FoodPro Preloader

Zaključni element - šiv "zadnja igla"


Svet vezenin je bogat s svojimi šivi in ​​tehnikami. Zahvaljujoč jim, lahko ustvarite vse vrste mojstrovin, ki postanejo dekoracijo oblačil, predmetov notranje opreme in drugih dodatkov. Potrebno je samo kompetentno izbrati tehniko vezenja, ki bo združena z glavnim izdelkom. V tem članku bomo podrobno preučili šiv "nazaj iglo". Prav tako

Svet vezenin je bogat s svojimi šivi in ​​tehnikami. Zahvaljujoč jim, lahko ustvarite vse vrste mojstrovin, ki postanejo dekoracijo oblačil, predmetov notranje opreme in drugih dodatkov. Potrebno je samo kompetentno izbrati tehniko vezenja, ki bo združena z glavnim izdelkom. V tem članku bomo podrobno preučili šiv "nazaj iglo". Prav tako se pogosto imenujejo backsticks.

Ta šiv je kontura in se uporablja pri vezenju za označevanje elementov in daje jasnost vzorcu. Prav tako včasih zamenjajo šivalni stroj, povezujejo dva dela skupaj, zdaj pa gre za vezenje. V njegovih delih se pogosto uporablja za prikaz živalskih oči, nosu, ust, na splošno vseh podrobnosti, ki zahtevajo jasnost.

Na vzorcih vezenja je to običajno označeno s trdno črto. V takih virih vedno obstajajo pojasnila o tem, katere niti vezenja bi bilo treba uporabiti in v koliko slojih jih je treba zložiti. Glavna točka je začetek dela le, če je stvar (ali druga dodatna oprema) popolnoma pripravljena. In v najboljši različici - že po tem, ko je izdelek opran.

Zaščitite šiv "nazaj iglo" na samem začetku, z uporabo običajnih očesca. Bolje je, da si vzamete iglo, ne pa debele, ki ste jo vezali s križem, ampak tanko in ostro, da ne bi pokvarili že pripravljenih križev. Ta tehnika se šteje za nežno in odprto, zato je za njeno izvajanje potrebno uporabljati ista orodja.

Kako pravilno opraviti šiv "nazaj iglo"? Najprej natančno poglejte diagram, kjer je ta element prisoten. Potem, ko navojem povlečemo spredaj, vendar ne na začetno točko, ampak se rahlo umaknemo v smeri vzorca (običajno je to kvadrat platna vodoravno, navpično ali diagonalno). Tkanina se praviloma preluknja na točki 1. Potem vstavimo iglo na ničelno točko. In izhod na točki 2, ki je na enaki razdalji od 1 kot 0. Izkazalo se je, da oblečete, vračate, vsakič nazaj. Ko izvedete zadnji šiv, navoj na strani šiva na strani šiva pritrdite z metodo, ki jo poznate.

Druga pomembna točka - kaj velikost šiva, da izberejo. Če ne spremenite smeri linije, to je, na primer, gre vodoravno, potem lahko izberete ne 1 celico, ampak več. Menijo, da je velikost šiva ne sme presegati 4 celice, pogosto na forumih igelke delijo svoje mnenje, da je optimalna dolžina 3 celice, sicer niti začnejo padati. Ampak, če imate ukrivljeno črto, potem je bolje uporabiti samo 1 celico.

Bodite previdni in poskusite priti v prejšnji šiv, tako da je šiv enakomerno in brez vrzeli. In tudi poskusite enakomerno zategniti nit. Če opazite, da se ne izkaže, kot je bilo predvideno, potem je bolje, da vse odpustite in poskusite znova. Sprva morda ne boste popolni, zato vadite najprej na manjših delovnih mestih in ko boste dali roko, bo to enostavno in hitro.

Rezultat je natančnejša in privlačnejša slika, druga pomembna prednost tega šiva pa je, da se na napačni strani izkaže tudi zelo lepo. Izkušene igle včasih zamenjajo šiv z zadnjo iglo ali ga nadomestijo, ker ni vedno želje, da bi odrezali nit in jo povlekli ali jo povlekli na napačno stran.

Pogosto obstajajo nesoglasja med šivalkami o tem, ali dopolniti sliko s takšnimi potezami ali ne. Nekateri menijo, da je barvna paleta slike, izvezena s križem, dovolj. Drugi so prepričani, da je treba preprosto oživiti kompozicijo.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča