FoodPro Preloader

Slike kroglic na lepilu: potrebni materiali, tehnika izvedbe, fotografija


Zdaj obstajajo zelo pogoste različne vrste ročnega dela in ustvarjanje predmetov umetnosti z lastnimi rokami. Kroglice so bile vedno zelo priljubljene med šivankami. Danes se pojavljajo vedno več njenih barvnih različic in načinov uporabe, med katerimi je tudi ustvarjanje beadwork na lepilu. Kje začeti? Izdel

Zdaj obstajajo zelo pogoste različne vrste ročnega dela in ustvarjanje predmetov umetnosti z lastnimi rokami. Kroglice so bile vedno zelo priljubljene med šivankami. Danes se pojavljajo vedno več njenih barvnih različic in načinov uporabe, med katerimi je tudi ustvarjanje beadwork na lepilu.

Kje začeti?

Izdelava slike kroglic na lepilo z lastnimi rokami je delo, ki zahteva natančnost, vendar se izkaže, da je izdelek obsežen in presenetljivo lep. Narejen je skoraj kot aplikacija. Edina razlika je, da namesto odrezanih delov papirja, morate zalepiti kroglice.

Prednost beaded slik na lepilo je sestavljena iz preprostosti njegove izvedbe, in se razlikuje tudi v globini barv in nenavadnih brilliance. Na tej vrsti ročnega dela se odvija veliko mojstrskih tečajev, kjer vam bodo v nekaj urah povedali, kako narediti slike kroglic z lepilom. Na pouku in mojstrskih tečajih s pomočjo strokovnjaka lahko tudi začetnik ustvari svojo mojstrovino. Ampak slike kroglic na lepilo je enostavno narediti doma, iskanju sheme na internetu ali risanje z roko. Za osnove so primerne tudi fotografije, na primer s portreti staršev ali priljubljenega glasbenika. Fotografije z bliskavico so bolj ploske in z naravno svetlobo bolj primerne za prikazovanje obsega in oblike predmetov. Čeprav je prvič izbrati sliko s preprostimi linijami in gladkimi prehodi med barvami.

Obdelava fotografij

Ustvarjanje slike s kroglicami na lepilu za začetnike bo poenostavilo podrobnosti, v običajnem urejevalniku fotografij (Photoshop ali Paint) na računalniku izberite pike bolj grobo.

Poleg tega lahko v urejevalniku nekoliko spremenite nastavitve za svetlost, kontrast in barvno nasičenost slike. Konec koncev je pomembno, da barvna shema ustreza notranjosti in izgleda dobro kot slika. Kontrast pomaga poudariti obrise in glavne črte. S povečanjem zrn boste vizualno naredili sliko jasnejšo in bolj kakovostno, kar bo poenostavilo delo.

Fotografijo morate natisniti v dveh izvodih, od katerih bo ena podlaga za prihodnjo sliko. Druga fotografija naj bo pred vašimi očmi, da boste lažje krmarili po risbi. Po teh pripravljalnih delih je potrebno pobrati kroglice želene barve.

Osnova za sliko

Potrebno je takoj določiti velikost prihodnje slike. Papir mora biti prilepljen na debel karton ali drugo podlago, obenem pa dodatno zaščititi robove s trakom. Pri izbiri lepila se je vredno posvetiti tistemu, ki ostaja transparenten, hitro in trdno zgrabi kroglice. To nalogo popolnoma obvladuje Moment. Toda to lepilo ima eno pomanjkljivost - oster vonj.

Prodajo se posebni kompleti slik kroglic, ki jih je veliko lažje lepiti. V teh kompletih se običajno uporabljajo PVA lepilne cevi, ki so manj škodljive, v primeru napake pa je lažje odlepljenje. Odlična možnost bi bila pištola za lepilo, ki se pogosto uporablja za obrt.

Contour

Slike kroglic so zelo lepe in izgledajo odlično ne samo na stenah slavnih galerij, temveč tudi v notranjosti doma.

Preden začnete, se morate odločiti, kateri kraj je bolj primeren za začetek. Pogosto se na začetku lepilo nanaša le na obrise, po katerih so zalepljene kroglice, ki označujejo glavne črte. Ko je kontura suha, lahko majhne površine zlepite z biseri. Bolje je, da postopoma napolnite fragmente znotraj konture z biseri, ki gredo od njega do centra. Začnite z najmanjšimi podrobnostmi.

Nasveti za izvajanje

Lepilo je treba nanesti v majhnih plasteh, da ne pride do prelivanja. V navideznih življenjskih konturah se običajno opravijo v črni barvi, včasih pa lahko uporabite srebrno ali belo. Če je slika zgodba in zahteva umetniški pristop, potem je barva konture izbrana na podlagi odtenkov podrobnosti slike. Žica se lahko položi med barvna območja, doda sijaj in jasnost tej sliki.

Na sliki kroglic se uporablja bistveno manj cvetov kot na originalni fotografiji. Osnovne barve in njihovi odtenki so običajno izbrani. Ni nujno, da se zadržujemo na natančnem ponavljanju tonov, saj slika ni povsem jasna in ostra, zato je bolje uporabiti svetlobno abstrakcijo.

Izbira barve kroglic

Lažje bo, če vsako barvo razdelite v ločeno majhno posodo ali skledo. Strokovnjaki pogosto navajajo odtenke v zabojnikih, pri čemer številke na sliki postavljajo tako, da med delom ne mešajo podobnih odtenkov, območja med konturama pa se zapolnijo. Vsako območje ima svojo barvo, vendar pogosto združuje številne odtenke. Prehodi med odtenki so narejeni z gradientom. Kroglice iste barve se postopoma mešajo z drugo, da se zagotovi nemoten prehod. Prvič, 2-5 se je zataknilo, v naslednji vrsti - 10, potem je izdelana vrstica z 20 in tako naprej.

Zelo majhne barvne površine (manj kot polovica širine kroglic) ne bodo pokrite z biseri, zato jih preprosto prezrite. Včasih je vredno uporabiti kroglice, ki se nekoliko razlikujejo od tistega, kar vidite na fotografiji. Če sta v ozadju dve ali več podobnih barv, lahko eno od njih izključite in s tem poenostavite ozadje.

Vendar pa morajo biti odsevi in ​​poudarki enaki kot na izvirni sliki. Takšne barvne pike pripomorejo k realnejši sliki.

Konec dela

Kroglice, ki so padle s pravega mesta, lahko skrbno potegnete z zobotrebcem. Poleg tega, ko je uporabljena celotna risba, lahko na vrh položite papir za peko in pritisnete sliko s knjigo.

Po popolnem sušenju je treba sliko kroglic namestiti navpično. Posledica tega je, da lahko nekatere kroglice izstopijo in padajo. Lahko jih ponovno zlepite na istih mestih. Lepilo nanesite na majhna območja brez kroglic s čopičem, posamezne kroglice pa zlepite z zobotrebcem ali iglo. Po lepljenju na kroglice, s prsti rahlo potisnite navzdol, tako da se bolj tesno prilepi. Včasih se na kroglice nanese dodatna plast laka, lepila ali akrilne barve. To pomaga, da je slika bolj trpežna, ekspresivna in jo varuje pred prahom, ki lahko zlahka pade v režo med kroglicami.

Ko je delo končano, se slika lahko postavi v okvir in obesi na steno. Panel, izdelan z lastnimi rokami, bo imel originalen videz in navdušil druge. Beadwork je prijeten hobi, ki ga je enostavno naučiti vso družino. Enostavne shematske slike lahko izvajamo z otroki, razvijamo fine motorične sposobnosti in ljubezen do umetnosti. Slike kroglic na lepilu so zelo lepe, slike videti obsežne in svetle. Posebej zanimiva je abstraktna umetnost, v kateri so poudarki narejeni ravno na barvah.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja