FoodPro Preloader

Za tiste, ki želijo vedeti, kako kvačkati


Ena glavnih dejavnosti žensk že od antičnih časov je ročno delo. Hkrati pa pletenje ni le hobi, ampak tudi stvar, ki koristi tako osebi kot njegovi družini. Če želite odgovoriti na vprašanje, kako začeti kvačkati, se naučite nekaj nasvetov. Kako izbrati kavelj in material za pletenje Prvi korak je izbrati želeno kljuko in prejo. Kavelj je g

Ena glavnih dejavnosti žensk že od antičnih časov je ročno delo. Hkrati pa pletenje ni le hobi, ampak tudi stvar, ki koristi tako osebi kot njegovi družini. Če želite odgovoriti na vprašanje, kako začeti kvačkati, se naučite nekaj nasvetov.

Kako izbrati kavelj in material za pletenje

Prvi korak je izbrati želeno kljuko in prejo. Kavelj je glavno orodje pri pletenju, in če ga izberete narobe, boste začeli utrujati roke. Kavelj je narejen iz lesa, kosti, plastike in kovine. Prav tako je debel.

Tudi vrsta materiala je pomembna pri odgovarjanju na vprašanje, kako kvačkati. Ponavadi se uporablja za to prejo iz katere koli sorte. Vendar je treba razumeti, da je za pletenje čipkaste tkanine potrebna navojna preja, izdelana iz bombaža ali umetnega materiala. Trenutno je veliko preje, zato je izbira določenega tipa zelo težka.

Bombaž, sintetika, volna - vsi ti materiali se lahko uporabljajo za izdelavo preje. Prav tako ga lahko izdelamo z mešanjem različnih materialov v različnih razmerjih. Kako izbrati potrebno prejo, ki kavelj izbrati, in kako kvačkati? Ta vprašanja mučijo vsako začetnico.

Če izberemo sintetično prejo, je treba kavelj kupiti tako, da njena debelina doseže približno šest milimetrov. Če je preja tanka, kavelj ne sme biti predebel. Da bi pletenje potekalo gladko, morate vzeti kljuko, ki je približno dvakrat debelejša od niti. Če izberete ravno nasprotno, dobite bolj gost proizvod. Openwork platno bo pridobljeno, če uporabljate debel kavelj in zelo tanko nit.

Kako začeti pletenje

Zdaj je vredno podrobno preučiti, kako kvačkati. V ta namen vzemite instrument v desno roko. Potrebno ga je vzeti, kot da bi vzeli pero s podporo na srednjem prstu. V levo roko je potrebno vzeti zaplet. Nato preje položite na dlan, ki jo prenašate med dvema prstoma - indeksno in sredinsko. Nato je vredno zaviti okrog palec dvakrat. Konec, ki gre do krogle, je treba pritrditi na srednji prst in preskočiti nit med njim in prstom. Stisnite jo, medtem ko se ne splača. Kratek konec niti mora biti rahlo pritisnjen z majhnim prstom in prstnim obročem.

Kako plesti lepo in sproščeno

Zdaj, najverjetneje, bo vprašanje, kako lepo kvačkati. V ta namen so naslednja priporočila:

  1. Vedno morate narediti vzorec, na katerem bo mogoče izvesti vse izračune. Poleg tega boste lahko videli, kako ustreza slika po vaši izbiri.
  2. Začeti bi morali od začetka serije. Dolgi konec navoja mora ostati za seboj. To je potrebno, da je preja lepo pritrjena.
  3. Ne pozabite plesti dviganje zank.
  4. Preden začnete pletiti, morate vzeti udoben položaj.
  5. Potrebna je dobra osvetlitev. Upoštevati je treba, da ne sme svetiti v očeh.
  6. Potrebno je vzeti škatlo in jo vstaviti v zaplet. V nasprotnem primeru se bo začel voziti po sobi.
  7. Ne mudi se.
  8. Občasno morate počivati.
  9. Zvečer ne smete plesti s temnimi nitmi, sicer se bodo vaše oči utrudile.
  10. Najbolje je, da se začnete učiti plesti s svetlobnimi nitmi, saj bo lažje prešteti število zank.

To vprašanje o tem, kako kvačkati, se lahko štejejo za upoštevane.