FoodPro Preloader

Igra "Svintus": pregledi, pravila


Ocene igre "Svintus" bodo zanimale vse ljubitelje družabnih iger. To je igra s kartami, ki je bila skupna v zadnjih letih in je idealna za zabavo s prijatelji. Zdaj je na trgu veliko možnosti in sprememb te zabave. Ta članek bo obravnaval najbolj priljubljene med njimi, kot tudi klasično različico. Cil

Ocene igre "Svintus" bodo zanimale vse ljubitelje družabnih iger. To je igra s kartami, ki je bila skupna v zadnjih letih in je idealna za zabavo s prijatelji. Zdaj je na trgu veliko možnosti in sprememb te zabave. Ta članek bo obravnaval najbolj priljubljene med njimi, kot tudi klasično različico.

Cilj igre

V pregledih o igri "Svintus" tisti, ki so že poskusili to zabavo, trdijo, da je ena od glavnih prednosti, da obstajajo preprosta pravila, ki jih je mogoče hitro razložiti tako odraslim kot otroku.

Cilj igre je, da se znebite vseh kart, ki jih imate pri roki. Prvi igralec, ki mu bo uspelo, bo dobil toliko točk, kolikor bodo kartice ostale v rokah vseh njegovih nasprotnikov.

Igra se nadaljuje, dokler eden od udeležencev ne dobi 30 točk na vsoto vseh odigranih iger.

S svojo mehaniko in njenim bistvom lahko "Svintus" spomni svetovno znano igro Uno. Hkrati pa je treba priznati, da je ruski analog veliko bolj barvit in hkrati bistveno cenejši.

Kit

V igri je skupno 112 kartic. 64 jih je razdeljenih v štiri barve - oranžna, modra, zelena in rdeča. Hkrati imajo nominalno vrednost od nič do sedem.

Obstaja tudi 48 posebnih kartic. Na palubi je osem kartic "Perehryuk", "Zakhrapin", "Tikhokhryun", "Khapezh", "Polisvin", "Khlopkopyt".

Ta zabava je postala tako priljubljena, da jo mnogi izberejo kot darilo. To bo še posebej primerno za dekliščino ali najstniški rojstni dan. Za takšne primere je izdala premijsko izdajo igralne plošče "Svintus". Glede na recenzije je videti tako predstavljivo, da ni sramota, da bi jo nekdo predstavil kot spominek.

Pravila

Zdaj se neposredno obrnemo na pravila. Na začetku vsake igre igralci prejmejo 8 kart. Hkrati je lahko število udeležencev različno - od dveh do deset oseb.

Preostali krov bi bilo treba zmešati in postaviti na sredino mize. Po tem razdeljevalec iz palube obrne najvišjo kartico, jo postavi poleg kupa obrnjeno navzgor.

Nato sledite osnovnim pravilom. Vsak igralec je vržen v sklad z eno kartico. S tisto, ki že leži na samem vrhu, se mora njihova kartica ujemati v nominalni vrednosti ali barvi. Na primer, če je v kupu zelena "sedem", lahko zložite katerokoli zeleno karto ali sedem barv.

Če udeleženec nima ustrezne kartice, vzame ekstra iz krova. Če ustreza, jo lahko takoj igra, če ne, jo vzame v roko. Ko se ta poteza premakne na naslednjega igralca.

Posebne lastnosti

Pomembno je, da se spomnimo posebnih pravil, od katerih je pogosto odvisen izid v tej igri. Preden postavite svojo predzadnjo kartico, mora igralec izreči besedo "Svintus", s čimer opozori vse, da ima na roki le eno kartico.

Če zanemari to pravilo, prejme kazen v obliki treh dodatnih kart, ki jih potegne iz kupa. Ujemite ga pred tem, ko bo naslednji igralec.

V "Svintusu" obstaja pravilo "prestrezanje". Če je nekdo igral karto, ki jo imate na roki, imate pravico, da prevzamete pobudo, da postavite isto kartico, ne da bi čakali na vrsto. Naslednji korak v tem primeru bo vaš sosed. Na ta način se lahko znebite kartic z največjo hitrostjo.

Obstaja tudi pravilo „Prevajanje“. To velja, ko igralec pred vami igra kartico "Hapezh" ali "Zakhrapin". V tem primeru lahko postavite isto kartico, nato pa bo negativna lastnost prešla na igralca, ki sedi za vami. Prav tako ima pravico igrati "Prevajanje".

Posebne kartice

Dodatna drama nastane pri uporabi posebnih kartic v igri. Kaj morate vedeti o lastnostih vsakega od njih?

Ko igralec položi kartico Hapezh, mora naslednji igralec s krova vzeti tri karte v roki in opraviti svojo vrsto.

Zemljevid "Diversion" spremeni smer igre. Če bi vsi hodili v smeri urinega kazalca, zdaj začnejo hoditi proti njemu.

Zakhrapinova kartica prisili igralca, ki sedi za osebo, ki jo je napotila, da preskoči svojo vrsto.

S kartico "Polisvin" lahko udeleženec spremeni trenutno barvo na katerokoli drugo barvo ali pusti vse nespremenjeno. "Polisvin" se lahko položi na katero koli kartico, tudi če ima igralec običajno kartico, primerno za določen primer.

Ko nekdo izdela kartico "Tikhokhrun", to pomeni, da nobeden od udeležencev ne more izreči besede, dokler nekdo nima drugega "Tikhokhrun". Kršitelj tega pravila odpravi prepoved, vendar je dolžan pripraviti dve kartici.

Če je na mizi kartica "Hlopkyt", morajo vsi igralci položiti dlan na kartico. Čigava roka bo zadnja (na samem vrhu) iz krova črpa dve karti.

Posebne kartice, razen "Polisvin", se lahko položijo na kartico iste barve ali za drugo kartico katere koli barve.

Koristni nasveti

V pregledih družabne igre "Svintus", izkušeni igralci svetujejo, da postavite krov čim bližje sebi, tako da je lažje obvladati, ko "Hlopkyp" pade ven. Seveda bodo vsi drugi poskušali to storiti, zato boste morali pokazati znanje in iznajdljivost, da boste vse naredili za vas. Sprva se krov postavi v samem središču mize, vendar ga postopoma vsak igralec potegne bližje sebi.

V pregledih o igri s kartami "Svintus" igralci posebej poudarjajo, da je pomembno ohraniti visoko stopnjo. V tem primeru bo še posebej zanimivo in razburljivo, igra bo postala bolj razburljiva.

Mnenja o igri "Svintus" so večinoma pozitivna. Lahko se igra v velikem in prijaznem podjetju ter z otroki. Pravila so osnovna, zato jih bo lahko vsakdo obvladal.

"Mladi Svintus"

Po tem, ko je igra postala zelo priljubljena, se je pojavilo veliko njenih različic in sprememb. Na primer, šolarji pustijo dobre ocene o igri "Young Swintus".

V tej izvedbi se morate znebiti vseh obstoječih kartic, le pravila so nekoliko poenostavljena, ilustracije zadevnih otroških tem.

Poleg tega obstaja še dodatna kartica, ki bo navdušila ljubitelje celo klasične različice. To je "Kazalec". Pri polaganju te kartice je treba pripraviti nekakšno pravilo. Vsi igralci bodo morali to storiti, dokler nekdo drug ne izstavi te kartice in ne pride do nove. V primeru kršitve izumljenega pravila mora udeleženec iz krova izvleči še dve kartici.

V pregledih igre na svetu "Mladi Svintus" so tisti, ki so jo preizkusili, potrdili, da ta nova kartica dodaja zabavo in nepredvidljivost vsemu, kar se dogaja na mizi. Kot primer novega pravila lahko vsakomur prepovete, da se kličejo po imenu, jim naročite, naj stojijo na eni nogi, vsakič, ko vzamejo novo kartico, ali kaj podobnega.

Število točk, na katere se igra nadaljuje, je v tej različici predlagano, da se določi glede na število igralcev. Glede na ocene igre "Svintus" za otroke, je optimalno igrati do 30 točk z dvema do štirimi igralci, do 40 točk s petimi do sedmimi udeleženci, če je osem ali več ljudi na mizi, potem mora zmagovalec doseči 50 točk.

"Svintus Deluxe"

V tej različici igre je udeležencem obljubljena posebna poslastica, saj bodo v njej zbrane vse kreme, ki jih vsebuje »Swintus«. Predvsem pa obstaja veliko možnosti za dosego zmage. Nasprotnika lahko zamenjate z recepti, uporabite cepiva in viruse, prisilite druge, da spoštujejo pravila svojega bontona. Še posebej skrbno je treba obravnavati z moles bankirji.

Glede na ocene igre "Svintus Deluxe" se v tej različici navdušenje pojavi z uporabo dodatnih pravil in zemljevidov.

Na primer, pojavijo se etiketne kartice, ki se lahko igrajo po običajnih pravilih ali izven kroga, ko nasprotnik izvede eno od teh dejanj. Na primer, predolgo razmišlja o svoji poti, odgovarja na vaša vprašanja, vas pokliče po imenu ali vzdevku ali celo položi roko na mizo.

"Svintus Deluxe". Okužba

Pojavi se novo pravilo "okužba". Če želite to narediti, v krovu osmih kartic cepiv in virusov. Ko igrate eno od teh kart, mora predhodni igralec takoj dvigniti dva na roki. Kartice cepiv in virusov lahko prisilijo vse nasprotnike, da na svoje roke vzamejo dve kartici ali dajo možnost izmenjave kartic z vsemi udeleženci.

Dodali smo nekaj novih dodatnih kartic. Na primer, "Pigtail". Po tem, ko ste jo igrali, morate izgovoriti ustrezno besedo in nato položiti kartico z nominalno vrednostjo največ dveh. Nato mora naslednji udeleženec igrati kartico enake vrednosti ali eno enoto višje. Če nekdo tega ne more storiti, vzame toliko kart iz krova v roko, kot je prikazano na zadnji odigrani igri. Po tem se igra nadaljuje kot običajno.

Če ste igrali kartico "Darken", potem dal v zaprti še eno, kliče svoje dostojanstvo in barvo. Vendar vam ni treba povedati resnice. Naslednji mora storiti enako ali odpreti kartico. Če ustreza deklariranemu, potem igralec pobere vse karte, ki se igrajo v temi. Če ne, potem dobijo dokazano kartico.

Moles Bankers

Še ena novost so moli bančniki. Krov 12 od teh kartic je postavljen poleg igralnega polja. Ko ste izbrali čip določene barve, ga vsak udeleženec postavi na začetno delitev. Po vsaki igri se zmagovalni čip premakne na ustrezno število delitev. Vsakič, ko preide skozi mol ali se ustavi pri njem, igralec dobi račun. Nobena od iger se ne more končati, dokler se udeleženec ne znebi vseh kartic mol. Ko se karte na strani iztečejo, se zavrže en račun in namesto tega je treba vzeti osem novih kartic. Lahko se tudi znebite računa med "prestrezanjem" in ga vrnete na krov.

Glede na ocene igre "Svintus" je to ena izmed najbolj zanimivih možnosti, saj ima veliko zanimivih dodatnih pravil, ki povečujejo napetost pri igrah na srečo.