FoodPro Preloader

Razlog za ustvarjalnost: do-it-yourself obleke za dekleta


Vsaka mama želi, da je njena hči najlepša in elegantnejša. Domači in tuji proizvajalci si prizadevajo preseči drug drugega in tako izpolniti to željo. In izberite obleko za malo princesko danes ni težko. Ampak veliko bolj zanimivo, ko matere ustvarjajo obleke za dekleta z lastnimi rokami! Poleg tega to ni nujno strokovno usposobljena šivilja. Precej

Vsaka mama želi, da je njena hči najlepša in elegantnejša. Domači in tuji proizvajalci si prizadevajo preseči drug drugega in tako izpolniti to željo. In izberite obleko za malo princesko danes ni težko. Ampak veliko bolj zanimivo, ko matere ustvarjajo obleke za dekleta z lastnimi rokami! Poleg tega to ni nujno strokovno usposobljena šivilja. Precej dovolj znanja, ko so ga v šoli pridobili na pouku dela, in želja, da bi otroku dali originalno stvar.

Obleke za dekleta so narejene z uporabo različnih tehnologij, odvisno od tega, kaj raje rodi mati. Pleteni so in kvačkani, zašiti iz trdnih tkanin in drobtin, združiti tkanine in prejo. Ko se nekaj stori z ljubeznijo (in kako drugače lahko ustvarite za svojo hčer?), Se vedno izkaže, da je zelo lepa. No, če so to vaši prvi koraki pri ročni obdelavi in ​​ne vse deluje tako, kot bi si želeli, nič strašnega! Otroci hitro rastejo in čez pol leta bodo oblačila za dekleta potrebovala nove.

Kje dobiti vzorec?

Seveda lahko v modni reviji izberete svoj najljubši predmet. Ne bo samo vzorec, temveč tudi podroben opis postopka. Vendar pa danes, kot prej, niso vsi igle zadovoljni s predlogi modnih oblikovalcev. Konec koncev, najpogosteje obleke za dekleta z lastnimi rokami so ustvarjene za vsak dan, ne pa za enkratno razstavo na pisti. Poleg tega ni mogoče takoj najti želenega modela. In cena kakovostnih revij je dovolj visoka, da jih lahko kupimo v velikih količinah. Pravzaprav je smiselno le, če obstaja načrt za ustvarjanje otroških oblačil kot dohodka.

Še več možnosti je druga možnost: odstranite vzorec iz obstoječe obleke. Da bi to naredili, je dovolj, da izberete najljubšo obleko hčerke, ki jo že nosi, natančno izmerite in "narišite" vsako podrobnost na milimetrskem papirju. Ob upoštevanju rasti otroka so potrebna potrebna povečanja - in vaš vzorec je pripravljen! Ni se treba bati, da ponovite že obstoječo stvar. Ustvarjanje obleke za dekleta z lastnimi rokami tako velika, da je vsaka od njih edinstvena. Zašita iz druge tkanine, z drugimi detajli pa bo zagotovo edinstvena.

Možnost tri, za posebej ustvarjalne in pogumne šivane: sami ustvarite vzorec. To je bolj primerno za tiste, ki že imajo vsaj minimalne izkušnje pri modeliranju oblačil. V tem primeru se lastni model odraža in črpa na papirju. V skladu z načrtom se meritve opravijo od otroka in vzorec je narisan. Najbolje je, da »poskusno« obleko najprej zamenjate iz kakršnegakoli nepotrebnega blaga (na primer starega lista) in šele nato izrežete detajle iz izbrane tkanine. Na "sondi" takoj postanejo vidne napake vzorca, ki jih bo mogoče enostavno popraviti brez ogrožanja nove stvari.

In končno, obleke za dekleta z lastnimi rokami, veliko mame ustvarjajo iz svojih dolgočasnih oblačil. Tukaj je lahko vse zelo preprosto: rokavi se spremenijo v rokavi, rob na rob, police in nazaj v videzu manjše velikosti. Idealno za trening!

Kakšen material izbrati?

Vse je odvisno od vaše domišljije, finančnih zmožnosti in končnega cilja. Navsezadnje je očitno, da debela volnena tkanina ne bo primerna za poletno obleko, svila ali šifon pa ni primerna za zimo. Najbolje je, da izberete naravne tkanine svetlih barv. Za toplo sezono bo bombaž in perilo odlična izbira. Za hladno vreme - volna, flis, kavbojke. Izberete lahko tkanine s pisanim tiskom. Uporabite lahko trdne barve, ki končni izdelek okrasite s čipko, aplikom in vezenjem. Tukaj bo glavna stvar - ne pretiravajte, da se lepota ne spremeni v slab okus.

Če ne boste šivanje, in plesti obleko za vaše dekle, potem tukaj je prednost dana naravnih vlaken. Sintetična preja, tudi najbolj spektakularna in obrabljena, je bolje pustiti za vrhnjo obleko, ki se nosi za krajša časovna obdobja. Navsezadnje se domneva, da se obleka nosi ves dan in telo mora dihati.

In kaj je naslednje?

In potem - prostor za ustvarjalnost. Sew, pletene, ujemajo tkanine in pletene dele. Privabiti ustvarjanje novih predmetov njegov prihodnji lastnik. Po eni strani je uporaben v izobraževalne in izobraževalne namene. Po drugi strani pa bo zagotovila, da ji bo všeč nova obleka. Konec koncev, tisto, kar ustvarite sami, je vedno vrednoteno veliko višje kot kateri koli nakup.