FoodPro Preloader

Kako vezati kvačkanje: sheme z opisom, fotografija


Rokavice brez prstov, to je rokavice brez prstov, so zelo primerne za uporabo v hladnem vremenu. Ne bodo jih rešili pred mrazom, ampak bodo pomagali, da se njihove dlani segrejejo izven sezone. Tudi ti dodatki, povezani z vzorci, so lahko okrasili nevestino obleko ali postali pravi vrhunec jesenske garderobe.

Rokavice brez prstov, to je rokavice brez prstov, so zelo primerne za uporabo v hladnem vremenu. Ne bodo jih rešili pred mrazom, ampak bodo pomagali, da se njihove dlani segrejejo izven sezone. Tudi ti dodatki, povezani z vzorci, so lahko okrasili nevestino obleko ali postali pravi vrhunec jesenske garderobe.

Njihova kvačkanje ni težka naloga, toda za zadovoljivo kakovost rezultatov morate upoštevati določena pravila.

Vrste rokavic

Kljub dejstvu, da pogosto vse dodatke plesti z iglami, obstajajo načini, da kvačkanje palčnike. Sheme z opisom za začetnike zelo olajšajo postopek. Ta članek bo obravnaval glavne vrste rokavic, kako jih plesti in druga priporočila.

Konvencionalno lahko vse obstoječe modele razdelimo na več glavnih vrst:

 • Enostavno, brez vezanega palec.
 • S palcem.
 • Rokavice, palčniki.

Slednji tip je sestavljen iz dveh delov: glavnega, ki pokriva dlan, pušča proste roke in vrh, ki ga lahko nosimo na vrhu, da ga zaščiti pred mrazom. Ta model je precej zapleten. Ker je ta članek namenjen začetnikom, bomo podrobneje razpravljali o prvih dveh vrstah.

Kvačkanje

Katera koli od navedenih vrst je mogoče povezati z gostim ali odprtim vzorcem.

Če se odločite za kvačkanje rokavice (sheme z opisom so predstavljene spodaj), upoštevajte, da imajo nekatere razlike od teh izdelkov, izdelanih s pomočjo igel za pletenje. To je:

 • Manj elastičnosti.
 • Velika debelina platna.
 • Relativno visoka togost.

Pri izbiri preje in kljuke je treba upoštevati vse te dejavnike. Če se odločite za pletenje gostega izdelka, je bolje izbrati tanjšo nit, da ne bi dobili preveč debele tkanine. Vzorec ne sme biti preveč obsežen, sicer se bodo rokavice iz rokavic spremenile v boksarske rokavice. Gostoto pletenja je treba urediti in se držati "zlatega sredstva". Tako bodo rokavice mehke, platno pa zmerno tesno.

Glede na to, da se kvačkana manšeta rokavic ne raztegne zelo dobro, jo je mogoče snemiti z gumbasto zaponko.

Kvačkane tople rokavice: opisne sheme

Ti dodatki se lahko priključijo v enem kosu ali okrogli. Pri izbiri prve možnosti je zelo priročno, da postavite sponko na zapestje. Cloth rokavice so sestavljene iz manšete in glavnega dela.

Manšeta je lahko vezana s tesnim elastičnim vzorcem, ki omogoča, da se izdelek bolje prilega roki in se ogreje. Vendar pa lahko to storite brez povezave, tako da ga povežete z enakim vzorcem kot glavno platno.

Zelo privlačen videz rokavice, manšeta, ki služi kot njihov glavni okras in sega skoraj do komolca. Pleten je z dolgim ​​vzorcem ali okrašen z vezeninami, kroglicami in drugimi dekorji. Veliko trdnih ali konvencionalnih trdnih vzorcev je odlično za kvačkanje toplih rokavic. Sheme z opisom v tem članku.

Rokavice brez prstov

Te dodatke lahko preprosto povežete s ploščato krpo z luknjo za palec. Ta način opravljanja dela je zelo preprost, in mnogi pletilci ga imajo radi, ker je skoraj nikjer napaka.

Začnite pletenje, ponavadi od spodaj. Po pletenju in merjenju kontrolnega vzorca preštejte število zank za tkanino. V prihodnosti boste morali nenehno preizkušati pletenje v roki.

Ko se odločite za vrsto pletenja (ravne podrobnosti ali v krožnih vrstah), nadaljujte z delom:

 • Pletene manšete. Najmanjša višina je 5 cm.
 • Nato pletene razdalje od osnove zapestja do luknje za palec - 3-5 cm (odvisno od velikosti dlani).
 • Prstna luknja: veriga zračnih zank (2-3 cm) je pletena v stolpcu prejšnje vrstice, tako da je luknja dovolj velika, da lahko prečka prst.
 • Nadaljujte s pletenjem glavne tkanine, tako da povežete zračne zanke verige s stebri vzdolž vzorca.
 • Ko višina platna doseže spodnje falange prstov, je rokavica pripravljena.

Dolžino izdelka lahko naredimo malo manj, tako da pokriva samo kosti prstov. Vsi odprti robovi morajo biti trdno privezani.

Rokavice z vezanim palcem

Različne rokavice, ki vključujejo pletenje palca, pletene skoraj enako kot prejšnji model. Razlike se začnejo po izdelavi glavnega dela.

Za pletenje palca, morate opraviti več krožnih vrstic po obodu leve luknje. Morate zagotoviti, da je nastala tkanina ni preširoka in ne ščetine v obliki ruches. V ta namen držite opremo v roki.

Izogibajte se tudi vlečenju platna. Višina prsta mora biti majhna, približno 1-2 cm, njen zgornji rob pa mora biti vezan na enak način kot vsi drugi robovi rokavic.

Crochet openwork rokavice: shema z opisom

Za dopolnitev večernih in poročnih oblek, kot tudi v procesu izdelave kostumov za male fashioniste, so pleteni lahki bombažni dodatki. Odporni vzorci se uporabljajo za kvačkanje dekorativnih rokavic. Sheme, ki opisujejo take vzorce, so predlagane na spodnjih fotografijah. Odlične so za takšno delo. Okraski se lahko uporabijo za izdelavo in manšeto ter glavne dele.

Upoštevajte, da prevelik vzorec ni primeren za rokavice. Izjeme so izdelki iz zelo tankih niti. Kot tople kvačkane rokavice (opisne sheme ponujajo tudi številne spletne vire) imajo lahko odprti dodatki le luknjo ali povezani del palca.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča