FoodPro Preloader

Kako narediti loki na božično drevo z lastnimi rokami


Težko si je predstavljati božično drevo brez okraskov. Nekdo ima kroglice, ki visijo na vejah gozdne lepote, in nekdo ima loke. Lahko jih naredite iz papirja ali trakov. Ta dekoracija bo ustvarila pravo praznično vzdušje. Z luknjami lahko povežete z več metodami. Vse je odvisno od njegovega namena. Konec

Težko si je predstavljati božično drevo brez okraskov. Nekdo ima kroglice, ki visijo na vejah gozdne lepote, in nekdo ima loke. Lahko jih naredite iz papirja ali trakov. Ta dekoracija bo ustvarila pravo praznično vzdušje. Z luknjami lahko povežete z več metodami. Vse je odvisno od njegovega namena. Konec koncev, lahko lok je pritrjen na žogo, samo obešena na tace jelke, ali pa je lahko okrašena z vrhom drevesa. To ne zahteva preveč materialov. Torej, kako narediti loke na božičnem drevesu?

Kaj je potrebno?

Za izdelavo lokov na božično drevo z lastnimi rokami morate vnaprej pripraviti vsa orodja in materiale. Potrebovali boste:

  1. Lepilo
  2. Škarje
  3. Floristična žica.
  4. Tape.

Trak mora biti pravilno izbran

Preden kupite trak, se odločite za njegovo teksturo in barvo. Najbolje je, da izberete material, ki ustreza tonu žog. Kar zadeva kakovost, lahko uporabite standardno različico - satenske trakove. Seveda se lahko za številne začetnike ta tkanina zdi preveč spolzka. Torej, da bi loki na božično drevo z lastnimi rokami, lahko uporabite bolj grob material. Če sploh ni spretnosti v iglo, potem lahko vzamete posebne trakove, ob robovih katerih je položena žica. Idealno imajo obliko in ne zdrsnejo.

Če je trak dobro vezan v precej močnem vozlu, lahko iz njega z lastnimi rokami preprosto naredite loke na božično drevo. Treba je opozoriti, da je zelo težko ustvariti okras iz nekaterih vrst materialov brez uporabe niti, igel in žice.

Če želite, lahko malo poskusite in poskusite združiti več vrst tkanin v enem loku. Poleg tega se lahko uporabijo trakovi različnih širin. To bo ustvarilo bolj izvirne in lepe loke na božično drevo z lastnimi rokami.

Najlažji način

To je najenostavnejša metoda, ki vam omogoča izdelavo nakita brez uporabe dodatnih sredstev. Glavna stvar je, da se spomnite, da je za izdelavo enega loka potrebno veliko traku. Konec koncev, ni lepljen in vezan. Na vozliščih se porabi več materiala in ne na zankah.

Najprej morate odrezati kos traku zahtevane dolžine. Vredno je zagotoviti, da je ta količina materiala dovolj natančna. Bolje je, seveda, narediti majhno zalogo. To bo olajšalo vezanje loka. Prav tako morate zapustiti lepe repe.

Trak se razširi na mizo. Oba konca tkanine morata biti potegnjena na sredino, nato pa ju položiti drug na drugega. Rezultat bi morale biti lepe zanke in dva repa. Po potrebi se lahko popravijo podatki o premcu. Za izdelavo lepih lokov na božičnem drevesu iz traku potrebujete zanke enake velikosti. Zdaj lahko začnete vezati. Prečkajte zanke bodočega loka, tako da ga postavite na levo desno. Biti mora previden in pozoren. Okoli desne zanke morate držati levo in jo preskočiti v zanko, ki se oblikuje v sredini. Zdaj lahko zategnete.

Na koncu vsekakor določite vse zanke in repove, da odpravite prekinitev simetrije. To je vse, lok je pripravljen!

Dekoracija s kovinsko žico

Možno je izdelati loke za božično drevo iz traku s pomočjo različnih naprav. Izdelki, na primer, z žico so idealni ne le za okrasitev lepote novoletne, ampak tudi za okrasitev sobo, šopke s cvetjem, vence in, seveda, darila.

Če želite narediti takšen lok, morate odrezati kos traku, kot je opisano v prejšnji metodi. Po tem je treba material razgraditi na gladko in enakomerno površino. V središče bodočega loka bi morali povleči konce traku, da bi jih postavili drug na drugega. Tkanino je treba držati v sredini, sicer bo simetrija zlomljena. Točno na sredini morate oviti lok z žico. Ta element lahko skrijete z istim trakom. Samo ovijte sredino. Če želite to narediti, lahko uporabite material istega odtenka ali igro na kontrastu. To ni obvezno. Trak pritrdite z lepilom ali samo šivajte.

Po potrebi se lahko pritrdijo zanke in repi. To bo dekoraciji dalo čeden videz. To je vse. Tako lahko ustvarite večbarvne božične loke na božičnem drevesu.

Kako narediti dvojni lok

Tak izdelek se lahko uporablja za dekoriranje prostorov, dekoracijo gozdnih lepot in daril. Izdelovanje dvojnih lokov na božičnem drevesu iz traku je zelo preprosto. Najprej odrežite kos materiala. Ne smemo pozabiti, da takšni izdelki zahtevajo več traku. Nato zložite prvi par zank, kot je opisano v prejšnji metodi. V tem primeru je trak vreden. Zdaj lahko zložite drugi par. Če ste novi, lahko prosite nekoga za pomoč.

Na ta način lahko naredite zelo bujni lok. Vse je odvisno od števila zank. Za začetek je bolje poskusiti ustvariti preprosto in dvojno.

Ko so zanke zložene, odrežite odvečni trak. Središče dekoracije mora biti vezano z žico ali sešiti s pomočjo niti in igle ustrezne barve. To bo pritrdilo tečaje. Če je za povezavo uporabljena žica, je dovolj, da jo preprosto ovijete okoli središča. Potem ga lahko pokrijete s trakom. Nit najprej navijemo okoli središča in z njo šivamo vse plasti tkanine. Na koncu se prepričajte, da ste privezali vozel.

Kos traku lahko skrije točke pritrditve. Treba ga je pritrditi z lepilom. Rezultat je izvirni lok na božičnem drevesu. Mojstrski tečaj je konec. Dokončana dekoracija se lahko obesi na gozdno lepoto.

Cvetlična dekoracija

Takšni loki so videti kot ena velika in lepa roža. Uporabljajo se lahko tudi za dekoracijo novoletnih lepot, daril in vencev. Božično drevo z loki izgleda neverjetno. Fotografije vas bodo prepričale o tem. Vzemite trak in odrežite kos. Izmerite natanko 115 centimetrov. Prvo zanko je treba izdelati le od 20 centimetrov. Stisnite ta del premca med prste. Po tem je potrebno na levi strani končati še eno podobno zanko. V središču je treba držati ločene dele loka. Zdaj je vredno narediti isto zanko, vendar na desni. To ni vse. Podobno morate na vsaki strani narediti do pet parov zank, da naredite čudovito dekoracijo. Premer mora biti pritrjen. V ta namen je potrebno žico obrniti okoli središča in jo čim bolj zategniti. Po tem lahko odstranite vse nepotrebne.

Če želite skriti žico, lahko sredino traku ovijete, tako da jo previdno držite. Tečaji nakita morajo biti poravnani. Morali bi prhati. Zato bo izdelek videti kot cvet.

Za zaključek

Zdaj veste, kako narediti loke na božičnem drevesu iz rednega traku. Pri izbiri lepila za izdelavo takšnega nakita je vredno malo test. Dovolj je, da se malo spusti na majhen kos traku. Če se lepilo spotakne na hrbtno stran, ga ne smete uporabljati.

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala.  VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami.  Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk.  Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila