FoodPro Preloader

Kdo želi vedeti, kako spajati?


Vsak normalen človek, pa naj bo to programer ali vodovodar, bo rekel, da je spajkalnik nepogrešljiva stvar, saj je glavni pomočnik pri povezovanju različnih plastičnih in kovinskih delov, od mikročipov do cevi. Kako spajati, vsak samoumevni človek bi moral vedeti. Če ne veste, kako to narediti, ne bodite razburjeni, ker boste po branju tega članka izvedeli vse, kar potrebujete. Za pove

Vsak normalen človek, pa naj bo to programer ali vodovodar, bo rekel, da je spajkalnik nepogrešljiva stvar, saj je glavni pomočnik pri povezovanju različnih plastičnih in kovinskih delov, od mikročipov do cevi.

Kako spajati, vsak samoumevni človek bi moral vedeti. Če ne veste, kako to narediti, ne bodite razburjeni, ker boste po branju tega članka izvedeli vse, kar potrebujete.

Za povezavo dveh ali več delov, ki jih potrebujete, morate uporabiti spajkalnik, to je, da jih spajate med seboj. Spajkanje lahko imenujemo proces taljenja spajka (posebna kovina) na vseh površinah, ki so namenjene za naknadno spajanje, ki po hlajenju ohlaja te dele. S pomočjo spajkalnika in spajka je možno izdelati dele in zapreti nepotrebne luknje. Kako spajati:

  • Z brusnim papirjem očistite površino delov, ki jih želite združiti, nato jih razmastite z acetonom ali bencinom. S tem boste odstranili vse odvečne snovi s spajkanih površin. Da bi konica zdrsnila popolnoma, morate očistiti površino rje, maščob in drugih oksidacijskih sredstev. Čiščenje poteka s posebnimi rešitvami, kot je pretok. Posledično zaščitite površine, ki so odporne na rjo že dolgo časa.
  • Ni dovolj, da se naučite spajkanja s spajkalnikom, poleg tega ga morate pravilno očistiti. Da bi to naredili, je potrebno potopiti že segreto spajkalno železo v prah amoniaka ali v kolofonijo, ki jo bo nato očistila od oksidantov, izoliranih iz kovine, in podaljšala njegovo življenjsko dobo. Treba je biti zelo previden, saj lahko segreti spajkalnik zlahka povzroči požar in nihče ni zavarovan pred njim.
  • Spajka je mešanica velikega števila nizkotemperaturnih kovin, ki se pri neznatnem segrevanju stopijo in služijo kot lepilo, tj. Trdno držijo spajkane dele. Oblika spajkanja ni fiksna, kar pomeni, da je lahko vse od listov do paličic. Pri večkratni uporabi spajka ima obliko brezoblične grude, kar pa znatno otežuje njeno uporabo, saj je potrebno veliko časa, da se to območje segreje. Da bi se temu izognili, je dovolj, da iz nje izrežemo majhen kos. Ugotovimo, kako pravilno spajkati: dotikajte se spajkalnika v vročem spajkalniku in počakajte, da se segreje, potem pa ga zberete na žico spajkalnega železa in ga ovijete. Nežno zgrabi spajko, ki jo je obkrožila, in jo prenese na točko, kjer so deli spajkani, in jo nato gladi po celotni površini. Nato ponovimo ta postopek, dokler povezava ne doseže določene moči ali pa se celotno zahtevano območje zapre. Ob koncu strjevanja spajkamo zvarjeno površino z vlažno krpo in jo očistimo z datoteko ali brusnim papirjem. Med postopkom odstranjevanja odstranite površino čim bolj enakomerno.
  • Kako spajkati žice? Skrivnost tega spajkanja je zelo preprosta. Ker so žice zelo tanke in občutljive na poškodbe, jih ne smete obdelovati z različnimi raztopinami, kot je pretok. Dovolj je, da se malo kolofonije raztopi v majhni količini etilnega alkohola in s to mešanico očistite golo žico tik pred spajkanjem.

Torej ste se naučili, kako pravilno spajati, zdaj lahko sebe smatrate za dobro osebo na tem področju. Za popolno obvladovanje te tehnike pa je potrebna praksa.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami