FoodPro Preloader

Priprava na karneval: kraljeva krona iz papirja


Otroci v vrtcu in osnovnošolcih se z veseljem udeležujejo prazničnih matinej. In radi se oblačijo v kostume princesk in prinčevov. Ena glavnih podrobnosti obleke je krona. Vzorci kraljevega pokrivala Kakšna naj bo vaša krona? Vse je odvisno od osebne fantazije in spretnosti. Najenostavnejša možnost je klasična, z zarezo. Bolj zan

Otroci v vrtcu in osnovnošolcih se z veseljem udeležujejo prazničnih matinej. In radi se oblačijo v kostume princesk in prinčevov. Ena glavnih podrobnosti obleke je krona.

Vzorci kraljevega pokrivala

Kakšna naj bo vaša krona? Vse je odvisno od osebne fantazije in spretnosti. Najenostavnejša možnost je klasična, z zarezo. Bolj zanimivo bo, če bodo zobje okronali s stožci in krogi. Kron papirja v obliki obroča in okraskov na čelu je drugačen. Spomniti se je treba tistih klobukov, ki so sestavljali nacionalno obleko ruskega dekleta v daljni preteklosti. Če izberete slog, razmislite o videzu. Najprej pridite v pomoč zlatim ali srebrnim papirjem. V tem primeru je krona izdelana iz papirja iz kartona in nalepljena. Lepljive kroglice, delci božičnega dežja in konfeti na bleščečem ozadju, ki postavljajo pripomočke z zapletenimi vzorci, ki posnemajo dragi kamni.

Če imate taffeto, koščke Lurexa ali brokata, jih lahko pokrijete z kartonsko prazno. Še posebej uspešna bo tista na tkanini, ki ima svoje vzorce. V tem primeru jih boste morali vezati z biseri, narediti obeske na čelu in templjih - in navadna papirna krona se bo spremenila v elegantno dekoracijo čudovite princese. Odvisno od narave in vrste obleke je na njo pritrjen rt ali pa je na kapici. In končno, tak predlog. Poiščite fleksibilno žico, iz katere bo izdelana primerna postavitev, nato jo zavijte z bleščečim božičnim dežjem - debelo, široko. Takšna obleka se lahko imenuje univerzalna, je zelo primerna za vsak kostum.

Sami mojster

In zdaj od teorije do prakse. Iz papirja običajne klasične vrste naredimo matrico. Vzemite kos papirja za risanje, preprost svinčnik, radirko, škarje, centimeter. Izmerite premer glave. Razdelimo na 2. Na vlečnem vozičku postavimo dva segmenta, ki sta enaka velikosti polovici velikosti. Dodajte še nekaj centimetrov do konca - za dimenzioniranje.

Izmerite širino podnožja krone in opravite še eno meritev - za višino. Z uporabo trikotnikov ali ravnila narišite zobe. Poskusite jih narediti enake velikosti. Ko je ena prazna pripravljena, previdno izrežite. Pritrdite šablono na drugi del princesne papirne krone. Obkrožite in izrežite. Povežite polovice s krojačnimi zatiči in pustite, da poskusijo tistega, za katerega je namenjen klobuk. Pravilno, če je kaj narobe. Ko poskrbite, da je matrica dobra, vzemite karton, položite na polovice krone in ustvarite »čisto«. Končni deli lahko bodisi zlepijo ali povežejo s spenjalnikom. Najprej jih prilepite z elegantnim papirjem za zavijanje. Da bi preprečili, da bi končna krona stisnila na čelo, zalepimo trak valja ali drugo mehko tkanino, ki jo zložimo v več plasteh. Potem pa dobite okraske. Kot design bo prvotna uporaba kosov umetnega krzna. Zunaj obdajajo podnožje oblačenja. Zahvaljujoč temu zaključku bo krona dobila resničen kraljevski videz.

Zato je zelo enostavno narediti najpomembnejši del kostuma z lastnimi rokami.