FoodPro Preloader

Preja "Diamond" ("Vita"): pregledi, barve, kompozicija


Preja Vita Brilliant je priljubljena pri domačih pletiljah. Po mnenju proizvajalca, ona je dobra barvna shema, je precej tanek, primerna za kvačkanje in pletenje, za ustvarjanje mreže različnih debelin, lepo izgleda v različnih vzorcih, vključno s sprednjo površino, ki se lahko šteje za indikator kakovosti nit. Vsebuj

Preja Vita Brilliant je priljubljena pri domačih pletiljah. Po mnenju proizvajalca, ona je dobra barvna shema, je precej tanek, primerna za kvačkanje in pletenje, za ustvarjanje mreže različnih debelin, lepo izgleda v različnih vzorcih, vključno s sprednjo površino, ki se lahko šteje za indikator kakovosti nit. Vsebuje posebej obdelano volno, "laster", ki vam omogoča, da dobite svilnato, mehko, ne zabodeno, vendar hkrati zelo toplo platno. Je tako? Poglejmo, kaj pišejo v pregledih o preje "Vita Diamond" že igle, ki so ga preizkusili.

O proizvajalcu

Preja se proizvaja v Turčiji, Indiji, na Kitajskem. Morda je to subjektivno, vendar v nekaterih pregledih o preje "Vita Diamond" ugotavlja, da je kakovost niti, proizvedene na Kitajskem, je slabša od enake, vendar je v Indiji ali Turčiji.

Simbol preje je prepoznavni znak - pavsko pero na temno zelenem ozadju.

Oznake označujejo: Made in Turkey za OSBP GmbH, Str. Richard Wagner, 3, Essen, Nemčija.

To nakazuje, da je Vita nemška blagovna znamka, ki, kot pogosto sodobni proizvajalci, v ta namen prenese proizvodne funkcije na primernejše države. Zato lahko pogosto slišite o nemški preja "Vita" ali "Brilliant".

Toda iskanje podatkov o nemškem podjetju, ki je lastnik blagovne znamke Vita, ni dalo ničesar. Obstajajo dokazi, da pravice do blagovne znamke pripadajo ruski skupini podjetij "Simpeks", ki se od leta 1994 ukvarja z veleprodajno prodajo preje v Rusiji. Po drugi strani pa obstaja informacija, da je Simpex preprosto dobavitelj uvoženih blagovnih znamk, vključno z Vito. Ampak potem ni jasno, zakaj ni absolutno nobenih informacij o tem preje na nemških spletnih straneh in Ebay.

Tako imenovati to nemško prejo bi bilo prezgodaj.

Sestava, parametri, cena

Sestava preje "Vita Brilliant": 45% volne (laster, ali luster), 55% akril. Metrično območje: 380/100 g. Če iščete to prejo ali podobne preje v trgovinah, si oglejte razdelke »tanke in zelo tanke preje«. Hank teža - standard, 100 g Stroški Hank - na območju 135-150 rubljev. Pripada kategoriji poceni. Na primer, podobne priljubljene možnosti:

 1. Eleganten, 400/100 g, akril 30%, volna 70% - 180 rubljev.
 2. Lanagold Fine, 390/100 g, akril 51%, volna 49% - 150 rubljev.
 3. Sofit, 380/100 g, umetna svila 55%, volna 45% - 167 rubljev.

Poraba preje

Vita Brilliant preja je sestavljena iz 4 močnih torzijskih niti. Gladka, daje stabilno, ne kosilno platno. Igle igel številka 2.5-3.5, kljuka številka 2-2.5.

Velikost vzorca, ki jo določi proizvajalec: 10 * 10 - 27 zank, 37 vrstic. Ampak še vedno morate vezati svoj vzorec: gostota pletenja je različna za vse.

Približna poraba preje je navedena v spodnji tabeli.

Vrsta izdelka

Velikost

Orodje, gostota pletenja, vzorec, značilnosti izdelka

Približna poraba preje

Ženska kardigan

44-46

Hook 2 + igle za pletenje 2 v eni niti, z draperijami

650 g

Pulover z Aran ženskami

44-46

Pletene v 2 niti, igle za pletenje 3, 5 ali 4

800 g

Obleka do kolena z ohlapnimi rokavi ¾

50-52

V eni niti, igle 2, glavni vzorec - sprednjo površino

500 g

Kaj je "laster"?

Prevedeno iz angleškega lustra pomeni "sijaj". Navadna volna je brez sijaja, saj je, tako kot vsi lasje, prekrita z luskami - odgovorna je za čelo, nagnjenost k zaviranju končnega spleta. V procesu posebne obdelave se volna najprej obdeluje s kislinami (s tem se odstrani vlakno iz »puhastosti«), nato pa se podvrže oblačenju (premaz s posebno spojino, ki vsebuje lepila, mehčalce, antiseptike). Appret se imenuje HERCOSETT-125, tehnologija je patentirana.

Po tej obdelavi postane volna sijoča, ne da bi izgubila trdnost. Njegova tekstura ostaja plemenita, nit sama pridobi večjo moč - stvari, povezane z volneno luster, popolnoma prenašajo strojno pranje. Poleg tega:

 1. Ne lupi (to pomeni, da ni prekrita s peleti).
 2. Ne skrči se.
 3. Po pranju ni nagnjen k filciranju (krpica navadne volne je 'mokra', mokra in podvrže površini trenje - tako dobimo).
 4. Ne draži kože in ne grize. Platno je gladko in občutljivo na otip.

Prosimo, upoštevajte: "Laster" je neuradno ime. Drug izraz za isto vrsto obdelave volne je superpranje.

Paleta

Skupna paleta obsega več kot 40 odtenkov. Barve so precej odrasle, bogate in pomembne. Med podobnimi vrstami preje je to ena najobsežnejših palet, ki odpira možnosti za ustvarjanje žakardov. Za boljše razumevanje odtenkov odtenkov so barve preje Vita Brilliant razdeljene v skupine.

Lahki, pastelni, nevtralni odtenki:

 1. 4951 - bela.
 2. 4983 - ecru.
 3. 5106 - pesek.
 4. 5108 - pečeno mleko.
 5. 4966 - hladno bež.
 6. 4953 - kakav.
 7. 4987 - čajna vrtnica.
 8. 5109 - bledo roza.
 9. 4956 - roza.
 10. 4963 - svetlo siva.
 11. 4980 - siva.

Hladno povprečje:

 1. 4955 - kavbojke.
 2. 4967 - svetlo modra.
 3. 4976 - prašna lila.
 4. 4961 - lila.
 5. 4994 - svetlo lila.

Nasičene, globoke, svetle, bogate barve preje:

 1. 4952 - črna.
 2. 4957 - Bordeaux.
 3. 4977 - temno vijolična.
 4. 4989 - modri safir.
 5. 5105 - vijolična.
 6. 5107 - škrlatno.
 7. 4968 je rdeča.
 8. 4960 - korale.
 9. 4970 - vijolična.

Temna, mirna, zadržana:

 1. 4981 - temno zelena.
 2. 4982 - temno sivo-modra.
 3. 4990 - temno modra.

Sveža voda:

 1. 4992 - svetlo zelena turkizna.
 2. 4993 - modra turkizna.
 3. 5110 - sveže zelenice.
 4. 5111 - zelena.

Topli "zemeljski" odtenki:

 1. 4997 - breskev.
 2. 4998 - terakota.
 3. 4999 - oranžna.
 4. 4959 - svetlo olivno.
 5. 4962 - rumeno-zelena.
 6. 5101 je rumena.
 7. 5112 je rumena.

Neon:

 1. 5104 - ultra oranžna koral.
 2. 5102 - ultra roza.
 3. 5103 - ultra svetlo zelena.

V vsaki skupini barv so popolnoma kombinirane, vendar je razčlenitev precej relativna. V paleti so zapleteni, popolnoma nerazviti odtenki, ki lahko dajo veliko zanimivih kombinacij. Ocene preje "Vita Brilliant" kažejo, da fotografije v trgovinah ne ustrezajo vedno pravim odtenkom. V življenju so bolj tihi, mehkejši in to je le plus: takšne barve so v modi, zgledajo drage.

Na spodnji sliki je izbor odtenkov: 5101 - rumena, 4955 - jeans, 4957 - bordo.

Pros v skladu s pregledi

V pregledih preje "Vita Diamond" daje povprečno zelo visoko oceno:

 1. Prijetno na dotik svilnato, elastično nit. Ne potiska, ne škripi, je spolzka do najboljšega - pletenje tkanine z roko je udobno, v procesu je užitek. Je enostaven za delo z nitjo, ni zmeden, zlahka ga izvlečemo iz čepa.
 2. Preja je lahka. Izdelek z velikimi velikostmi ne bo težak.
 3. Primerno za otroke, absolutno ne prickly. Nosimo ga lahko na golo kožo, na primer, dobro je za zveze, vključno z otroki.
 4. Zaradi vsebnosti akrila je izdelek pridobljen z nogavicami. Vsebnost sintetičnih materialov ima le malo vpliva na kakovost niti, ni groba in ne dušilna.

Negativni in kritiki

Kot pri vsaki ceneni preje, je kakovost preje Vita Brilliant lahko odvisna od serije. Zato so protislovja v pregledih. Proti, ki omenjajo pletilce:

 1. Obstajajo kraji z okvarjenim zasukom.
 2. Zelo redko so mesta z vozli (1-2 vozlov na hank), z grobimi vlakni in ostanki.
 3. Zelo redki pregledi o nelagodju, ki je povzročilo platno. Ne pozabite, da je stopnja občutljivosti kože različna za vsakogar, in kljub številnim ocenam mehkobe te preje se lahko zdi, da je palica.

Kateri izdelki so najboljši za

Mnogi priporočajo to prejo za pletenje v več dodatkih ali v enem dodatku kvačkanje. Izdelek velikosti 44-46 z eno iglo pletilne igle bo trajalo dolgo časa. Preja dobro drži openwork in aran v eni niti. Odlična izbira za šal ali pulover. Kljub dejstvu, da je preja pozicionirana kot zima, zaradi debeline niti, jo pogosto izberejo za izdelavo lahkih stvari: tunike, obleke - in se ne motijo. Sama platna se odlično pokaže, poleti pa lahka, ne kavstična, plastična.

Značilnosti dela s prejo

Ocene preje "Vita Brilliant" vsebujejo veliko uporabnih priporočil. Kaj je treba upoštevati pred delom:

 1. Nit se lahko stratificira, zato izberite igle za pletenje s topim koncem.
 2. Barva istega izdelka v različnih serijah se lahko zelo razlikuje. Zato je bolje, da ne kupite več preje, temveč takoj kupite potrebno število skeonov na enem mestu.

Izdelki iz preje Vita Brilliant

To je najbolj problematično pri izbiri preje za pletenje. Poceni nit se v procesu ustvarjanja pogosto lepo prikaže in končnega izdelka ni mogoče nositi. Preja "Vita Brilliant" v smislu obrabe zelo pohvale. Upoštevajte samo naslednje točke:

 1. Možno je brisanje v avtomobilu v varčevalnem načinu in ne pri visoki temperaturi (30-40 stopinj).
 2. Izdelek se po pranju ne skrči. Rahlo vlečeno in samo, če je stvar res velika ali ima trdno dolžino. Bodite pripravljeni, da krilo v tleh te preje po pranju raztegne za 20%.
 3. Po nekaj nogavicah se lahko malo pomakne na mestih velikega trenja: ob straneh, pod rokami.
 4. V nekaterih pregledih lahko najdete informacije, da se svetle barve prelivajo. Na žalost je to pogosto pomanjkljivost poceni niti, različni odtenki ali celo iste barve v različnih serijah pa se lahko obnašajo drugače. Pred delom preverite, ali nit ne zbledi: zmočite majhen del in ga likajte skozi tanko bombažno tkanino z vročim likalnikom. Če na tkanini ostanejo sledi barve, bo izdelek izginil.

Sklepi

Preja "Vita Brilliant" je v celoti vredna posvetiti precej časa za naporno ročno delo. In za začetnike, ki še niso prepričani v svoje sposobnosti, je to samo Božji dar. Nizka cena, udobje v procesu pletenja in v procesu delovanja končnega izdelka so odlična izbira. Razmislite, če iščete vsestransko mešanico volne iz fine preje, primerne za ustvarjanje različnih izdelkov.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo