FoodPro Preloader

Casio kamere: pregled najboljših modelov in njihovo primerjavo s konkurenti


Dolgo časa je trg fotografske opreme napolnjen z digitalnimi fotoaparati. So kompaktne in zrcaljene. Vsak razred združuje pozitivne trenutke in negativne. Pogosto se slabosti pojavljajo le ob upoštevanju prednosti. Na primer, kompakten Casio (kamere) lahko prenašate povsod z vami, samo tako, da ga vstavite v žep, a majhna torbica vam ne omogoča izdelave visokokakovostnih notranjih komponent, zato kompaktnih slik ni mogoče imenovati vredne in jih primerjati s tistimi, ki so sposobne narediti velike in težke pripomočke. SLR fot

Dolgo časa je trg fotografske opreme napolnjen z digitalnimi fotoaparati. So kompaktne in zrcaljene. Vsak razred združuje pozitivne trenutke in negativne. Pogosto se slabosti pojavljajo le ob upoštevanju prednosti. Na primer, kompakten Casio (kamere) lahko prenašate povsod z vami, samo tako, da ga vstavite v žep, a majhna torbica vam ne omogoča izdelave visokokakovostnih notranjih komponent, zato kompaktnih slik ni mogoče imenovati vredne in jih primerjati s tistimi, ki so sposobne narediti velike in težke pripomočke. SLR fotoaparati so seveda boljši v smislu kakovosti slike in zmogljivosti. Vendar pa hkrati ne morejo hitro narediti veliko posnetkov, medtem ko kompaktne naprave odlično opravijo to nalogo.

Casio kamere

Z opozorilom na to napako je podjetje "Casio" izdalo zrcalno-refleksni fotoaparat, ki lahko doseže 60 sličic na sekundo. EXILIM Pro EX-F1 je pravkar prišel na trg, vendar je njegov strošek dovolj velik, tako da ne more vsak fotograf kupiti take opreme za sebe. Toda isto podjetje ima veliko alternativo - fotoaparat Casio Exilim EX-FH20.

Glavne značilnosti FH20

Glede na značilnosti modela fotoaparata znanega podjetja, je vredno najprej opozoriti na ločljivost ločljivosti matrice, ki je zelo prijetna in znaša 9, 1 milijona slikovnih pik. Objektiv ima 20-kratno povečavo, ki omogoča fotografiranje objektov na dostojni razdalji. Če iščete kompaktni fotoaparat z visoko hitrostjo, potem je pri tem modelu do 40 sličic na sekundo. Fotoaparat je opremljen s tri-palčnim zaslonom LCD in omogoča snemanje videa.

EX-FH20 Pregled

Pri testiranju je kamera pokazala, da je kakovost slik pri nizki občutljivosti precej dobra. Vsi deli so dobro vidni, digitalni šum ni viden. V primerjavi z drugimi kompaktnimi fotoaparati ta model omogoča izdelavo visokokakovostnih slik, tudi če je nastavljen ISO 400. Če pa je občutljivost višja, se pojavijo težave, se pojavi hrup, vgrajeni sistem pa začne zmanjševati ostrino fotografije in zmanjšuje fragmente slabe kakovosti.

Toda tudi pri ISO 800 je še vedno mogoče delati, če pa jo povečate na 1600, potem je bolje, da fotografije ne natisnete v tisk brez dodatnih modifikacij. Ker je to kompaktni fotoaparat, pri visokih indeksih občutljivosti ne pričakujete jasnih slik. Čeprav v primerjavi s konkurenti Casio kamere dajejo zelo dobre rezultate.

Prednosti in slabosti Pro EX-F1

Glavna prednost tega modela SLR fotoaparata je ročna nastavitev parametrov snemanja. V pripomoček je vgrajen tudi optični stabilizator, ki pozitivno vpliva na prvotno kakovost slike. Fotoaparat poveča sliko 12-krat. Seveda morate biti pozorni na funkcijo serijskega streljanja.

Če je velikost slike 6 milijonov slikovnih pik, lahko traja do 60 slik na sekundo. Z njim lahko priključite tudi zunanjo bliskavico, kar je zelo dobro pri delu v studiu. Med pomanjkljivostmi je najbolj presenetljivo pomanjkanje streljanja v širokem kotu, nezmožnost obračanja monitorja in slaba kakovost elektronskega video iskala. Če te pomanjkljivosti ne zmedejo in ne prestrašijo cene, je fotoaparat idealen za fotografiranje visokokakovostnih slik.

Pro EX-F1 Pregled

Ergonomija fotoaparata je zelo dobra, vse je narejeno udobno in pametno. Pri nastavitvi hitrih načinov lahko parametre nastavite precej prožno. Funkcionalnost fotoaparata je na visoki ravni, njena edinstvena možnost hitrega snemanja pa je tako neverjetna in nenavadna, da preprosto ne bodite pozorni na druge funkcije.

Kar zadeva kakovost prejetih slik, so kazalniki precej dostojni, video, mimogrede, je tudi na visoki ravni. Cena seveda ni nizka, vendar je glede na edinstvene značilnosti tega modela povsem upravičena. Seveda je ta model slabši od mnogih profesionalnih naprav, vendar kombinacija ultra hitrega serijskega fotografiranja in sodobnih funkcij in nastavitev še vedno razlikuje Casio Exilim Pro EX-F1 od skupnega števila kamer.

Treba je omeniti, da je bila ustvarjena za posebne namene, to je za snemanje dinamičnih prizorov, kjer je pomemben vsak trenutek. Toda za pridobitev Casia je fotoaparat, katerega navodila zagotavljajo dobre lastnosti takojšnjega fotografiranja, neuporaben za portrete in pokrajine, saj bodo potem njegove glavne funkcije neuporabljene in zato naložba ne bo upravičena.

Primerjava s konkurenti

Primerjajte Casio Exilim Pro EX-F1 z drugimi modeli ali konkurenčnimi proizvajalci je preprosto nemogoče, saj je njegova funkcionalnost popolnoma edinstvena. Trenutno na trgu ni takšne kamere, ki bi jo lahko imenovali neposredni konkurent zadevnega modela. Zato, če iščete fotoaparat s podobnimi funkcijami, je Casio EX-F1 idealna izbira, saj drugi modeli preprosto ne dosežejo svoje ravni.

EX-ZR700

Nič manj priljubljen na trgu fotografske opreme in drugega modela japonskega proizvajalca - Casio EX-ZR700. Ta kamera je pridobila svojo popularnost zaradi novega procesorja. Za kompaktni fotoaparat so bile tri hitrosti popolnoma nenavadne. Poleg tega je pozornost usmerjena na vsestranskost fotoaparata, saj je zasnovan za vse vrste fotografiranja. Ti digitalni fotoaparati Casio so opremljeni s širokokotnim načinom fotografiranja 25 milimetrov, z zmogljivim zoomom, ki omogoča povečanje slike do 18-krat. Hkrati ima vsakdo dostojno odprtino do 5, 9.

Prav tako je vredno pozornosti nameniti prisotnosti dveh procesorjev, ki omogočajo fotoaparatu, da deluje precej hitro, vklopi se v 1, 4 sekunde, samodejno ostrenje se sproži v 0, 18 sekunde, hitre snemanje pa omogoča fotografiranje vsakih 0, 26 sekunde. Poleg tehničnih lastnosti, ki so dovolj dobre za takšno kamero, je tudi veliko učinkov. Možno je posneti posnetke s poudarkom na zadnjih in sprednjih predmetih, slike pa lahko tudi šivate, da dobite eno, boljšo kakovost. Ta funkcija je zelo koristna, ko morate posneti fotografijo v slabo osvetljeni sobi. Zato veliko ljudi izbere Casio kamere za osebno uporabo.

Oblika EX-ZR700

Ta model se ne more imenovati poseben glede na oblikovanje, je zelo podoben tisočim istim kompaktnim fotoaparatom. Med izdelavo se je proizvajalec osredotočil na tehnične kazalnike in programsko opremo.

Model je pravokoten, zgornji del telesa je iz sijajne plastike. Projekcije za udobje izdelave olajšave, mat. Sprednja stran je kovinska, hrbtna stran je plastična. Čeprav je model majhen, so leče še vedno dobro nameščene.

Sklepi

Stroški Casio EX-ZR700 so nizki v primerjavi s podobnimi modeli drugih proizvajalcev. Kamera je dovolj kompaktna, medtem ko je opremljena z dobrim objektivom. Vsestranskost modela je osupljiva. Zahvaljujoč optiki in notranjim podrobnostim, so nočni posnetki zelo jasni in privlačni. Baterija se polni dlje časa. Poleg tega lahko namestite izmenljive kartice do 2 terabajtov. Edina pomanjkljivost tega modela je velikost matrice, čeprav je za sprejemljivo povsem sprejemljivo. Na splošno imajo Casio kamere veliko prednosti, vsak model pa je zasnovan za različne vrste fotografiranja, zato pri izbiri fotoaparata zagotovo bodite pozorni na izdelke tega podjetja.