FoodPro Preloader

Kako šivati ​​zavese za spalnico z lastnimi rokami. Kako šivati ​​rimsko zaveso z lastnimi rokami


Vsaka hostesa si želi, da bi njeno stanovanje izgledalo lepo, elegantno in moderno. Zelo pomemben element notranjosti so zavese. Seveda jih je mogoče popolnoma kupiti v trgovini. Vendar pa za šivanje zavese za spalnico z lastnimi rokami je veliko bolje. Zakaj? Naj ugotovimo! Sew sami! Prednosti "domačih" izdelkov Če ne razumete, zakaj je bolje narediti zavese za spalnico z lastnimi rokami, morate razumeti nekatere prednosti tega procesa: - imate možnost izbrati ustrezno barvo in material prihodnjega izdelka, odvisno od velikosti prostora in njegovega stila; - lahko pokažeš svojo domiš

Vsaka hostesa si želi, da bi njeno stanovanje izgledalo lepo, elegantno in moderno. Zelo pomemben element notranjosti so zavese. Seveda jih je mogoče popolnoma kupiti v trgovini. Vendar pa za šivanje zavese za spalnico z lastnimi rokami je veliko bolje. Zakaj? Naj ugotovimo!

Sew sami! Prednosti "domačih" izdelkov

Če ne razumete, zakaj je bolje narediti zavese za spalnico z lastnimi rokami, morate razumeti nekatere prednosti tega procesa:

- imate možnost izbrati ustrezno barvo in material prihodnjega izdelka, odvisno od velikosti prostora in njegovega stila;

- lahko pokažeš svojo domišljijo. To je ponavadi izraženo v dolžini zavese, njihovi obliki, kombinaciji barv in materialov. Omejitev ni;

- iskanje vzorcev teh izdelkov je zelo preprosto;

- delo ne bo trajalo veliko časa, če vaš model seveda ni preveč zapleten;

- delo ne zahteva posebnih orodij ali materialov;

- in končno, šivanje zaves za spalnico bo prineslo moralno zadovoljstvo in pozitivna čustva. Konec koncev, lahko sami okrasite svoj dom! Seveda, vse zgoraj omenjene prednosti ustvarjanja lastnih zaves bodo takšne samo, če imate določene spretnosti in želite delati iglo.

Kateri odtenek naj izberem?

Sew zavese za spalnico z lastnimi rokami ni tako težko. Vendar pa se morate najprej odločiti za barvo izdelka. Vse je odvisno od velikosti prostora, njegove lokacije, splošne zasnove in barve pohištva. S pomočjo zaves se prostor lahko popolnoma spremeni. Na primer, lahki odtenek lahko vizualno rahlo poveča prostor. Če želite narediti zavese za majhno spalnico, poskusite izbrati odtenek, ki ne bo naredil prostora še manjši in bo v harmoniji s celotno notranjostjo.

Če je soba okrašena s preprosto ozadje, lahko zavese poudariti, na katerem bo poudarek. Osnovno pravilo izbire je naslednje: barva zaves v spalnici ne sme biti svetlejša od glavne barve konca. Če se prostor nahaja na severni strani hiše, potem bo pastelna tkanina toplejša.

Upoštevajte, da je spalnica prostor za počitek, spanje, pa tudi romantične sestanke, tako da ne bi smeli viseti v njej preveč svetle zavese, ki se bodo utrudile ali odvrnile pozornost od sebe.

Izberite model

Ta stopnja je prav tako zelo pomembna. Tukaj morate povezati fantazijo. Vendar ne pretiravajte. Ne pozabite, da morajo biti zavese praktične za uporabo. Na primer, poskusite šivati ​​to možnost, ki jo boste lahko enostavno odmaknili. Najbolj standarden je model, sestavljen iz dveh platen in svetlega tila. V tem primeru se ta ansambel lahko dopolni z lambrekinom. Seveda se lahko platna sestavijo, zavijejo, naredijo poševno, zanje pritrdimo dodatne elemente.

Izbira modela je odvisna od velikosti in razporeditve prostora, pa tudi od slogovne odločitve notranjosti. Na primer, težke zavese so bolj primerne za klasiko ali standardno izvedbo z lambrekinom. Zavese strogega krojenja se odlično prilegajo visokotehnološkemu slogu. Poleg tega lahko poudarijo vse značilnosti oblikovanja oken. V vsakem primeru mora izdelek videti lep, ustvariti udobje in zapreti spalnico pred radovednimi očmi.

Katera orodja in materiali so potrebni za delo?

Za šivanje izdelka morate najprej zbrati vsa potrebna orodja in material. Za delo boste potrebovali:

- tkanina določene dolžine, teksture in barve;

- Ustrezni vzorci zaves za spalnico;

- centimeter;

- škarje;

- črta lesenega metra;

- železo;

- šivalni stroj;

- zatiči za zaščito vzorca na platnu;

- kredo ali milo za označevanje.

Seveda boste potrebovali tudi dovolj veliko prostega prostora, da boste lahko platno razširili na celotno dolžino. Treba je opozoriti, da če nimate šivalnega stroja, lahko to storite z lepilnim trakom za rezanje.

Kako izbrati pravo tkanino?

Pred izbiro platna, se morate odločiti o modelu in dolžini izdelka, kot tudi za pripravo vzorca. Seveda je najbolje kupiti naravno tkanino. Ker je treba spalnico zatemniti, je potrebno, da je platno dovolj gosto (kot za zavese). Upoštevajte, da je treba izdelek občasno oprati. Zaželeno je, da izbrana tkanina ne zbledi ali deformira.

Naravno, naravni material se lahko hitro zgubi, vendar je okolju prijazen. Če želite, da izdelek ne izgubi svoje oblike, dobite sintetično platno z največjo količino naravnih vlaken v svoji sestavi.

Značilnosti krojenja zaves: splošna navodila

Zdaj pa si poglejmo bližje, kako lahko zašite zavese za spalnico z lastnimi rokami.

1. Najprej liknite tkanino in jo odvijete.

2. Pripni vzorec na šivasto stran platna in kroži s kredo.

3. Z ostrimi škarjami čim bolj previdno odrežite element z dodatkom šiva (1, 5 cm ob straneh, 3-4 cm pod in nad).

4. Robove je treba pometati s cik-cak šivom, spodaj navzdol. Vse to je narejeno na pisalnem stroju, če take možnosti ni, potem pa ročno.

5. Pomaknite vse podrobnosti, kot je prikazano na vzorcu. Če celoten izdelek izgleda pravilno, lahko naredite kontrolno linijo.

6. Če so v projektu dodatne podrobnosti, jih lahko na tej stopnji priložite.

7. Položen je zgornji rob platna, na katerega se lahko zašije poseben trak, s katerim lahko preprosto pripelješ zaveso na kavlje. Poleg tega imate možnost, da ga lepilo s posebnim trakom.

Roman slepa

Ta izdelek je zelo priljubljen v sodobni notranjosti. Je zelo enostaven za izdelavo in uporabo, odlično ščiti prostor pred prekomerno sončno svetlobo, ne zahteva veliko tkanine in časa za šivanje. Ampak ker takšni izdelki nimajo nobenih zaves in dodatnih elementov, pri izbiri platna je treba posebno pozornost nameniti njegovi risbi.

Poleg tkanine morate kupiti tudi plastične obročke, ki so sešiti po robovih, lesene letve in uteži. Za dviganje in spuščanje zaves boste potrebovali oklopljen okrasni kabel. V okenski okvir boste morali pritrditi poseben nosilec. Na njega bo navita kabel, ki naj bi pritrdil zaveso v določenem položaju.

Kako si lahko ročno šivate rimsko zaveso? Navodila za izdelavo izdelkov

Ta postopek je dokaj preprost, vse kar morate storiti je, da izvedete vsa dejanja v določenem zaporedju:

- kupljeno krpo mora biti dobro zglajeno in izrezano potrebno velikost kos (ne pozabite na dodatke za šive in obloge spodnji rob);

- na napačni strani tkanine so označene linije prihodnjih gub, kakor tudi tista območja, kjer bodo postavljeni obročki;

- izdelujemo prekrivajoče se stranske robove;

- na že pripravljeni leseni gredi, na katero bo pritrjen izdelek, je potrebno pritrditi trak Velcro. Zavesa bo pritrjena nanj;

- zdaj lahko spodnji rob postavite tako, da bo v njega vstavljena palica za težo, ki ne bo dopuščala, da se platno zvija;

- s šivaste strani zavese lahko šivate okrasno obrobo;

- vstavite lamele vzdolž označenih črt;

- zdaj je treba zašiti obroče, v katere bo vstavljena vrvica dvižnega mehanizma;

- nazadnje je potrebno na žarek pritrditi zaveso, prav tako pa tudi žeblji element, na katerega bo navila vrv;

- okoli oboda platna držite vrvico v obroče in jih vodite na eni strani na vrhu strukture.

Vrv je lahko urejena sama od sebe. Izdelek je pripravljen. Zdaj veš, kako se zavese za spalnico šivajo z lastnimi rokami. Vso srečo!