FoodPro Preloader

Felix Zemdegs: čudežni otrok ali kombinator?


Med mladimi, ki imajo radi uganke ali preprosto spremljajo različne svetovne rekorde, je eno ime dobro znano - Felix Zemdegs. Izkazalo se je, da lahko preprost človek, ki nima zvezdnih staršev ali modelov, dobi svoj trenutek slave in v njegovem primeru nekaj sekund. S pomočjo tistega, kar je postal slaven, preberite naprej. Bi

Med mladimi, ki imajo radi uganke ali preprosto spremljajo različne svetovne rekorde, je eno ime dobro znano - Felix Zemdegs. Izkazalo se je, da lahko preprost človek, ki nima zvezdnih staršev ali modelov, dobi svoj trenutek slave in v njegovem primeru nekaj sekund. S pomočjo tistega, kar je postal slaven, preberite naprej.

Biografija mladih talentov

Felix Zemdegs je izjemen zbiralec različnih ugank, vključno z Rubikovo kocko. Trenutno se je razglasil za večkratnega svetovnega prvaka v povprečnem času montaže in postavil odličen rekord - sestavil je 3 x 3 kocko v 4, 73 sekunde.

Felix se je rodil v Avstraliji, v mestu Melbourne. 20. decembra je bil star 21 let. Po standardih njegovih dosežkov je to zelo mlada starost. Na njegov uspeh na prvenstvih za montažo kocke je prišel skozi neutrudno usposabljanje. V enem izmed intervjujev je Felix dejal, da je v zadnjih 10 letih svojega življenja porabil ogromno časa za usposabljanje. Rubikove kocke je zložil več kot 3.000 ur in tako profesionalno dvakrat več ur opravljal speedcubing (to vključuje sodelovanje na prvenstvih, skupnostih in podobno).

Ta pridni moški se je redno ukvarjal, vsak dan je posvetil svoj konjiček 1 uro na dan, pri čemer je opravil približno 50 sklopov sestavljanke. Samo zaradi svoje vztrajnosti in trdega dela pri doseganju ciljev je Felix Zemdegs tako hitro rasel, kar je pokazalo vedno bolj fantastično hitrost na prvenstvih. In ko je nekomu lažje in hitreje, se ne smete odreči in se pritoževati zaradi slabe sreče. Na primeru Zemdegsa lahko rečemo, da je v našem svetu vse mogoče, glavna stvar je, da ne izgubimo vere v svojo moč!

Felix Zemdegs: zapisi

"Predlagam, da ustvarim nove kategorije svetovnih rekordov, enega za Felixa z njegovimi neresničnimi stvarmi in enega za normalne ljudi. Če to ne bo ... bom odšel, " je napisal njegov predhodnik Eric Ackersdake po porazu na svetovnem prvenstvu 2011. leto

Zemdegsov najlepši dosežek na svetovni sceni se je zgodil decembra 2016 na HPOPS Open 2016 v svojem domačem kraju Melbourne. Pri 20 letih je končno hitreje dobil kocko. Felix Zemdegs je postal nov svetovni rekord v hitrostnem kroženju. V 4, 73 sekunde je sestavil 3 x 3 x 3 sestavljanko in prejel naziv nespornega svetovnega prvaka.

Sodelovanje na prvenstvih

Naša neverjetna rekorderka je zmagala na številnih tekmovanjih in še danes kaže najvišjo hitrost in inteligenco. Tu je seznam najpomembnejših tekmovanj zanj:

  1. Na Cube day Championship v Melbournu leta 2013 je sestavil 3 x 3 kocko v 6, 54 sekunde. Upoštevano je bilo povprečje petih skupščin.
  2. Enkraten poskus sestavljanja sestavljanke 4 x 4 je bil uspešen, rezultat, ki je kasneje postal svetovni rekord, je bil 25, 34 sekunde. Nameščen v Sheppartonu leta 2013.
  3. Na avstralskem državnem prvenstvu leta 2013 je prav tako naredil 5 x 5 x 5 umrl za samo 50, 5 sekunde.
  4. Na istem prvenstvu je bila povprečna vrednost sklopov kocke rekordna vrednost 56, 87 s.
  5. Še en ne tako pomemben poskus v Melbournu, da bi rešil uganko 3 x 3 x 3, je bil narejen v 9, 05 sekundah.
  6. Velikost kocke 7 x 7 x 7 ni presenetila čudeža: v povprečju se je s tem spopadel v 2:52:09 minutah.
  7. Največji rekord je zamudil zaradi majhne napake - v naglici se je ena od strani sestavljanke preveč obrnila in ta zadnji korak je odločil o nadaljnji usodi. Najboljšo vrednost pri sestavljanju kocke 5.33 s je dosegel junija 2014, 29., potem pa zmage ni dobil Felix Zemdegs. 4.79 sekund je eden njegovih najboljših rezultatov, vendar je bil prikazan zunaj uradnih WCA tekmovanj.
  8. Kljub temu je Felixu na naslednjem svetovnem prvenstvu v Združenih državah Amerike v Las Vegasu podelil naziv "najboljši kubični zbiralec kubikov na svetu".

Še danes sodeluje na prvenstvih in premaguje lastne zapise. Navsezadnje ni nobene meje popolnosti!

Puzzle Rubikova kocka

Ime te neverjetne kocke je obvezno za madžarskega profesorja arhitekture in oblikovanja Erna Rubika. Nastala je leta 1974 in od takrat se je strast do zapletene igrače razširila po vsem svetu. Verjetno so vsi v otroštvu imeli takšno sestavljanko, saj je svet na začetku XXI. Stoletja preplavil nov val razvoja tega hobija. Za mnoge je preprost hobi prerasel v šport in celo dobil ime - speedcubing (to je hitra montaža kocke).

Kocka ima več sort: klasična sestavljanka ima 3 obraze (3 x 3 x 3), obstajajo možnosti 2 x 2 x 2 in 4 x 4 x 4. x 17 x 17. Obstaja veliko algoritmov avtorskih pravic, ki so posvečeni Rubikovi kocki (na primer Morozova metoda). Teoretično ga je mogoče sestaviti v 52 korakih iz katere koli države, toda praktično so potrebni dolgi treningi, da se doseže to, kar je bilo predvideno. Ampak v vsakem primeru je to odlična obveščevalna vadba.

Speedcubing kot način življenja

Ljudje, ki so zasvojeni s sestavljanjem Rubikove kocke, se imenujejo speedcubers. Po vsem svetu je aktivno gibanje najstnikov in napredne mladine. Rusija ima tudi skupnost ljubiteljev kock. Ti fantje sodelujejo na številnih festivalih in celo na razstavah talentov. Tu se športno razburjenje prevrne, hitrost kroženja na občutke pa se lahko šteje tudi za šport. Čeprav oseba ne deluje aktivno mišice in možgani.

Sodeč po dosežkih Zemdegsa v tej dejavnosti, ima vsak poklicni zbiralec veliko, česar si mora prizadevati. Vsi zapisi so zunaj človeških zmožnosti, mladi in nadarjeni fantje pa od časa do časa dokazujejo, da nič ni nemogoče. Speedcubing za njih ni le hobi, temveč življenjski slog.