FoodPro Preloader

Volumetrični vzorec pletenja: diagrami in opisi


Pletenje ni le izjemno fascinanten proces, temveč tudi zelo uporaben poklic, saj lahko iz navadne preje ročico ustvari prave mojstrovine za vso družino - od majhnih igrač za najmanjše do izjemno pletenih puloverjev, oblek, jopičev, šalov, rokavic in veliko več. . Vrste vzorcev Obstaja veliko različnih risb, vendar pogojno jih je mogoče razdeliti v 2 vrsti - preprosta ravna in tridimenzionalni vzorec. Prvo obl

Pletenje ni le izjemno fascinanten proces, temveč tudi zelo uporaben poklic, saj lahko iz navadne preje ročico ustvari prave mojstrovine za vso družino - od majhnih igrač za najmanjše do izjemno pletenih puloverjev, oblek, jopičev, šalov, rokavic in veliko več. .

Vrste vzorcev

Obstaja veliko različnih risb, vendar pogojno jih je mogoče razdeliti v 2 vrsti - preprosta ravna in tridimenzionalni vzorec. Prvo oblikujejo izmenične obraze in žuborenje. Obstajajo:

 • pletenje nogavic - pletenje samo z obraznimi zanko;
 • gumi - izmenično obraza in žuborenje;
 • Podveza šiv - plesti naprej in nazaj v vrstah obraza zank.

Ravnina risba je pogosto dopolnjena z podolgovate zanke, gumbi, nakida in druge vrste nakita za večjo izvirnost.

Bulk vzorci za pletenje z iglami nastanejo iz menjavanja konkavnih in konveksnih profilov, s pomočjo katerih dobimo fascinantno, elegantno reliefno vezavo in dosežemo tridimenzionalni učinek. Ta vrsta pletenja se uporablja za moška in ženska oblačila in dodatke, odeje in tekstil za dom, otroške stvari. Najboljše od vsega je volumetrični vzorec pletenja na debelih naravnih prejah (bombaž, viskoza, volna, kašmir).

Vrste vzorcev volumna

Bulk binding ima veliko število različic, ki jih preprosto ni mogoče šteti. To je:

 • pletenje čipk (trakovi, tirnice, zigzagi, listi, rombi itd.);
 • vzorec zamaknjene zanke (pletenice, tirnice, kače, verige itd.);
 • fantasy pletenje - kombinacija različnih elementov, preprosta in kompleksna;

Ponujamo vam najbolj priljubljene in preproste tridimenzionalne vzorce z iglami za pletenje z opisom, iz katerega lahko dobite prave mojstrovine uporabne umetnosti.

Pletenje

Trakovi, tirnice in zigzagi so tridimenzionalni vzorci z naperami, katerih sheme veljajo za najenostavnejšo obliko, saj so sestavljene iz izmeničnih obraznih in hrbtnih zank v določenem vrstnem redu.

Na ta način ni treba v celoti plesti celotnega izdelka, ampak bo postal izvirni dodatek k drugemu, preprostemu ali kompleksnemu vzorcu, na primer irski Aran.

Tu je najpreprostejši tridimenzionalni vzorec za pletenje, za katerega ni potrebno ničesar, razen sposobnosti pletenja sprednje in zadnje zanke.

Listi so še en priljubljen tridimenzionalni vzorec za pletenje z zelo ženstvenim, lepim in, nenazadnje, dvostranskim vzorcem pletenja. Idealen je za ravne izdelke, kot je odeja za novorojenčka, pa tudi za obleko ali tuniko, ki bo s takšnim vzorcem izgledala elegantno in elegantno.

Rhombuses, tako kot vse openwork pletene, so nastale z nakida zanke, kot tudi s pomočjo naselitve in žvečilni žvečilni gumi. So jedrnate, diskretne in idealne za nošnjo.

Cvetlični motivi, kot tudi loki, oboževalci, stožci, so najbolj zapleteni tridimenzionalni vzorci pletenja. Njihove sheme so naslednje.

Oni, poleg nakidov zanke, uporabljajo vozli, stožci, kite, kapljice in še veliko več. Seveda, za začetek pletenja takšnega vzorca potrebujete izkušeno rokodelko, za začetnike pa je bolje vaditi na enostavnejše vzorce.

Gibljivi tečaji - pletenice, prameni in aranovi vzorci

Ta skupina se pogosteje uporablja za končno obdelavo izdelka, saj se, če se uporabi le ta vzorec, vezava preobremeni.

Obstajajo naslednje vrste takšnih vzorcev:

 • sukanje 2 ali 3 zank;
 • sukanje 4 zank (jermeni);
 • 2 vrvi v različnih smereh - metulj;
 • valovita pletenica (kača);
 • dva zrcalna zrna (veriga);
 • 3, 4 kabelski snop, priključen brez vrzeli (pletenice).

Osupljiv primer pletenja s pomočjo takšnih elementov je irski Aran (ali irski pletenje), primer, ki je predstavljen na spodnji fotografiji.

Fantazijske risbe

Fantazijski tridimenzionalni vzorec z iglami za pletenje je ustvarjen s kombinacijo zgornjih risb - tridimenzionalne in ravninske. Takšne kombinacije so lahko velik sklop, in bolj težko boste vzeli shemo, bolj edinstven in zanimiv bo na koncu viskozen.

Takšne risbe lahko ustvarijo le izkušene obrtnice, toda za tiste, ki bi radi preizkusili svoje roke, ponujamo več fantazijskih vzorcev z vzorci.

Skrb za pletene stvari

Volumetrične risbe, zaradi svojih reliefnih in izraznih obrisov, zahtevajo posebno skrb za daljše in kakovostne nogavice. Da bi preprečili, da bi izdelek sedel po prvem pranju, je priporočljivo, da pred pretekom pletenja prejo operete z običajnim milom in jo posušite v naravnih pogojih.

Za končne izdelke se priporoča ročno ali občutljivo perilo, takšnih stvari ni mogoče likati, izpostavljenost pari in visokim temperaturam je prav tako nezaželena. Idealno je, da se ne posuši na bateriji ali nad pečjo, ampak v naravnih pogojih.

Kaj lahko povežemo s tridimenzionalnim vzorcem?

Pogosto se postavlja vprašanje, ali je to pletenje primerno za določeno stvar. Volumetrični vzorci, sheme, ki so bile predstavljene, primerne za skoraj vse vrste parjenja. Najdražja je pletenje, ki je na videz najbolj elegantno, zato bo izgledalo lepo na ženskih oblačilih (čipkaste obleke, tunike, puloverji, šali itd.), Otroška oblačila (kompleti in odeje za novorojenčke, obleke in bluze za dojenčke). Diamantni risani diamanti so primerni tako za ženska kot moška oblačila.

Za moška oblačila (puloverji, jakne, jopiči), premikanje zank v irskem pletenju, so idealne tudi velike pletenice, kače in verige. Toda tak vzorec bi bilo neprijetno za ravno pletenje (na primer, domače odejo).

In, seveda, modno pletenje je primerno za vsak izdelek, odvisno od domišljije in kombinacije, ki jo ustvarite.

Če povzamem, želim omeniti, da so kljub zapletenosti vzorca volumetrični vzorci z iglami za pletenje, katerih sheme so bile predstavljene, preproste v izvedbi in celo neizkušena rokodelka, je dovolj, da se pletenje izvede pravilno.