FoodPro Preloader

Sladkarije s topiary. Topiary iz sladkarij to storite sami. Vrste topiarjev


Kaj je po vašem mnenju lahko skupno med rastlinami in sladkarijami? Predpostavimo, da bo prvi znak deloval kot lupina, druga pa bo vsebina. Posledično je mogoče dobiti topiary sladkarije - originalni spominek v obliki "sladkega" drevesa. Kaj je ta čudež? Ali je možno in kako narediti topiary s sladkarijami z lastnimi rokami? Kori

Kaj je po vašem mnenju lahko skupno med rastlinami in sladkarijami? Predpostavimo, da bo prvi znak deloval kot lupina, druga pa bo vsebina. Posledično je mogoče dobiti topiary sladkarije - originalni spominek v obliki "sladkega" drevesa. Kaj je ta čudež? Ali je možno in kako narediti topiary s sladkarijami z lastnimi rokami? Koristni nasveti in nasveti vam bodo pomagali narediti tako nenavadno malo stvar.

Kaj je topiary?

Po podatkih različnih enciklopedij in referenčnih knjig, tako imenovane predvsem zelene rastline, ki krasijo ulično notranjost. Topiary - spretno obdelani v obliki okrasnih številk grmov in dreves. Zgodba o njihovem izvoru je zakoreninjena v daljni preteklosti - v času obstoja rimskega imperija. Kasneje se je nova tradicija razširila v Evropo. Hkrati so dekorativni elementi začeli okrasiti s svojimi domišljijskimi oblikami ne le vrtov, ulic in parkov, temveč tudi notranjo dekoracijo prostorov. Kasneje so se prvotni umetni predmeti, podobni obliki krožnega ali stožčastega drevesa, imenovali tudi topiary. Ustvarjanje zelenih skulptur je oblika umetnosti. Hkrati pa izvajanje idej in idej zahteva nekaj časa in posebne potrpežljivosti. Za gojenje velike topiarije bo potreboval več kot eno leto poklicni vrtnar. Razmislite, katere metode in metode se uporabljajo za oblikovanje takšnih živih nasadov.

Vrste topiarjev

Oblikovati rastlino je precej težko. Želeno krono lahko ustvarite na klasičen način - z rezanjem, ko se v rastlini pojavijo nove veje in procesi. Ta precej delovno intenziven proces se lahko znatno olajša z namestitvijo posebne oblike pri sajenju. S tem, ko se držite, je rezanje rastline lažje in lažje. Tako nastanejo preproste geometrijske oblike - kvadrat, krogla, stožec. Obstaja še en, manj težaven način, da bi dobili topiyariev - okvir. Glavna razlika in prednost prejšnje metode je mobilnost. Če so klasične zelene skulpture običajno mirujoče, potem lahko zraste na posebnih okvirjih zlahka premikamo po mestu na pravo mesto po spremenjeni sestavi. To je posledica dejstva, da se topiary goji z novo metodo neposredno znotraj okvirja na lociranih tleh in namakalnih sistemih. Običajno se za oblikovanje takšnih krajinskih skulptur uporabljajo talne pokrovne rastline, ki se v nekaj tednih vežejo okoli svojih poganjkov z umetno bazo izdelkov. In če je poleg zelenja tudi sestava cvetja, je rezultat neverjeten.

Mini topiary - originalna notranja oprema

Kot lahko vidite, je potreben čas, da dobite živahno zeleno skulpturo bizarne oblike. Da ne bi čakal, se je eden izmed najbolj nestrpnih obrtnikov odločil, da bo ustvaril umetno podobo drevesa. Tako so se pojavili sodobni okraski za notranjost. Vzdrževanje mini-rastlin za spominke je postalo povsem nepredvidljivo. Vpleteno je vse: rože, papir, naravni materiali (stožci, želod, igle itd.), Serviete, različna semena in sadje. Eden od najbolj uporabnih in prijetnih je topiary sladkarij. Glavna stvar pri ustvarjanju improviziranega spomenika je uporaba vse vaše domišljije in domišljije. Razmislite o številnih možnostih, kako narediti čokolado. Fotografije jasno kažejo neskončnost možnosti za sladka presenečenja. Preizkusite ga in naredite svoje izvirno darilo, na primer 8. marca ali Valentinovo.

Kakšna bi morala biti podlaga?

Takšne sladke kompozicije so zelo podobne šopkom bonbonov. Topiary s svojim zunanjim nasičenjem skriva notranjo strukturo strukture. Na čem je osnova in kako se lahko na njem okrepijo različni predmeti, vključno s sladkarijami? Najprej lahko kupite potrebne izdelke v trgovinah, ki so specializirane za prodajo materialov za uporabno umetnost. Najpogosteje uporabljene oblike za izdelavo topiary čokolade so krogla in stožec. V takšnih ročno izdelanih trgovinah se praviloma vedno najdejo potrebni preparati iz polifonske in floristične gobice. Če ne morete kupiti pripravljene baze, lahko poskusite, da bi sami. Nekatere obrtnice prilagajajo ustrezne objekte za te namene, na primer staro igračo za božično drevo ali žogo. Razmislite o možnosti, da naredite časopisno kroglo, iz katere lahko naredite topiary za sladkarije. Majstorski razred je predstavljen v obliki navodil z uporabnimi nasveti.

Izdelava papirne krogle iz časopisov

Najpomembnejša stvar je, da mora biti osnova precej lahka. Konec koncev, po okrasitvi s sladkarijami, bo treba takšno domačo krono trdno postaviti na improvizirano deblo spominskega drevesa. Zato je najprimernejši material pri izdelavi podlag za topiary tanek papir. Vzemite običajni časopis in sukanec za šivanje. Papirni material raztrgajte na majhne koščke, približno polovico velikosti beležnice ali nekoliko manjši. Za začetek, zmečka gor majhno kroglo s premerom 3-4 cm iz majhnega kosa.Nato začeli pritrditi druge praznine časopis na to, ki tvorijo žogo. Število slojev bo neposredno odvisno od želene osnovne velikosti. Ko je krogla pripravljena, jo napihnite z nitmi, ki se gibljejo v različnih smereh. Če se načrtuje, da bo bodoča topiariija bodisi prekinjena, privezajte okrasni trak med prepletanjem časopisov med plasti. In v primeru izdelave spominskega drevesa, v začetni fazi vstavite palico v sredino krogle, ki bo potem deblo. Za večjo trdnost lahko obdelovanec mazate s tanko plastjo PVA lepila.

Kako zavarovati topiary deblo v loncu?

Domače drevo običajno "raste" v majhni posodi. Praviloma za ta namen uporabite majhno posodo ali majhno vedro. In da bi nadaljnje delo je bilo bolj priročno za dekoriranje topiary, pritrjevanje različnih predmetov na osnovo, je priporočljivo, da takoj namestite sodček trdno. Toda pred tem, ne pozabite, da okrasite slamo ali palico z dekorativnimi elementi: obrnite ga z barvnim papirjem ali svetlimi trakovi, da se ujemajo s celotnim spominki. Nato zlijte v lonec debelo, sveže razredčeno mešanico mavca ali alabastra, polni posodo približno 4/5 skupne prostornine. Dokler se masa popolnoma ne zmrzne, vstavite sodček za topiary na globino približno 5-6 cm v sredini lonca in počakajte, da se mešanica popolnoma strdi, tako da bo krožna podlaga v pokončnem položaju. Delo lahko opravite tudi na nekoliko drugačen način. V končnem loncu z napolnjeno maso izvrtajte tanko luknjo, enako premeru deblu drevesa. Nato se bo izdelek izkazal kot pol-zložljiv.

Master razred (MK) "Topiary of bonboni"

Razmislite, kako lahko popravite sladkarije na podlagi spominkov. Za eleganten izdelek uporabite barvni ali svetleči papir za dekoracijo. Iz njega izrežemo kvadratke 6x6 cm, ki bodo dekorativni »plašč« za bonboni. Papirna prazna mesta so lahko tudi okrogla ali katera koli druga. S svojimi rokami lahko naredite zelo originalen topiary bonbonov v obliki šopeka. Najprej zavijte vse sladkarije (po možnosti okrogle) v svetleč papir. Nato razrežite surovce iz valovitega papirja. Zavijte jih okoli sladkarij in ustvarite mini-popke. Takoj vstavite en rob zobotrebca v sladki izdelek. Pritrdite drugo prosto stran ostre palice na okroglo podlago topiarija. S preprostim dizajnom v papirnih policah, zloženimi v obliki lijaka, postavimo sladkarije in jih nato okrepimo na krošnji spominskega drevesa. Najenostavnejša proizvodnja obrti je uporaba gotovih chupa chupsov. S svojimi paličicami se prilepijo v krono in po želji okrasijo s trakovi in ​​drugimi dekorativnimi elementi.

Okras za lonec

Zadnji korak pri ustvarjanju lastne topiary je načrtovanje vsebnika, v katerem je krona fiksirana. Pri polnjenju lonca z ometnim ometom je bilo ugotovljeno, da se masa ne sme politi na rob. Za kakšne namene je zagotovljena? Seveda se lahko ta pogoj izpolni po želji. Začetni mojstri, ko ustvarjajo svoj prvi spominek, večinoma posvečajo pozornost dekoraciji krošnje drevesa. Najlažje je zapolniti prostor z valjčnimi žogicami. Improvizirana zelena trava iz rezanega papirja ustrezne barve bo zelo osvežujoča. Prosto mesto v loncu je lahko zelo izvirno, da se uredi malo drugače. Na omet nanesite tanek sloj čistega papirja ali serviete, nato pa na vrh nalijte sijoče ali druge dobrote. Možno je tudi predvideti, da se na stopnji polivanja trdne zmesi v lonec pritrdi več ostrih paličic. Ob registraciji na njih se dodatno fiksirajo bonboni, oviti v papir.

Značilnosti uporabe sladkega topiary

V zadnjem času je postalo zelo modno ne le predstavljati domače sladke drevesa kot darilo, ampak tudi okrasiti mizo, ko služijo. Otroci občudujejo predvsem takšne predmete v organizaciji banketov. Konec koncev, takoj na prvi pogled je nemogoče uganiti, da je nenavaden predmet originalno stojalo za sladkarije. Tovrstna topiary se zato običajno uporablja večkrat. Vsaka nova različica polnjenja s sladkarijami je lahko po vsebini popolnoma drugačna, tako notranja (v loncu) kot zunanja (krona). Ko pripravljate otroške zabave, privabite otroke, da ustvarijo takšne spominke. Veseli so, da bodo za svoje goste pripravili prihodnje užitke. Kot lahko vidite, je preprosto narediti topiary iz sladkarij. Majstorski razred, opisan v tem članku, bo najverjetneje postal osnova za realizacijo novih idej in idej. Ustvarite odlične obrti, ki bodo navdušili oči in navdušili tiste okoli vas!

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo