FoodPro Preloader

Lilac tkanje iz kroglic - sheme. Beadwork za začetnike


Umetnost beadwork-a je že več kot eno tisočletje. In v zadnjih letih je spet postala priljubljena. Ljudje so z veseljem odkrili svet ročnega dela, ki je zasvojen s to starodavno obrtjo. Zahvaljujoč novim postopkom predelave stekla je bilo mogoče ustvariti veliko število različnih vrst kroglic. Rezult

Umetnost beadwork-a je že več kot eno tisočletje. In v zadnjih letih je spet postala priljubljena. Ljudje so z veseljem odkrili svet ročnega dela, ki je zasvojen s to starodavno obrtjo.

Zahvaljujoč novim postopkom predelave stekla je bilo mogoče ustvariti veliko število različnih vrst kroglic. Rezultat so resnično edinstvene stvari.

Beadwork ne zahteva posebnih orodij. Da bi ustvarili neverjetne stvari, potrebujete samo iglo, nit, škarje in dejansko kroglice.

Okrogle kroglice

To je najpogostejša oblika kroglic, ki je primerna za uporabo v vseh vrstah izdelkov. Glavni izvozniki so Češka in Japonska. Obstajajo tudi druge države proizvodnje. Kroglice iz Japonske so velike, s široko odprtino, v obliki, ki spominja na kvadrat. Češki je manjši, sploščen, ima majhno luknjo in je v obliki oval.

Nekdo raje dela z eno vrsto kroglic, nekdo - z drugim. Vsaka obrtnica se sama odloči, kakšne kroglice ji je všeč. Vendar je treba upoštevati, da se kroglice razlikujejo po obliki in velikosti, kar pomeni, da jih ni mogoče uporabiti v enem izdelku.

Premaz za kroglice

Ker so kroglice lahko različnih velikosti, tekstur in barv, so postale tako priljubljene. Z njim lahko utelešite vse vrste fantazij, ustvarite neverjetne stvari.

Kroglice so lahko:

 • pregleden - dobro prehaja svetlobo in je izdelan iz prozornega stekla;
 • prosojna - svetloba se delno prenaša, ta vrsta je izdelana iz mlečnega stekla;
 • neprozorna - ne pusti svetlobe skozi.
 • s srebrno črto - luknja takih kroglic je prekrita z zrcalnim premazom, ki je lahko v celoti srebro ali srebro, baker, bron ali zlato;
 • s črto - luknja je prekrita z drugo barvo;
 • svila - steklo takih kroglic je prekrito z utori; primerja se z "tigrovim očesom" ali s svileno tkanino.

Premaz daje kroglicam edinstvenost in nekatere značilnosti, ki bodo ugodno poudarile dostojanstvo izdelanega predmeta.

No, barva. Lahko je vsak. Zdaj v specializiranih trgovinah lahko najdete ogromno količin kroglic različnih odtenkov. Obseg pa se stalno posodablja. Samo izbrati morate najboljšo možnost in začeti ustvarjalnost.

Sestava "Lila"

K kreativnosti prispeva vrsta kroglic. Danes bomo videli, kako iz lastnih rok narediti lila.

Za sestavo bo potrebno:

 • dve možnosti za barvo zelenih kroglic - 100 gramov;
 • dve različici barve lila kroglic - po 100 gramov;
 • Bakrena žica širine 0, 3 mm;
 • aluminijasta žica z debelim okvirjem;
 • cvetlični trak;
 • dve barvi akrilnih barv - črna in rjava; lahko nadomesti gvaš;
 • akrilni lak; Lahko zamenjate tudi lake za les;
 • stavbni omet ali alabaster;
 • PVA lepilo;
 • navadne barvne krtače;
 • umetniški skladi; ampak navadne palice bodo naredile.

Glavna stvar - lastno željo in veliko potrpljenja. Delo je mučno, vendar vredno.

Izdelujemo vejice

Začnite s tkanjem lila. Shema kot taka ni potrebna. Tudi začetnik lahko opravi delo.

Torej, da bi vejice, boste potrebovali kroglice dveh barv lila odtenek in tanko žico. Najprej morate zmešati kroglice. V naključnem vrstnem redu ga navijemo na žico.

Najprej potrebujete nekaj kroglic. Torej bo bolj udobno vezati. Bolje je, da žice ne prerežete iz tuljave. Po želji lahko iz tuljave odrežemo kos žice želene dolžine. Da se kroglice ne sesuvajo, se pred začetkom dela na enem od koncev naredi očesce.

Na žico nataknemo pravo količino kroglic. Zdaj se morate umakniti s konca za približno 3 centimetre in odklopiti 10 piv iz skupnega zneska. Na tem mestu je žica zvita. Izkaže se zanka z biseri. Podobno na žici naredimo še 6-8 zank. Skupaj naj bo od 7 do 9 kosov, potrebna je liha količina. Razdalja med njima mora biti enaka, približno 1, 5-2 cm.

Tako imamo od 7 do 9 zank z 10 kroglicami v vsaki žici. Izrežite žico iz tuljave ali odstranite presežek. Zdaj zavrtite obdelovanec v vejico. Centralna zanka bo vrh, ostali pa bodo povezani v parih.

Če nameravate narediti veliko drevo, boste potrebovali približno 150 takšnih vej. In če želite narediti lila bush kroglice, potem 70 kosov bo dovolj. Če je prvih nekaj vej težko dano, bodo naslednje odlične.

Naredimo liste

Nadaljujemo s tkanjem lila. Sheme ustvarjanja listov so različne. Razmislite o nekaj možnostih. Kateri izmed njih se bo odločil za vašo kompozicijo, da bo odločil mojstra.

V vsakem primeru najprej vzemite kroglice dveh zelenih odtenkov in jih zmešajte. Seveda boste potrebovali tanko žico.

Prva različica listov je podobna vejam lila. Za lila bush, boste potrebovali okoli 70 takih vejic, za drevo - manjši, približno 50.

Nadaljujemo s tkanjem lila. Master razred na drugi različici listov. Najprej naredimo zanko 5-6 kroglic. Nato nad to zanko uvesti drugo zanko. To bo približno 15-17 kroglic. List je zanka v zanki. Odmik od tega lista 2 centimetra, na enak način, kot smo zavrteli še nekaj listov. Skupaj naj bi bilo na eni veji 5-7 kosov. Izkrivljena je kot prva možnost.

Za grm potrebujete približno 100 takih vej, za drevo pa 50 ali 60 kosov.

Lilac izdelava

Torej, nadaljujemo lila tkanine iz kroglic. Proizvodne sheme so zelo enostavne. Moramo vzeti eno zeleno in dve lila vejice, skupaj zasukati njihove baze. Enako delamo z vsemi vejami.

Iz teh vej lahko naredite šopek lila. Iz kroglic lahko naredite karkoli, vsako kompozicijo. Koliko fantazije in želje.

Oblikovali bomo drevo. Moralo bi združiti nekaj vej. Prepričajte se, da se smer sukanja ujema. V nasprotnem primeru bo prišlo do neporavnane veje. V povprečju je 30 podružnic.

Nadaljujemo s tkanjem lila. Mojstrski tečaj za izdelavo lesa kaže, da brez škarij, florističnega traku in žičnega okvirja ne morete.

Na koncu žice je z rožnatim trakom navita vejica lila. Za oblikovanje ene velike veje so na okvir pritrjene 2-3 veje lila. Podobno tvorimo druge velike veje prihodnjega drevesa.

Zdaj potrebujemo barvo. Ne smemo pozabiti, da je bolje ločiti veje pred oblikovanjem samega drevesa.

Ko so veje suhe, se nežno zavijejo skupaj in tvorijo drevo. Veje morajo biti povezane v spiralo, poleg tega pa uporabite cvetlični trak. To nam bo dalo olajšavo debla, da bo bolj realistično. Poskušamo končati z vejastim grmom.

Oblikovanje debla

Kot lahko vidite, pri izdelavi lila tkanine iz kroglic ni nič težkega. Prav tako niso posebej potrebni načrti za izdelavo debla iz mavca. To bo trajalo nekaj plastičnih posod, omet in belo lepilo. Malo raztopimo z vodo, zmes dodamo lepilo in mešamo, dokler ne dobimo homogene mase. Doslednost mora biti podobna skuti.

Oblikovani grm je vstavljen v posodo in napolnjen z mešanico ometa. Zdaj jo morate držati v tem stanju, dokler se ne posuši. Zagotavljanje, da je drevo trdno na stojalu, oblikujemo deblo z mešanico ometa. S pomočjo umetniških skladov narišemo lubje na drevesu.

In zadnje dotakne. Ponovno naslikamo končni sod, ga prekrijemo z lakom in okrasimo kar se tiče domišljije. Tukaj dobimo te, z uporabo kroglic, dreves. Lila shema ni edina. Podobno lahko ustvarite še veliko drugih skladb.

Za zaključek

Kroglice - neverjeten material, ki vam omogoča, da utelešite najbolj divje fantazije v realnost, morate samo pokazati malo potrpljenja in spretnosti. Tkate lahko cvetje, šopke, drevesa. Ali je lila ali druge rastline, vse izgleda neverjetno.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča