FoodPro Preloader

Najboljši simulatorji letenja: kaj je bolj priljubljeno - civilno ali bojno "letenje"?


Vsak ljubitelj računalniških iger se je vsaj enkrat v življenju preizkusil v vlogi vojaškega lovskega pilota ali kapitana velikega potniškega letala. Toda kako lahko neizkušen igralec določi, katera "letalku" naj začne igrati in katera ni vredna namestitve na trdi disk računalnika? Poglejm

Vsak ljubitelj računalniških iger se je vsaj enkrat v življenju preizkusil v vlogi vojaškega lovskega pilota ali kapitana velikega potniškega letala. Toda kako lahko neizkušen igralec določi, katera "letalku" naj začne igrati in katera ni vredna namestitve na trdi disk računalnika? Poglejmo si najboljše simulatorje letenja v zgodovini igralniške industrije in pomagamo novim pilotom izbrati pravo pot do neba.

Konvencionalno lahko vse video igre, namenjene letenju na različnih vozilih, razdelimo na civilne in bojne. Simulatorji letenja v civilnem letalstvu so za začetnike bolj dolgočasni in enostavni, čeprav je v resnici to daleč od primera. Dovolj je samo uvesti uglednega »Microsoftovega simulatorja letenja«, saj bo postalo izredno jasno, da ni vedno lažje nadzorovati celo majhnih civilnih letal kot sodobni ameriški borec ali domači bombnik iz druge svetovne vojne.

Pravzaprav je omenjeni projekt pravi kralj v svetu smrtonosnega brez streljanja. Konkurenca z idejo velike družbe Billa Gatesa na tem področju v stanju, razen morda bolj skromnega "X-Plane 10", vendar je v veliki meri izgubil igro "Flight Simulator", ki so jo v svojem času pohvalili tudi profesionalni profesionalni piloti. Toda "X-Plane" se lahko pohvali z neprimerljivim učinkom presenečenja (na primer, na nebu lahko vaše letalo zavrne motor ali drugo opremo), zaradi česar je ta igra bolj nepredvidljiva. Naj omenim druge "miroljubne" simulatorje letenja? Igre v tem pod-žanru (razen tistih, ki so že opisane zgoraj) niso široko priljubljene in zato ni smiselno, da se nanje zadržujemo. Bolje je, da gremo v drugi del našega članka, kjer moramo določiti najboljše "letenje" o vojaških temah.

Najbolj priljubljena med simulatorji bojnih letal že nekaj let je »IL-2. Stormtrooper. Boljše kot ustvarjalci tega projekta, da letijo na dvesto zrakoplovov Velike domovinske vojne in da pokažejo, kako težki so bili takratni piloti, nihče še ni uspel. Doseganje neverjetnega realizma med nadzorom letala tistega časa si zasluži posebno pozornost, zahvaljujoč realistični grafiki pa si lahko vzamete nekaj minut (ali ur) na zračna bojišča tistega najbolj krute vojne.

Po nekaterih priljubljenih igralnih naslovih je video igra Ace Combat: Assault Horrizon lani dosegla izjemno popularnost. Kljub sodobni tehnologiji in lepi grafiki ta igra verjetno ne bo sposobna boriti se z "Il-2" v realizmu, vendar ga tudi ne smete prezreti. Najboljši simulatorji letenja, v katerih je potrebno sodelovati v sovražnostih, nudijo igralcem veliko več priložnosti kot njihovi "civilni" bratje. Na primer, "Take on Helicopters" vam omogoča, da sedite na čelu najsodobnejših helikopterjev. "Lock On" in "Flanker 2.5" bosta omogočila sodelovanje v mednarodnih konfliktih brez primere, desetine iger, ki bi lahko bile tudi v kategoriji "najboljših simulatorjev letenja", bodo igralce pripeljale na bojišča vojn preteklosti in celo prejšnjega stoletja. Morda danes lahko sedimo na navideznem volanu skoraj vse tehnologije, ki je bila kdajkoli dvignjena v zrak in pustila vsaj nekaj sledi v svetovni zgodovini.

Pravzaprav je težko nedvoumno povedati, kateri sodobni simulatorji so bolj priljubljeni - civilni ali vojaški. Ampak ne pozabite, da so najboljši simulatorji letenja za vsakega virtualnega pilota tisti, ki jih zagotovo želite znova in znova vrniti. In taka igra je lahko bodisi resen hardcore simulator, ali zabavna "zračna" arkadna igra - vse je odvisno samo od želje igralca samega.

Lep let!

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami