FoodPro Preloader

Kako hendgam? Kako narediti hendgam od šampona in lepila?


Hendgam - odličen videz likov iz risank. V Rusiji je ta vrsta zabave v devetdesetih letih pridobila neverjetno popularnost. Toda takšni "užitki" bi lahko pustili za sabo tako debele lise, ki jih ničesar ni bilo mogoče odstraniti. Hendgam so izumili na Škotskem, kitajski proizvajalci pa so ga začeli proizvajati v množični proizvodnji. Kaj je

Hendgam - odličen videz likov iz risank. V Rusiji je ta vrsta zabave v devetdesetih letih pridobila neverjetno popularnost. Toda takšni "užitki" bi lahko pustili za sabo tako debele lise, ki jih ničesar ni bilo mogoče odstraniti. Hendgam so izumili na Škotskem, kitajski proizvajalci pa so ga začeli proizvajati v množični proizvodnji.

Kaj je to? Kako to storiti?

Igrača "Lizun" je nenavadno zeleno bitje, ki je takoj našla svoje občudovalce med mnogimi otroki. To je odlično orodje za ročno masažo in razvoj motoričnih sposobnosti finih prstov. Za to igračo je še nekaj zanimivih imen: pametna glina, vitek, ročni gumi, ročaji. Kako jih narediti? Prvi način je najlažji. "Lizuna" lahko dobimo iz vode in natrijevega tetraborata. Potrebno je vzeti 100 gramov PVA lepila, kozarec vode segrejemo na 20 stopinj Celzija in štiri odstotke raztopine boraksa. Da bi lizunu dali želeno barvo, lahko dodamo barvilo ali gvaš. Zmešajte vse sestavine. Igrača je pripravljena. Vendar pa ima posebnost privabljanja vlaken iz preprog in prašnih delcev s katere koli površine. Zato je treba "lizuno" zaščititi pred čezmernim zunanjim vplivom na stvari in ustrezno shraniti. Hranite ga na hladnem.

Drugi način

Kako narediti hendgam brez natrijevega tetraborata, ker je ta prašek nevaren pri vdihavanju in v stiku z želodcem? Namesto boraksa lahko dodamo koruzni škrob. Za recept, morate vzeti vse sestavine, kot v prejšnjem času, samo nadomestiti natrijev tetraborat.

Tretja pot: preprosta in preprosta

Kako narediti hendgam od šampona in lepila? Zdaj pa povej. Najprej vzemite lepilo in šampon v razmerju 3: 1. Obarvanost igrače bo odvisna od sence izdelka za pranje las. Vse je v plastični vrečki temeljito premešano do enakomerne konsistence. Če vnesete več šampona kot običajno, se bo igrača izkazala za bolj elastično, lepilo pa mu bo dalo moč in trajnost. Zdaj z "lizunom" lahko igrate.

Četrta metoda: hitra, vendar kratkotrajna

Nihče ni presenečen, da je v tem trenutku mogoče narediti vse, celo hendgam. Kako narediti to igračo trajno, tako da je zadovoljen dojenček in mu pomagal razviti? V metodi, ki bo opisana spodaj, se bo "Lizun" izkazal za skakanje in seveda bo za otroka postal dober prijatelj. Za proizvodnjo potrebo, da silikatno lepilo in vodko. Te sestavine zmešajte v takšni količini, da je bila zadnja snov enkrat in pol večja. Dobi veliko bele barve. Nato morate vzeti nastalo snov v roko in sperite v mrzli vodi. To se je izkazalo kot hendgam. Vse je oblikovano iz njega. Da, in skoči na merilnik. S takim prijateljem za dolgo časa za igranje ne bo uspelo. Z vsemi svojimi edinstvenimi lastnostmi bo lahko zadovoljil le nekaj ur. Posledično se izsuši in razpade.

Peti način: dišeči "Lizun"

Kako narediti hendgam brez natrijevega tetraborata in da ima enake lastnosti kot pravi? Ne glede na to, kako obžalovanja vredno, ampak ena na ena, kot tovarna "lizun", ročno izdelan hendgam ne bo deloval. Vendar je čim bolj podobna njena podobnost. Prvi korak je nadomestiti natrijev tetraborat z gospodinjskimi kemikalijami, ki ga že vsebujejo. Lahko poskusite narediti igračo PVA in tekočega prahu. V posodo je treba zlije lepilo, po možnosti sveže. To bo zagotovilo elastičnost igrače. Pustimo pet minut.

Izpraznite tekočino. Dodajte barvo po vaših željah. Bodočo "lizuno" lahko naredite kar najbolj okolju prijazno, tako da jo barvate s sokom korenja ali sladkorne pese, v mešanico pa dodate mešanico iz pastelnih barvil. V celotni vsebini je treba spustiti eno kapljico tekočega praška in premešati. Nastala masa se bo začela zgostiti. Prašek je treba dodati po porcijah, dokler ročaj ne preneha prilepiti na roke. Posebne jedi za izdelavo lizune so izbirne. Postopek mešanja lahko izvedemo tudi v običajnem pakiranju. Če ni tekočega praška, lahko dodate gel za prhanje. V tem primeru bo zagotovljen prijeten vonj "lizunu".

Šesta metoda: uporabite mikrovalovno pečico

Kako narediti hendgam brez tetraborata? Na primer, lahko to naredite iz škroba in vode. Vzemite dve komponenti v razmerju 1: 1. Olje in barve dodamo po želji. Mešanico je treba segreti v mikrovalovni pečici v stanju zgostitve približno trideset sekund, ni več mogoče. V nasprotnem primeru pride do prekomernega sušenja. Nastalo maso zavrtite v obliki krogle. "Lizun" je pripravljen.

Sedmi način: pripravimo lepilo in sodo

Kako narediti handgam od sode? Zelo preprosto. Vzemimo pol kozarca sode in sto mililitrov lepila PVA, petdeset mililitrov vode, barvilo, kozarce in palico. Lepilo zmešamo z vodo. Nato dodamo barvilo, vse mešamo, dokler ne dobimo enolične barvne palice, ki je za to posebej pripravljena. Vode je sprva vzel le tretji del, preostanek pa je treba razredčiti na pastozno stanje sode. Nato je treba to maso vlijemo v mešanico z lepilom, premešamo. Ko lizun doseže enotno stanje, se bo zgostil. Tekočina se lahko izkaže zaradi prevelike količine vode. Pomembno je, da ne pretiravate z vodo. Ta "lizun" se lahko uporablja za zabavno zabavo.

Dodajte glicerin

Če se je oseba že odločila, da bo roke naredila z lastnimi rokami, kako jih narediti dovolj elastične? Dodajte glicerin. Zagotovljena bo dobra elastičnost in vrnitev v začetno fazo njihovega "lizanja", vendar se sledi maščobe ne da izogniti.

Zaključek

Zdaj veste, kakšni so roki, kako narediti takšne stvari, tudi mi. Lahko daš nekaj nasvetov tistim, ki radi nekaj storijo sami. Vsako drsenje, plazenje skozi igračo, izdelano doma, bo manjvredno od tiste, ki je bila izdelana v industrijskih delavnicah. Toda kako dobra je ta ustvarjalnost? Omogoča eksperimentiranje, razvoj domišljije, vznemirja domišljijo.