FoodPro Preloader

Kako plesti nogavice z iglami za pletenje


Tehnologijo pletenja so izumili moški. Vendar so jo hitro obvladale ženske. Zdaj pa vsaka igla skuša narediti originalen, eleganten in učinkovit izdelek. Za bralce, ki jih zanima izdelovanje igel za pletenje, smo pripravili ta članek. V njej bomo odprli vse pomembne točke o tej temi. Potrebne niti in igle za pletenje Profesionalna pletilja poudarja, da je glavni material in orodje, ki določa uspeh pletenja. Konec

Tehnologijo pletenja so izumili moški. Vendar so jo hitro obvladale ženske. Zdaj pa vsaka igla skuša narediti originalen, eleganten in učinkovit izdelek. Za bralce, ki jih zanima izdelovanje igel za pletenje, smo pripravili ta članek. V njej bomo odprli vse pomembne točke o tej temi.

Potrebne niti in igle za pletenje

Profesionalna pletilja poudarja, da je glavni material in orodje, ki določa uspeh pletenja. Konec koncev, če so visoke kakovosti, delo prinaša užitek. Zato je treba pri izbiri preje za sledkov paziti na nit, narejeno iz naravnih materialov. Prav tako je vredno preučiti precej debelo in gosto prejo. Volna je bolje izbrati tistega, ki se ne bode. Drugače bo nošenje stvari neprijetno. Za otroke bi bila najboljša možnost hipoalergena preja.

Masters svetuje, da izberete nogavice pletenje igle za Sledkov. Prodajo se kot komplet, vsak po pet kosov. Material, iz katerega so narejeni, je drugačen. Vendar pa je bolj priročno delo z železnim orodjem. Poleg tega je pri nakupu pomembno razmisliti o konici napere. Moral bi biti dobro zmlet, tako da med pletenjem ne bo opraskal rok in se ne bo držal niti.

Katere meritve je treba izvesti

Pred začetkom dela je pomembno izmeriti stopalo osebe, za katero bodo izdelane proge. In potem napišite dobljene vrednosti. Konec koncev, za njih bomo izračunali število zank, ki so potrebne za niz. Za začetnike pojasnimo, da je za pletenje nogavic, čevljev in igel za pletenje treba določiti naslednje parametre:

 • dolžina stopala - razdalja od konice palca do pete;
 • višina dviga - obod stopala v najširšem prostoru;
 • dolžina palca je razdalja od konice palec do podnožja gležnja.

Poleg tega lahko izmerite obseg gležnja. Toda ta parameter ni obvezen, ampak nadzorni.

Kako izračunati število zank za izbiranje

Profesionalna pletilja ima neverjetno nadarjenost za začetnike - določiti število zank za določen izdelek z očesom. Začetniki potrebujejo tudi izračune. Preproste so in potem bo bralec to lahko preveril sam:

 1. Prvi korak je izbrati vzorec, ki se bo uporabljal pri pletenju sokal z iglami za pletenje.
 2. Nato vzemite prejo in orodje. Slednjim se priporoča, da izberejo tiste, ki so pol in pol širši od niti. Ali pa krmarite po etiketi na preji.
 3. Nato morate povezati fragment vzorca približno 10 x 10 cm.
 4. Nato jo izmerimo s centimetrom - A, preštejemo število zank - B in dobljene parametre zapišemo na list.
 5. Izračunajte: B / A x višina dviga.
 6. Zato bomo ugotovili število zank, ki so potrebne za klicanje.

Kako izračunati število vrstic

Še en pomemben parameter nam bo pomagal, da pletene podplate pletkamo z iglami za pletenje, ki se natančno prilegajo velikosti. Za pravilno določitev morate narediti naslednje:

 1. Spet merimo pripravljeni fragment - S, preštejemo število vrstic v njem - D.
 2. Po izračunih: D / C = E in po E x dolžino stopala.
 3. Kot rezultat, smo sposobni ugotoviti, število vrstic, ki jih je treba plesti, da bi skladbo odlično prilegajo.
 4. Pomembno je tudi določiti točko, kjer bomo morali zmanjšati zanko.
 5. Za to: (dolžina stopala - dolžina toe) x E.
 6. Tako določimo, koliko vrstic nas ločuje od trenutka pletenja.

Ampak to niso vsi izračuni, ki nam bodo omogočili, da povežemo sledi na dveh igel. Zdaj moramo ugotoviti, koliko zank moramo zmanjšati v vsaki vrsti, ko pletemo prst. Na koncu ne bi smeli imeti šest zank. Zato menimo:

 1. Višina dviga - 6 = preveč zank. V procesu parjenja jih moramo zmanjšati.
 2. E x dolžina toe = število vrstic. V njih bomo zmanjšali zanke.
 3. Nepotrebne zanke / število vrstic = približno toliko zank je treba zmanjšati v vsaki vrstici.

Tehnologija pletenja sledkov

Torej so vsi matematični izračuni zaostali in zdaj lahko varno nadaljujemo z ustvarjalno fazo: pletenje Sledkov z iglami. V ta namen vnesemo predhodno določeno število zank in pletemo plosko platno za toliko vrst, kot smo definirali v prejšnjem odstavku. Na ta način pletemo del, ki meji na podnožje gležnja. Po tem, nadaljujte do rta vyvyazyvaniya. Za to nas vodijo prej izračunani izračuni. Pletimo tkanino, zmanjšujemo toliko zanke vzdolž robov, kot smo jih definirali prej. Posledično bi morali imeti na igli šest zank. Ne zapiramo jih! Glavno nit raztrgamo in preidemo skozi preostale zanke, nato pa jih zategnemo, zavezujemo in skrijemo na napačno stran.

Sestavljanje izdelka

Kot lahko vidite, je opisana tehnologija precej dostopna za začetnike. Pletilni trakovi so narejeni tako enostavno, da bodo tudi začetniki lahko postavili čevlje za vso družino! Vendar imamo še vedno čudno obliko. Zdaj je potrebno šivati. Za to uporabljamo pletilno prejo in kavelj, ali navadne šivalne niti in iglo. Z brazdasto stranjo, prešite robove prstov, nato pa pete. In izklopite pripravljen sledok na sprednji strani.

Pravzaprav je na tej stopnji varno reči, da je izdelek narejen. Če pa želite, jo lahko nekako okrasite. Običajno pletači dodajajo spogledljive pompone, prečkajo podveze okoli roba in nanjo pritrdijo rese. Priljubljene so tudi možnosti, ko najpogostejše sledke dopolnjujejo nagobčniki, ušesa in rep. Posledično smešne male živali stojijo na nogah.

Sledki s trga

Najbolj osnovna različica proučevanega izdelka je prav tako veliko povpraševanje. Za vezanje igel za pletenje z iglo za pletenje morate izmeriti razdaljo od konice palec do pete - dolžine stopala. In to je edini parameter, ki ga potrebujemo. Sedaj izberite kateri koli vzorec in izračunajte število zank: prav tako smo plesti fragment vzorca, preštejemo število zank in ga razdelimo z dolžino fragmenta, nato pa pomnožimo z dolžino stopala.

Nato vtipkamo potrebno število zank na igle in pletemo z vzorcem, satenom na obrazu ali z uporabo niti različnih barv v toliko vrstah, da naredimo kvadratno platno. Ko dosežete želeni rezultat, zaprite zanko na običajen način. In potem šivamo eno stran popolnoma in približno 2/3 drugega s kavljem ali iglo za šivanje. Prizadevamo si za nastali izdelek in upognemo lepljivi rob. Po analogiji smo pletili par dokončanih sledk. Po želji se lahko dopolni z različnimi podrobnostmi ali pa se "spremeni" v žival.

Vzorec "Risinka"

Za Sledkov lahko izberete različne vzorce. Nekateri pletilci raje izdelujejo čipke. Takšne stvari izgledajo, seveda, spektakularno, toda noge se ne segrejejo. Zato je prva stvar, ki jo predlagamo, da preučimo risbo za toplo obutev. Izvedba je zelo enostavna in ne zahteva določenega števila zank, zato je idealna za začetnike. Tehnologija pletilnih igel sledkov, okrašenih s tem vzorcem, je sestavljena iz naslednjih dejanj:

 1. Zbiramo zahtevano število zank.
 2. Mi pletene gumi 1 X 1, izmenično Žuborenje in obraza zank.
 3. Naslednja vrstica smo plesti po vzorcu - obraza nad obrazom, žuborenje nad žuborenjem.
 4. V tretji vrstici zamenjajte zanko. Imamo preko obraza je treba Žuborenje, čez Žuborenje - obraza.
 5. Četrta vrsta pletenine z risbo.
 6. Tako se v nenavadnih vrstah vzorec spremeni, v enakih vrstah se ujema z vzorcem.

Vzorec "pikanten"

Za začetnike je na voljo zelo podoben prejšnji, vendar bolj nežen vzorec. Njegove tehnologije vključujejo takšne ukrepe:

 1. Število zank je lahko poljubno. Zato zaposlimo toliko, kot zahtevajo izračuni.
 2. V prvi vrsti pleteni gumi 1 x 1.
 3. V drugem pa zamenjamo zanke na nekaterih mestih. Mi pletene obraza čez Žuborenje, in Žuborenje obraza nad obraza.
 4. V tretji vrstici spet zamenjamo zanke.
 5. To je glavna razlika tega vzorca od prejšnjega - zanke se izmenjujejo v vsaki novi vrstici.

Čipkasti vzorec

Ta risba je bolj zapletena. Vendar pa vam omogoča, da naredite lepe nogavice. Kako plesti to možnost z iglami, bomo povedali še:

 1. Rapportni vzorec je osem zank in enako število vrstic. Načeloma zadnji parameter ni tako pomemben. Na konici prstov bo risba blizu, tako da nihče ne bo opazil napak.
 2. Na zanke vtipkamo količino zank, ki jih nismo izračunali, ampak več kot osem. Če tega ne morete storiti, lahko petke okrasite z robom. To je nekaj zank na začetku in koncu pletene obrazne površine.
 3. Vsi izračuni - pripravljalna faza, nadaljujte do glavne.
 4. V prvi vrsti skupaj pletemo dve zanki, nato štiri obrazne zanke in naredimo nakid. Za drugim obrazom in nakidom. To je horizontalni vzorec povezave. Ponovite ga do konca vrstice.
 5. V drugi vrsti smo pletene eno Žuborec zanke, ne nakid, pletene eno več Žuborenje zanke in nakid znova. Pletemo tri žuborenje, nato pa dve skupaj.
 6. V tretjem - dva skupaj, dva obraza, nakid, obraza, nakid, dva obraza.
 7. V četrtem - tri Žuborenje, nakid, Žuborenje, Nakid, Žuborenje, dva skupaj.
 8. V peti - dva skupaj, nakid, spredaj, nakid, štiri spredaj.
 9. V šestem - tri Žuborenje, nakid, Žuborenje, Nakid, Žuborenje, dva skupaj.
 10. V sedmem - dva skupaj, dva obraza, nakid, obraza, nakid, dva obraza.
 11. V osmem - Žuborenje, nakid, Žuborenje, Nakid, Tri Žuborenje, dve skupaj.

Zaradi opisanih manipulacij boste dobili spektakularni čipkasti vzorec, ki bo okrasil nogavice, nogavice ali copate romantične osebe.

Glavna ideja trenutnega članka je bila spodbuditi bralca, da poskuša obvladati novo tehnologijo in povezati izvirne in modne domače čevlje zase ali za družinske člane. Navsezadnje je to veliko lažje, kot se zdi na prvi pogled. Sprva lahko vadite na osnovni verziji Sledkov, nato pa naredite bolj spektakularne vzorčaste.