FoodPro Preloader

Final Fantasy 12: walkthroughs, quests, secrets, plot, liki in pregled igre od igralcev


Final fantasy 12 je na Japonskem. Gre za ikonsko igro vlog, prvotno ustvarjeno za konzolo Play Station 2 že leta 2006. Razvil Squar Enixe. Dvanajsti del serije ima veliko novosti: igralec se je najprej pojavil v funkciji nadzora nad značajem med bitko, zmogljivosti gambitov igre so se izboljšale, pojavil se je "License Board". Z

Final fantasy 12 je na Japonskem. Gre za ikonsko igro vlog, prvotno ustvarjeno za konzolo Play Station 2 že leta 2006. Razvil Squar Enixe. Dvanajsti del serije ima veliko novosti: igralec se je najprej pojavil v funkciji nadzora nad značajem med bitko, zmogljivosti gambitov igre so se izboljšale, pojavil se je "License Board". Zahvaljujoč njej lahko dobite nove vrste orožja in talente.

Zgodovina ustvarjanja

Zamisel o ustvarjanju igre je prišla na misel Yasumita Matsunumaja leta 2001. Režiral je prehod Final Fantasy 12 Tactic in Vargant Story. Matsunume je bil prisiljen zapustiti projekt v srednji fazi razvoja divjadi zaradi hudega poslabšanja zdravja. Zaključek igre je bil zaupan Minogawa Hiroshito. Producent je bil Akitoshi Kawadezu, znan po seriji zgodb Crystal Chronicles in SaGa. Ljubitelji igre so opozorili, da se že sam začetek igre, v katerega je bil vključen Yatsumi Matsune, zelo razlikuje od njegovega nadaljevanja. Tudi ustanovitelj franšize Hironobi Sakagushi je to opozoril. Prve ure prehoda Final Fantasy 12 Zodiac Age se odlikuje po visoki stopnji zasičenosti prizorov v primerjavi z modifikacijami Minogawa Hiroshita.

Preboj v igropromu

Razvijalci iger so bili med prvimi, ki so uporabili sistem naključnih srečanj znakov na tako visoki ravni. Razvili smo edinstven sistem Active Dimensione, s katerim junak raziskuje ječo in hkrati vstopi v bitko. Kompleksen bojni sistem je postal bolj prilagodljiv, kar je odprlo veliko možnosti za črpanje. Sistem iger na srečo, po mnenju razvijalcev, je bil izposojen od ameriške Soker (vsaka v ekipi opravlja določeno vlogo).

Prehodna igra Final Fantasy 12 predstavi igralca svetu, podoba katere je podobna srednjeveškemu pogledu na Sredozemlje. Ustvarjalci igre so se zanašali na carino in kulturno dediščino Turčije in Indije, poskušali so uvesti nekatere elemente življenja arabskih držav. Pri ustvarjanju bojnih prizorov je bil navdih vzet iz zgodovine starega Rima.

Svet iger Final Fantasy 12 Starost zodiaka

Vsi dogodki, ki se zgodijo v zgodbi, se pojavljajo v alternativni resničnosti na planetu Ivalis. Na tem izmišljenem mestu magija ni nič posebnega. Za čarovništvo in za vsakodnevno rabo v vseh življenjskih slojih uporabljamo skrivnostni mineral, poln čarobne moči - čarovnijo.

Ivalis sestavljajo tri celine: Valandia na vzhodu, Ordalia na zahodu in med njimi Kervon. Ordalia je polna neskončno velikih ravnic, na zahodu pa puščava. Njeno ozemlje zavzema imperij, imenovan rožni venec. Že tisoč let so bili sovražniki Arkadijcev - prebivalci Walandije, regije, ki je v celoti sestavljena iz tropskih gozdov.

V središču dogodkov je majhno kraljestvo, ki deli dve veliki imperiji, imenovani Dalmask. Nahaja se v bližini polotoka Ordalia, obdani s puščavo. Za to območje so značilni mirni podnebni pogoji. Zgodba se začne z vojno, ki je izbruhnila med Arkadijci in Rosarijci. Dve leti in pol pred incidenti v igri je imperij Arcadia zajel Dalmask.

V Arkadiji vlada kraljeva družina Solidar, pod vodstvom cesarja Gramisa. Glavna zločinka serije je bila Vein Carudes Solidar, njegov cilj je uničiti in zasužniti ves svet. V tem mu nasprotuje brat Larsa Ferrinas Solidor in se že nekaj časa pridruži skupini glavnega junaka.

Začetek igre

Ko prvič začnete, tudi z Final Fantasy 12 emulatorjem, nam je prikazan dolg video posnetek, ki pripoveduje zgodbo o zgodovini igre. V glavnem mestu Dalmaškega kraljestva Rabanastre poteka poroka princa Narbadie in čudovite princese Ashe. Ampak nenadoma, kapetan Bash von Rosenburg naleti v glavno palačo in začne povedati, da bodo čete imperiala Narbadia napadle. Začne se bitka za Nalibin, v kateri je poražen princ Rasler in umre. Kralj države, Raminas, je poslan, da podpiše mirovni sporazum, vendar pade v past. Naslednje, igranje se začne za viteza Rexa. Bitka se začne. Vitezi Dalmaska, ki jih vodi kapetan Bish, poskušajo priti v Nalbin. Ekipa Rex je poražena in vidimo, da je Bash izvršil kralja, junak umre zaradi njegovih ran in princesa Asha svoje življenje konča s samomorom.

Poraz kraljestva

Dalmask je zasedel Arkadijski imperij. Naslednja scena je o dogodkih, ki se odvijajo dve leti kasneje. Vahan - Rexov mlajši brat, tat in zagnanik, kljub strahovom Penela, prodre v kraljevsko palačo med nastopom Wayna Solidarja na mesto glavnega konzula. V gradu se Vahan sreča z dvema piratoma - Franom in Baltierom. Njihov cilj je magija, ki jo je protagonist ukradel iz kraljeve zakladnice. Hkrati grad napadajo uporniki Dalmaska, tatovi pa pobegnejo skozi kanalizacijo. Tu se srečata z vodjo odpora - Amalijo. Zaradi tega kraljeva straža ujame pirate z Vahanom in jih pošlje v zapor v Nalbini. V komori srečata pol mrtvega Basha in štirje so pobegnili iz pripora.

Na poti se nekdanji kapitan stražarjev Dalmasky trudi dokazati, da ni kralj, ampak njegov brat dvojček Gabrant. Uspelo jim je priti do vasi Bouzherb, v kateri lovec na glave Ba'Gamnan lovi Baltierja in ujame Penelo, ki ga je zamenjal za letalskega plenilca. Junaki mu pomagajo in na poti se srečajo z Waynovim mlajšim bratom Larsom Solidarjem, ki je bil prvotno predstavljen kot Lamont. Skupaj so prihranili Penelo, vendar so se po srečanju z markizom Ondorjem spet zaprli. Tako dobijo na letalo "Leviathan", ki je kapitan sodnik Gis - glavni sovražnik te zgodbe loka. Na ladji se spet sreča z junaki Amalije. Rečeno nam je, da je preživela princesa Dalmaski Asha - uprizoril samomor. Gis pobere magikita, ki ga je ukradel Vahan, in ga pošlje v Arcadijo - izkaže se, da je to zaklad kralja Dalmaska, ki se imenuje Sunset Shard, in je drugi od dveh velikih artefaktov, ki lahko uničijo svet.

Zahvaljujoč Vosslerju, ekipa premaga sodnika svojega in zapusti ladjo, vendar brez starega artefakta. Heroji so poslani na še eno Shard of Sunset, ki se nahaja znotraj starodavne grobnice. Po vrsti pasti so spet srečali sodnika Gisa, ki bo dobil še drugo krpo. Z njim izvaja različne poskuse, zaradi česar se pojavi eksplozija, ki je uničila plovilo in mnoge njegove podrejene. Junaki uspejo pobegniti in vzeti s seboj krinko zore. Na poti do Velike Kiltije junaki spoznajo, da mnogi vladarji želijo tudi končati vojno. Lars se srečuje z Al-Sidom Margraisom, članom kraljeve družine imperija rožnega venca, s ciljem, da se strinja s podpisom mirovnega sporazuma. Prehod Final Fantasyja 12 naredi nepričakovan obrat in Asha poskuša prepričati Gramisa, da ustavi vojno, vendar Vane ubije cesarja in prevzame prestol. Anastasis pošlje junake v svetišče Miriam za meč kraljev, ki lahko uniči primanjkljaj. Odpadnost junakov ne uspe in Anastaziti umre v rokah sodnika Bergana.

Dogodki v Arcadia

Ob maščevanju za tovariša, junaki poraz Bergan in, po nasvetu Al-Sidia, pojdite na glavno mesto sovražnega imperija - Arkadez, vendar skoraj vse poti junaki morajo hoditi. V prestolnici organizirajo napad na laboratorij dr. Sida, ki si prizadeva preučiti lastnosti primanjkljaja in ga poskuša sintetizirati. Napad se zgodi nepričakovano, toda zločinca uspe pobegniti, toda med pobegom izžene, da bo Giruvegen postal njegov cilj. Legenda pravi, da je skrit ogromen vzorec umetne pomanjkljivosti - Sončevega kristala. Ko doseže Giruvegen, se Asha sreča s skupino starejših. So ustvarjalci tega artefakta. To so razvedena božanstva, imenovana Ocuria. Imajo sposobnost nadzorovati potek zgodovine prek svojih izbranih ljudi, vključno z Ašo. Ocuria Princesi daje meč pogodbe, tako da lahko prekine nov del primanjkljaja iz kristala sonca.

Prehod igre Final Fantasy 12 za kratek čas prekine video. V njem vidimo, da je izdajalec Ocuria, Venat, pomagal raziskati kristal dr. Sidu. Združila se je z profesorjem in Waynom Solidarjem in zajela njihovo zavest, da bi ljudem vrnila pravico do zgodovine. Princ Wayne se pripravlja na kronanje. S pomočjo umetnega primanjkljaja bo zajel celotno celino Ivalis. Dogodki se odvijajo tako, da je Baltier sin dr. Sida. Profesor je v neskončnem raziskovanju pomanjkljivosti in komunikacije z Venatom izgubil razum. Vojna, ki je pripeljala do zajetja Dalmaska ​​in izgorevanja njenega kapitala, je bil le razlog za preverjanje moči primanjkljaja.

Konec. Farosa svetilnik

Položaj princese Ashe pred izbiro - prisluhniti Occuriusu in maščevati njeni družini, jim vrniti vajeti vladavine ali vrniti oblast nad usodo človeštva. Ker nima časa, da bi se odločila, ona skupaj s pirati z Rediasom odide na kraj, kjer je shranjen Kristalni sonce - v svetilnik Faros. Na vrhu stavbe spozna Gabranto, ki priznava svojo krivdo pri umoru kralja Dalmaskega, da bi utrdila srce Aše. Ekipa junakov premaga Gabranto in dr. Sida. Slednji, pred smrtjo, uspe aktivirati staro silo kristala, v zadnjem trenutku pa Redias s sabo pogodbe prebode solarni artefakt, toda njegovo življenje se je izkazalo za ceno.

Po tem je Al-Sid princesi povedal, da odpor pod vodstvom markiza Ondoreje organizira velik napad na imperij. Ogromna zračna ladja "Bakhmuts", ki je absorbirala vso energijo uničenega kristala sonca, leti proti mestu. Princesa in njena ekipa s pomočjo upornikov pridejo v zračno trdnjavo in napadejo Gabranto. Presenečen je nad predanostjo kapetana Basha po vseh teh dogodkih. Skupina se sreča z Larsom in Wayneom Solidarjem - v svojem zavetišču se prepirata glede moči. Po srečanju z junaki se mlajši Solidar, skupaj z Gabrantom, pridruži Ashijevi odmaknjenosti in napadi Venat in Wayne. Slednji propade in princesa napoveduje konec vojne. Ladja se zruši blizu Rabanasterja, a junaki uspejo pobegniti. Celoten prehod Final Fantasy 12 se konča z epilogom, v katerem Asha postane kraljica, Larsu vlada Arkadija, naš glavni lik Vahan pa se odpravi na novo zračno ladjo.

Proces igre

V dvanajstem fantazijskem igralcu nadzoruje delovanje ekipe treh junakov, med tem pa komunicira z NPC in sovražnimi enotami. Ta igra je bistveno drugačna od prejšnjih delov serije, saj lahko igralec sedaj z desno igralno palico igralnega kroga zavrti vse 360 ​​stopinj. V mestu, mimo skrivnosti Final Fantasy 12 je na voljo le en znak. V sovražnih conah se mu pridružita še dva junaka, ki ju nadzoruje računalnik.

To je prva igra v seriji Final Fantasy 12 PC RUS, ki uporablja edinstven borbeni sistem v realnem času. Ima ime Activ Dimenshion Battle, kmalu ADB. Pri bitkah igralec uporabi specializiran meni, v katerem se bitka ustavi, dokler ni vsakemu igralcu dodeljeno dejanje za naslednji obrat. Vsi morajo ročno dati ukaz, če to ni "gost" znak, ki ima umetno inteligenco. Vsa dejanja bodo razdeljena na pet tipov: napad, magija, zmožnost meglice, gambiti in uporaba predmetov.

Sistem bitk nove generacije proizvaja naključna srečanja - vsi nasprotniki so vidni na mini karti in v vseh primerih, ki jih ne zajema, igralec lahko prepreči bitko s sovražnikom. Dejanja se začnejo, ko se ekipa približa dovolj oddaljenosti do agresivnega nasprotnika ali pa napade pasivno pošast. Ko igralec izvede dejanje, se v igri pojavijo smerne puščice, ki združujejo napadalca in napadalca, barva te povezave pa kaže na naravo napada. Ekipa lahko vsebuje največ tri znake, v času bitke pa lahko zamenjate mrtve ali ranjene junake, vendar le v primerih, ki jih zgodba ne predvideva. Posledica posebne vrste boja je bila zavrnitev razvijalcev iz prejšnje serije zmagovalnih prizorov Final Fantasy 12 Zodiac. Ohranjene so le v bitkah s šefi.

Še ena posodobitev igralnega sistema v Zodiac Final Fantasy 12 je postala Gambits. Igralec je lahko izvedel vnaprej izbrane akcije pod določenimi pogoji med bitko. Sistem gambit je sestavljen iz treh delov: prioriteta, ciljne usmerjenosti in samega dejanja. Ukaz, ki ga je treba izvesti, se imenuje dejanje. Prednost je atribut, ki izbere, kateri gambit bo deloval, če sta vključena dva ali več. Cilj je lastnost gambita, na primer okrevanje mane, če je raven zdravja nižja od 50%.

V dvanajstem delu serije se pojavi nova sposobnost - tema. To je analog mane, s katerim lahko igralec v svoje moštvo prikliče bitja in povzroči posebne napadalne kombinacije. Orožje Final Fantasy 12 ima posebno končno sposobnost. Ti napadi so povezani z uporabo sistema za pospeševanje. S pomočjo "licence Board" se lahko te veščine naučijo vsak lik. Z uporabo krmilnika, z uporabo kombinacij gumbov, lahko naredite ogromne napadalne kombinacije, po katerih pride do zadnjega udara.

Hero Evolution System

Igra, kot tipični predstavnik RPG, ima sistem za pridobivanje izkušenj in izravnavo znakov. Da bi dosegli novo stopnjo razvoja, je potrebno ubiti določeno število sovražnih enot. Z vsako naslednjo stopnjo se poveča skupno število zdravstvenih točk, moč, spretnost, magija in druga. Tudi, ko napredek napreduje, Final Fantasy 12 odpre isti "License Board". Razdeljen je na dva dela. V prvem primeru so vse licence povezane s čarobnimi sposobnostmi, čarobnimi obročki, pa tudi s trajnimi bonusi za pasivne atribute. Drugi del "License Board" vam daje priložnost, da dobite edinstveno oklep in mitsko orožje starih. Za pridobitev teh igralnih možnosti igralec porabi določeno količino sredstev, ki jih je zaslužil med prehodom zgodbe.

Glasbena spremljava

Velik del dela, povezanega z glasbenim oblikovanjem igre, se je ukvarjal z znanim japonskim skladateljem Hitoshi Sakamoto. Sedem skladb, predstavljenih v igri, je zasnoval Hayate Matsun, dva pa Masashir Ivatoy. Hitoshi je prej delal na drugih projektih tega studia - nadaljevanke in predznake različnih delov PC-ja Final Fantasy 12. Sprva je bil za glavnega skladatelja izvoljen Nobu Uzamatsu. Sodeloval je pri pisanju glasbe za vse prejšnje dele serije, vendar je do leta 2004 že zapustil Squar Enixe in postal svobodni glasbenik. Sakamoto je bil težko kopirati slog Uzamatsu, ampak zato, ker je začel ustvarjati edinstveno melodijo v svojem slogu. Uzamatsu je priznal, da so se klaviature novega skladatelja izkazale za v redu in ga spomnile na igro Eltona Johna.

Posebne izdaje

V začetku marca 2006 je podjetje izdalo posebno zbirko zbirke, ki je vključevala prehod igre Final Fantasy 12 (celotno vodilo skozi vesolje igre), običajen krmilnik igranja in konzolno stojalo, izdelano v slogu dela. Na dan izdaje je bila napovedana posebna spominska kartica s kompletom nalepk, ki so bile vključene v paket.

7. marca se je začela izdajati omejena izdaja gazirane pijače - "Potion Final Fantasy 12". Vsebuje različna zelišča in mleko. Vrhunska izdaja je vključevala tudi zmogljivost te pijače z volumnom 10 mililitrov in zbirnimi karticami z junaki igre.

Na podlagi dela Amu Jina je nastala manga (japonski strip), ki ima po pet zvezkov po 12 poglavij. Avgusta 2009 je bila njegova izdaja končana. Studio BennStuff je objavil tudi tri knjige. Eden od njih vsebuje informacije o osnovah bitke in podatke razvijalcev. Knjiga "Endless Battle" vsebuje igrano igro, življenje likov in podroben opis vseh lokacij prehoda Final Fantasy 12 v Zodiacni dobi. V tretji knjigi so podatki o skladateljih in igralcih, ki so dali svoje glasove junakom igre. Do 25. obletnice so bile vse knjige in oboževalski material ponovno natisnjene v novi zbirki Ultimania Box.

Najbolj prodajna izdaja v ZDA je Zbirka. Igra v njej je bila v kovinski lupini in je med drugim vsebovala informacije o razvijalcih in pogovore z ustvarjalci. Prav tako so srečni lastniki zbirateljske različice prejeli tudi disk z kratkim risankom o zgodovini prehoda Final Fantasy 12 tudi v ruskem jeziku. Januarja 2007 so junaki igre odšli v prodajo.

Ki je pomagal pri prehodu Final Fantasy 12 v ruskem jeziku

Alexander O. Smith, znan po svoji povezavi z Final fantasy 10 in Vagrant Story, je sodeloval pri lokalizaciji ruske različice. V osnutku dvanajstega dela se je ukvarjal s produkcijo in prevajanjem. Smith je v celoti prevedel pomen ploskve in je lahko uvedel veliko narečnih fraz v prevodnem jeziku, ki jih je nadomestil z japonskimi dialektizmi. От актеров озвучки он требовал максимальной отдачи и набирал их из числа самых именитых театральных деятелей.

Priljubljenost

Игра имеет огромное значение не только для жителей Японии, но и для всего мира. Через неделю после выхода было продано более полутора миллионов копий. Две недели спустя их число возросло до двух с половиной миллионов. К марту прилавки игровых магазинов опустели, продано было уже пять миллионов. Таким образом Final Fantasy 12 стала четвертой по покупаемости игрой 2006 года. К концу продаж было реализовано шесть миллионов копий игры.

В 2006 году ее признали лучшей игрой серии, обзоры Final Fantasy 12 критики из различных авторитетных игровых изданий делали только положительные. Знатоки игр отмечали лучшую на тот момент графику и новые изменения игрового процесса, которые пошли только на пользу франшизе. Final Fantasy 12 получила награду в 2006 за лучшее визуальное оформление на сайте IGN. Ее назвали самой лучшей игрой из всех, что когда-либо выходили для консоли Sony Play Station 2. На авторитетной номинации японских игровых наград игру назвали выдающейся.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča