FoodPro Preloader

Poletni klobuki iz kvačkanja


Lahko neskončno govoriti o tem, kako lepe kvačkane poletne kape. Poleg tega obstaja toliko modelov izdelka, da lahko vsakdo najde po svojih željah. Obstajajo možnosti za ženske in otroke ter za moške. Vendar pa začetek pletilja razumeti tehnologijo ni vedno mogoče. Zato smo pripravili ta članek. V njem

Lahko neskončno govoriti o tem, kako lepe kvačkane poletne kape. Poleg tega obstaja toliko modelov izdelka, da lahko vsakdo najde po svojih željah. Obstajajo možnosti za ženske in otroke ter za moške. Vendar pa začetek pletilja razumeti tehnologijo ni vedno mogoče. Zato smo pripravili ta članek. V njem so podrobna in korak za korakom navodila za prevajanje idej v realnost.

Kako določiti popolno orodje

Profesionalne igle pogosto pravijo, da tisti, ki uspejo izbrati dobro orodje, kvačijo poletni klobuk ali drugo stvar, prinašajo veliko več užitka.

Vse zato, ker delo napreduje hitro in enostavno, vendar se izkaže kvalitativno. Vendar pa se začetnim mojstrom težko izgubi v obilju orodij. Zato predlagamo, da se osredotočimo na standardna merila:

 • material - kovina;
 • dolžina - udobna za roko (kavelj mora ležati dobro na dlani);
 • videz - odsotnost čipov, "burrs", hrapavost;
 • velikost - ena in pol do dvakrat debelejša od niti.

Kako izbrati pravo prejo

V zvezi s tem parametrom ni strogih priporočil. Zato ima uslužbenka za iglo pravico do nakupa katerekoli pletilne niti. Vendar pa strokovnjaki priporočajo kvačkano bombažno ali laneno prejo za poletni klobuk. Razlog je povsem jasen: druge vrste so bolj primerne za tople izdelke. Zato jih pustimo za jesensko-zimske stvari. Barvo preje lahko izberete po vašem okusu. Edina pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati, je vzorec. Na pestri preji različne teksture ne bodo vidne, kar pomeni, da je bolje uporabiti eno barvo. In obratno.

Poleg tega je treba opozoriti, da so pletilni navoji za poletne klobuke veliko tanjši od tistih, ki jih običajno uporabljajo za igle. Zato je delo z njimi lahko neprijetno. Toda to je samo na začetku, potem pa bodo stvari šle lažje in hitreje.

Gradnja vzorcev

Izkušene igle priporočajo začetnikom, da si na papirju predstavijo svojo idejo. To bo pomagalo premisliti o vseh pomembnih odtenkih dela in se s tem izogniti možnim napakam. Zato vzamemo zvezek in pero, nato pa narišemo slog kapice. Naprej označite vse pomembne parametre:

 • obseg glave;
 • višina dodatne opreme;
 • širina polja, če je na voljo.

Poleg tega je za kvačkanje poletni klobuk, morate določiti dimenzije izdelka, najprej v centimetrih, nato pa v zanke in vrstice. Bralcu bomo malo kasneje predstavili tehnologijo prevajanja.

Meritve

Če želite povezati izdelek, ki se natančno prilega velikosti, ne uporabljajte standardnih parametrov. Bolje je določiti potrebno. Če želite to narediti, vabimo model, na katerega bomo plesti poletni klobuk s kvačkanjem, pripravimo centimeter trak in vzorec.

Nato merimo naslednje parametre:

 1. Obod glave. Določi se tako, da položimo centimetrski trak horizontalno nekoliko nad obrvi.
 2. Višina pribora. Izmerite razdaljo od podnožja enega ušesa do podobne točke na drugi strani. Hkrati merilni trak prehaja skozi krono. Celotno vrednost je treba deliti z dvema in se nato zabeležiti na vzorcu.
 3. Širine polj (če obstajajo) se merijo od čela do predvidenega roba izdelka. Ni najmanjše ali največje širine. Toda z definicijo slednjega bodite previdni. Tako, da polja ne visijo in ne zapirajo pregleda, bodo morali škroba. Vendar pa je preširok in ne pomaga. V tem primeru morate pripraviti poseben okvir - plastični krog. Lahko ga kupite v trgovini z iglo. V skrajnih primerih je dovoljeno uporabljati tanko žico. Toda tak izdelek je lahko za otroke nevaren.

Kako pretvoriti centimetre v želene enote

Pri pletenju odraslega ali otroškega poletnega klobuka, kvačkanje šivalk upošteva zanke in vrste. Zato jih je treba izračunati v pripravljalni fazi. To je zelo enostavno:

 1. Plesti vzorec izbranega vzorca - kvadrat s stranico deset centimetrov.
 2. Preštejemo število zank in vrstic v njem.
 3. Obod glave delimo na 10.
 4. Dobljeno vrednost pomnožite s številom zank v vzorcu.
 5. Podobno izračunamo parametre za višino dodatka in širino polj.
 6. Vsako vrednost razdelite na 10.
 7. Dve novi številki se pomnožita s številom vrstic v vzorcu.
 8. Vsi najdeni parametri morajo biti določeni na vašem vzorcu.

Glavni del

Tehnologija kvačkanja poletnega klobuka za žensko, moškega ali otroka se začne na enak način. Zato, ko obvlada tehnologijo, opisano spodaj, lahko varno prevzamejo vsak tak izdelek. Torej, da se bralec ne zmede v svojih dejanjih, nudimo navodila:

 1. Najprej smo pletenje verige, število zank, v katerih smo prej izračunali za obod glave.
 2. Zapremo jo v obroču, to pomeni, da povežemo prvo in zadnjo zanko.
 3. Potem pletene, ki se gibljejo v krogu. Ne dodajamo ali odštejemo.
 4. Lahko izvajate stolpce brez nakida.
 5. Na začetku vsake vrstice je pomembno, da se povzpnete na eno zanko. Ne plesti v spiralo, ampak v krog.
 6. Napredujemo do konca izdelka ne bo ostalo 15-20 vrstic.
 7. Nato začnemo zmanjševati zanko. To naredite tako, da delite skupno število preostalih vrstic. Razporedite dodatne zanke enakomerno v vsaki vrstici. In jih odstranite tako, da povežete dva sosednja stolpca skupaj.
 8. Ko smo na podoben način izdelali zgornji del izdelka, ga prerežemo in ga pritrdimo na napačno stran.

Načeloma je šivalka, ki je izvedla dejanja, navedena v opisu poletnega klobuka, kavelj odložiti in končati pletenje. Ker so takšne možnosti dodatki prav tako štejejo za zelo priljubljene. Še posebej pogosto jih najdemo v otroških modelih.

Kako vezati klobuk z robom

Glavni del klobuka je pleten v skladu z zgoraj opisanimi navodili. Potem je potrebno izvesti matematične izračune:

 1. Obod glave delimo s 3, 14.
 2. Dobljena številka je zaokrožena.
 3. Dodajte dve širini polja.
 4. Pomnožite novo vrednost s 3, 14.
 5. Tudi zaokroži na celoto.
 6. Tako smo ugotovili, koliko zank mora biti na koncu pletenja.
 7. Od njih se odštejejo tisti, ki so enaki obodu glave. Dodati jih moramo, da dobimo čudovita polja želene širine.
 8. Skupno število se deli s širino polj v vrsticah.
 9. Zato ugotovimo, koliko zank želite dodati v vsaki vrstici.

Ob obravnavi izračunov nadaljujte s pletenjem. Prav tako oblikujemo podrobnost, ki se giblje v krogu. Dodamo zanke enakomerno. Za bralce, ki so bolje vodeni po shemi, potem predlagana slika.

Tu smo ugotovili, kako se opravljajo poletne kvačkane klobuke. Tehnologija je na voljo ne le profesionalnim šivalcem, ampak tudi začetnikom. Zato lahko sami izberete ustrezne izdelke in jih začnete izvajati. Glavna stvar - ne prenehajte z delom, če nekaj ne deluje.