno biti pritrjeni z lepilom, možno je uporabiti bazo gline, kar bo pomagalo prihraniti veliko časa. Lepljenje kosov papirja, ki se razlikujejo po velikosti in gostoti, omogočajo zelo mehke barvne prehode in resnične volumne na ravni površini. Vsi ti učinki vplivajo na splošno dojemanje slike: ista zelena trava bo izgledala svetlejša in bolj naravna, če bo na nekaterih mestih temno zelena in kjer sončni žarki padejo, svetlo zeleni.

Slika v živo

Tehnika striženja iz prtičkov ali valovitega papirja lahko preoblikuje celo najpreprostejši vzorec s primitivnimi elementi v bolj zanimivo sliko. Tudi če so samo sonce, oblaki, hiša in jablana poleg lesene ograje, potem po polnjenju slika postane volumetrična in živa. Obrt, izdelan s to tehnologijo, odlikuje posebna otipljiva mehkoba in vizualna eleganca.

Zgodovina tehnologije soočanja

Kaj je obrezovanje? Zgodovina tehnologije uporabne papirne ustvarjalnosti ima več kot eno stoletje. Vendar pa obstajajo smernice, ki so se pojavile relativno pred kratkim, med njimi so apliciranje, quilling, origami in obrezovanje. Pri uporabi tehnike obrezovanja se ustvarijo tridimenzionalne papirne aplikacije, ki spodbujajo razvoj ustvarjalnosti, finih motoričnih sposobnosti in abstraktnega mišljenja. Poleg tega ta lekcija uči potrpežljivost, vztrajnost in trdo delo, ki ga pri sodobnih otrocih pogosto manjka. Ta mlada tehnologija postaja vse bolj priljubljena zaradi preprostega načina izvedbe in nenavadnega učinka "puhaste preproge", prijetnega na otip in vizualno. Kaj je izjemna tehnika striženja? Mojstrski tečaj o ustvarjanju tridimenzionalnih slik se lahko odvija, ne da bi zapustili vaš dom, ne potrebujete posebne opreme in dragih materialov pri delu. Potrebno je le zaloge s prtički ali krep papirjem, glino, lepilom, krtačo, kartonom, večbarvnimi označevalniki in drugimi napravami, ki so že v arzenalu katerega koli študenta ali vrtca.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci