FoodPro Preloader

Ugra šahovska akademija v Hanti-Mansijsku


UU KhMAO Ugra "Ugra šahovska akademija" je bila odprta leta 2010. Takoj je začela aktivno sodelovati v šahovskem življenju. Dejavnost Prav tu so kmalu po otvoritvi potekale volitve za predsednika mednarodne šahovske federacije. Septembra naslednjega leta je na akademiji potekal svetovni šahovski pokal. Nasl

UU KhMAO Ugra "Ugra šahovska akademija" je bila odprta leta 2010. Takoj je začela aktivno sodelovati v šahovskem življenju.

Dejavnost

Prav tu so kmalu po otvoritvi potekale volitve za predsednika mednarodne šahovske federacije. Septembra naslednjega leta je na akademiji potekal svetovni šahovski pokal. Naslednje leto je bilo intenzivno tudi za šahovsko akademijo Ugra. Prav tu so potekala Svetovna ženska prvenstva in ženski šahovski turnir na poletni univerzijadi. Leta 2013 je potekal tako pomemben turnir, kot je svetovno prvenstvo v hitrem šahu in blitzu. Ta seznam se lahko nadaljuje še dolgo časa, vsako leto Khanty-Mansiysk pozdravlja goste iz celega sveta vseh starosti, da ne omenjamo velikega števila regionalnih turnirjev, tekmovanj na mednarodni in ruski ravni.

Gradnja

O stavbi je treba povedati ločeno. Gradnja Ugra šahovske akademije je trajala dve leti. Oblikovanje je izvedel znani nizozemski arhitekt Eric van Egeraat. Med gradnjo akademije so bile uporabljene najnovejše tehnologije in najsodobnejši materiali, uporabljena je bila edinstvena kombinacija lesa in stekla. Stavba je v svoji arhitekturi precej izvirna, na svetu jih je kar nekaj. Neverjetna troslojna struktura nima vogalov, zavzema površino več kot 3000 kvadratnih metrov. m. in stiliziran šah. Ni presenetljivo, da je ta stavba dobila častni naziv »Hiša leta«.

Infrastruktura

V notranjosti stavbe so učilnice, kavarna, rekreacijsko območje, dostop do interneta. Dvorana turnirja šahovske akademije Ugra je neverjetna. V rednih policah se zbere velika tribuna, ki lahko v enem trenutku sprejme veliko število gledalcev. Drugi element transformatorja je stena, ki jo je mogoče ločiti in ločiti polovico prostora za sestanke ali konference. Na vsakem turnirju igro komentira strokovnjak za goste, gledalci pa imajo možnost, da prejmejo kvalificirane informacije o trenutni igri. Za to je organiziran ločen prostor. V računalniškem razredu igralci že analizirajo sklope.

V akademiji je prostor, kjer gostje zelo radi pripeljejo goste. V rekreacijskem prostoru boste ponosni, da boste lahko povedali o slavnih študentih šahovske akademije Ugra, fotografije pa bodo prikazane. In obstaja razlog za ponos: Olga Girya, Dmitry Yakovenko in mnogi drugi ugledni šahisti branijo čast svojega okrožja na različnih tekmovanjih.

V sami akademiji je življenje v polnem zamahu. Ne poteka dan brez tekmovanj. Fantje in dekleta prihajajo sem, da bi izvedeli kaj novega o veliki igri. Pri tem jim pomagajo samo trenerji, včasih imajo sočasne igralne seje, delijo svoje izkušnje z mladimi šahisti. Na Ugra šahovski akademiji so bili ustvarjeni vsi pogoji za invalide. To je več kot le šahovska šola, je prostor za združevanje ljudi vseh starosti in družbenih kategorij, ki so posvečeni svoji najljubši igri.

Sodobna tehnologija

Akademija sledi časom, pri čemer uporablja sodobne tehnologije v poučevanju. Kot smo že omenili, imajo številni študentje dostop do interneta prav v razredu in lahko na primer z računalniškim razredom analizirajo svoje igre s trenerjem. Poleg tega Ugra šahovska akademija izvaja individualne oddaljene razrede z najboljšimi šahisti okrožja in šolarji. Akademija organizira tudi spletne turnirje. Da bi bilo to mogoče, se uporabljajo najsodobnejše tehnologije, na primer programski paket Chess Education.

Khanty-Mansiysk šahovska akademija je v času svojega obstoja uspela bistveno prispevati k razvoju šaha po svetu in še naprej aktivno razvijati svoje dejavnosti.