FoodPro Preloader

Kako narediti snežaka iz papirja z lastnimi rokami?


Pred novoletnimi prazniki so ročno izdelani obrtniki najbolj vroči čas. Delo se izvaja z vsemi materiali, božično drevo igrače, dekorativni elementi notranjosti, naddvernye venci, voščilnice so narejeni. Prikazana so božična drevesca in zimske pokrajine, oče Frost in njegova vnukinja Snow Maiden, ne ignorirajo mojstrov in snežencev, ki jih ljudje radi. Lahko jih

Pred novoletnimi prazniki so ročno izdelani obrtniki najbolj vroči čas. Delo se izvaja z vsemi materiali, božično drevo igrače, dekorativni elementi notranjosti, naddvernye venci, voščilnice so narejeni. Prikazana so božična drevesca in zimske pokrajine, oče Frost in njegova vnukinja Snow Maiden, ne ignorirajo mojstrov in snežencev, ki jih ljudje radi.

Lahko jih naredite ne samo iz snega, temveč tudi iz bombažne volne in kartona, papirnate plošče in plastične skodelice, sestavite iz rezalnih trakov in jih zlepite skupaj z zlaganjem papirja v slogu origami. Lahko so ravne ali v razsutem stanju. Držite se podstavka ali stojte sredi sobe, namesto igrače visite na vrvici na božičnem drevesu.

V članku si bomo ogledali, kako narediti snežaka iz papirja z lastnimi rokami, kakšne možnosti si lahko zamislite, kaj boste imeli dodatno za delo. Po branju gradiva boste lahko doma sami ponovili vzorce, ki jih vidite na fotografijah. Pojasnila po korakih vam bodo pomagala pri lažjem spopadanju z nalogo.

Možnost trakov

Takšen voluminozen snežak se lahko namesti na karton, lahko pa se uporablja tudi kot igračka božično drevo, ki visi na vrvici na nitki. Za izdelavo vsake krogle bo potrebno veliko tankih, a gostih trakov iz belega papirja. To morajo biti segmenti različnih dolžin. Če je spodnja krogla 15 cm, potem je povprečje 10 cm, za glavo snežaka pa 6 cm.

Torej, kako narediti snežaka iz papirja:

 • Za pritrditev potrebujete trajno nit in iglo. Eden rob traku je preboden z iglo na razdalji 1 cm od roba. Vse steze iste dolžine so zaporedno navojene.
 • Na koncu je vezan močan vozel, vendar se nit ne reže, ampak se potegne za 10 cm navzgor in tudi velik vozel.
 • Naslednji je drugi rob trakov. Razdalja od roba je enaka - 1 cm.
 • Ko so vsi deli nanizani, je vozel končno vezan.

Prva žoga je pripravljena! Ostali delajo enako. Kroglice lahko pritrdite skupaj z lepilno pištolo ali debelo PVA.

Kako narediti snežaka iz papirja, ki ste ga že razumeli. Ostane le okrasitev izdelka s pritrjevanjem papirnega klobuka in vezanim šalom iz satenastih trakov. Roke lahko izdelamo iz preje, ki jo držimo med trakovi.

Terryjev snežak

Ta različica novoletnih obrti se lahko naredi za pisarniške delavce ali računovodstvo. Pogosto v pisarnah dajo poseben stroj, ki uničuje stari papir. Izkazalo se je, da je veliko majhnih enakih kosov, ki bodo pri lepljenju izgledali kot robovi.

Prvič, ozadje je sestavljeno iz dveh belih krogov različnih premerov. Nato so obilno namaščeni s PVA lepilom in posuti s papirnimi čipi. Z roko lahko rahlo pritisnete navzdol, tako da so trakovi varno pritrjeni.

Glavno delo je opravljeno, preostanek izdelka pa je treba še dodatno okrasiti z dodatnimi podrobnostmi. Izrezani so iz barvnega papirja v črni in oranžni barvi. Namesto klobuka lahko izdelate barvno vedro z ročajem.

Takšno plovilo je obtičalo na velikem barvnem papirju in obešeno kot plakat na steno ali vrata komunalne sobe.

Valoviti snežak

Kako narediti snežaka iz papirja v stopnjah, vam ne bo treba dolgo povedati. To delo je tudi za začetnike:

 1. Za ustvarjanje vsakega kroga uporabite več listov belega papirja A-4, odvisno od velikosti plovila. Za dno jih lahko vzamete od 6 do 8 kosov.
 2. Vsak list je upognjen "harmonika", zavoji morajo biti skrbno zglajeni, nato pa bodo dobro ohranili obliko.
 3. Ko so končane vse praznine, začnejo zbirati nižjo kroglo snežaka. Zalepimo zadnji zavoj vsakega lista z lepilom in ga pritrdimo drug na drugega.
 4. Konstrukcija je zaokrožena z združitvijo prvega in osmega lista.
 5. Nato pritisnemo na celoten del in ga spustimo na podlago, nanesemo z lepilom. Pritisnite navzdol za držanje celotne dlani, nežno pritisnite, da ne bi zmečkali ovinkov.

Že razumete, kako narediti snežaka iz papirja, tako da upogibate list s harmoniko. Preostale kroglice naredijo enako, vendar je njihova velikost manjša.

Če krogi niso prilepljeni na podlago, se lahko le jedro zatesni s pištolo za lepilo, in tako, da lepilo ni vidno, je spoj okrašen s svetlim gumbom, izrezanim iz barvnega papirja.

Dekorirajo snežaka s šalom svetlega papirja. Prav tako je prvi ukrivljen "harmonika", in nato zmanjšanje robov "rezanci". Klobuk krasi cvet ali "perje".

Razglednica

Še vedno razmišljate o tem, kako iz papirja narediti večji snežak? To je lahko delo, ki ga lahko obvlada tudi višji predšolski otrok. Ustvarite lahko na primer razglednice. Ozadje za njih je izbrano modro ali svetlo modro. Za izdelavo samega snežaka je veliko belih krogov izrezano v skladu s predlogo.

Nato se glava preprosto prilepi na karton, preostale krogle pa naredimo s prepogibanjem krogov. Prilepi se med polovico in prvi in ​​zadnji se pritrdi na podlago.

Majhni deli so narejeni z aplikacijo. Okrašena z ročno izdelanimi snežinkami. Sneg lahko naredite z rezanjem papirja.

Božična papirnata igračka

Zdaj vam bomo povedali, kako narediti snežaka iz papirja, tako da je lahka, in ga lahko obesite na vejo božičnega drevesa:

 • List belega papirja A-4 je prepognjen in obložen s trakovi širine 1 cm, vendar ne popolnoma (ne sekajo 4-5 cm).
 • Nato se artikel odvije in zlepijo njegove robove vodoravno.

 • Zgoraj pritrdite tanek trak kontrastne barve. To je ročaj, na katerega je mogoče obešati plovilo na vejo.
 • Obrt lahko okrasite z vejico sivega ali rjavega papirja in narišete obraz na snežaka.

Papier Mache Snowman

Če delate obrt, lahko uporabite metodo papier-mâché. Osnova za lepljenje je napihnjen balon. Tako, da so kroglice snežaka različnih velikosti, so baloni napihnjeni različnih velikosti.

Prvi sloj raztrganega papirja preprosto nanesemo na gumo izdelka, preostale plasti pa nanesemo na pasto. Je enostavno pripraviti doma po naslednjem receptu: kozarec vode - 1 sek. l moke. V hladni obliki vse premešajte in počasi ogenj. Nenehno mešanje, prinašajo stanje debele kreme.

Uporabite lahko po ohladitvi. Kroglice niso povsem ovite - dno in vrh obrti ostajata nedokončana.

Ko so vse tri praznine suhe, morate kroglice luknjati z iglo in jo izvleči skozi luknjo, ki je spodaj. Isti del delov je pritrjen drug na drugega.

Po tem se snežak postavi na tla ali na mizo in okrasi. Papir lahko pokrijemo s plastjo gvaša, dodamo majhne detajle, pletimo šal iz tkanine itd.

Ročno izdelane iz okroglih prtičkov

Za delo boste morali najti okrogle prtičke z lepimi izrezljani robovi različnih velikosti. Nato se razširijo po velikosti in oblikujejo snežaka.

Namesto rok so pritrjeni tanki palčki ali vejice, iz barvnega papirja pa je izrezan topel set s potiskom - rokavice, klobuk in šal. Kupite lahko oči, nakar se izrezujejo korenček in usta iz barvnega papirja.

Snežak iz rokavov

Iz debelega papirnega ovoja lahko naredite majhen snežak iz toaletnega papirja. Ta obrt je zaželena za otroke predšolske starosti.

Valjasti valj je prekrit z belim papirjem. Majhne podrobnosti pobarvajo oznake in naredijo nos.

Več podrobnosti o tem, kako narediti papir za snežaka:

 1. Korenček ima stožčasto obliko, zato je sestavljen iz dveh delov. Prva je zložena oranžna plošča (robovi so gladko odrezani), drugi je krog, katerega premer ustreza spodnjemu delu stožca.
 2. Za obdržanje kroga na korenčku-stožcu, na njegovih robovih pustite nekaj pravokotnih kosov papirja.
 3. Ko se oba dela sestavita skupaj, nalepite nos na snežaka.

Sneško origami

Kaj ta možnost izgleda kot snežak, si lahko ogledate na glavni fotografiji v članku. Naredite ga kot zložljiv papir peterokotnikov. Obrt zahteva sposobnost risanja. Končni peterokotnik lahko uporabite kot predlogo.

Na diagramu, ki je bil predstavljen vaši pozornosti, je jasno, da ima oblikovan vzorec preprosto risanje preostalih podrobnosti. Zloženke so narejene vzdolž pikčastih linij, tanki trakovi pa so premazani s PVA lepilom in trdno pritisnjeni drug proti drugemu. Izkazalo se bo le ena krogla.

Kako narediti papir za snežaka-origami? Da bi to naredili, boste potrebovali vsaj dve taki krogli, pritrjeni skupaj. Nadaljnje delo se nadaljuje pri pritrjevanju korenčka na nos in risanju majhnih delov - oči, usta. Papirne roke lahko zlepite in v njih položite metlo.

Članek je govoril o tem, kako narediti snežaka iz barvnega papirja. Bela se uporablja samo za podrobnosti o snegu, za ostale elemente pa uporabite svetle barve, da naredite obrt učinkovito. Možnosti smo predstavili drugače, z natančnimi navodili in fotografijami. Po izdelavi svoje mojstrovine si oglejte vzorec. Vso srečo z vašim delom!