FoodPro Preloader

Lepa vezenina za preproge: tehnika


Izdelava pravega puhastega preproga z lastnimi rokami se zdi zelo zahtevna naloga, vendar je vezenje v tehnologiji preproge preprosto in lepo. Zdaj je ta vrsta šivanje je vedno bolj priljubljena zaradi dejstva, da obstaja veliko razpoložljivih kompleti za prodajo. Takšni kompleti za vezenje preprog običajno vključujejo platno s tiskanimi vzorci, niti, posebno kljuko ali iglo in barvno shemo, ki olajša proces dela. Igle

Izdelava pravega puhastega preproga z lastnimi rokami se zdi zelo zahtevna naloga, vendar je vezenje v tehnologiji preproge preprosto in lepo. Zdaj je ta vrsta šivanje je vedno bolj priljubljena zaradi dejstva, da obstaja veliko razpoložljivih kompleti za prodajo. Takšni kompleti za vezenje preprog običajno vključujejo platno s tiskanimi vzorci, niti, posebno kljuko ali iglo in barvno shemo, ki olajša proces dela. Igle uporabijo dva načina za ustvarjanje vzorca: zanke z iglo in vozli s posebnim kavljem.

Značilnosti poceni kompletov

Diagram opisuje tehniko kvačkanja ali igle za vezenje preprog. Izkušene šivane redko uporabljajo risbe in delajo neposredno s platnom. Toda v procesu ustvarjanja slike je težko razumeti podobo, zato bomo kasneje podrobneje pogledali vsako stopnjo. Poceni kompleti za vezenje preprog lahko naročite na spletu. Vendar je treba upoštevati, da v takih izdelkih pogosto ni dovolj niti nekaterih odtenkov, platno pa je slabe kakovosti. Zato je bolje kupiti blago od zanesljivih proizvajalcev, zlasti za njihovo prvo zaposlitev. V nasprotnem primeru je lahko razočarano nad to razburljivo in enostavno obliko ročnega dela.

Priprava na vezenje preprog

Razumeli bomo, kako delati v nodularni tehniki. Če imate pripravljen set, najprej za udobje je zaželeno razstaviti niti, jih razdeliti v majhne posode ali vrečke. V izdelkih znanih podjetij so niti že narezane na enake dolžine in pakirane v obliki sodčka. Odstranjevanje ene niti iz takšnega paketa ni težko, če pa material ni pripravljen, bo vezenje preprog zapleteno z dolgim ​​iskanjem želene barve. Nato previdno pogled na platno in shemo, da izberete odtenek niti. Ne osredotočamo se na celotno celico, ampak samo na prepletanje niti na eni strani. Običajno se uporablja spodnji del kvadrata, vendar je veliko odvisno od smeri niti. Toda zaradi slabe kakovosti kompleta je barva platna lahko netočna in včasih celo popolnoma odsotna. V tem primeru se je bolje osredotočiti na shemo.

Vezenine za preproge za začetnike

Pred začetkom dela je zelo pomembno, da izberete eno smer, v kateri bodo ležale niti. Zategnite vozliče lahko od zgoraj navzdol, od leve proti desni, od desne proti levi. Vse je odvisno od samega dela in okusa igle. Ko smo se odločili za smer, v kateri bo padla kup, izvlečemo nit iz "soda" in dvignemo kavelj v roke. Držite ga tako, da je očesce na koncu usmerjeno navzgor.

Postopek ustvarjanja vozla:

 1. Zložimo nit na pol, nastala zanka se nanese na kavelj in jo drži s prstom.
 2. Kavelj spustimo do konkavnega dela in s prsti pritrdimo na obeh straneh, da se nit ne premakne.
 3. Vzamemo platno, postavimo kavelj za prepletanje niti, dokler jezik na dnu ne pokaže iz kletke.
 4. Povlecite ga nazaj, tako da jeziček gre za tkanino.
 5. Z eno roko držite kavelj, z drugo pa vzamemo oba konca niti, da ju enkrat zavijemo okoli kljuke.
 6. Še enkrat ga povlecite navzdol, zgrabite nit in jih izvlecite iz celice, tako da ustvarite snop.
 7. Odložite kavelj in zategnite vozel na platnu.

Na strani šivov v procesu vezenja preprog se oblikuje vzorec, ki spominja na križni šiv.

Popravek pomanjkljivosti

Da bi poenostavili nalogo sami in da ne bi obdržali vse tkanine v rokah, jo lahko del ukrivite in oblikujete delovni trak. Nato lahko s prsti stisnete prepletanje: v škatlo bo veliko lažje vstaviti kavelj. Če niti niso zelo ravne, jih lahko pritrdite, preden zategnete vozel. Neuspešno vezani vozli so tudi enostavni za šivanje, če na zanke kljukate zanko. Preproge, narejene v tej tehniki, so mehke, puhaste in svetle. Ponavadi se uporabljajo kot navadne talne preproge. Toda izdelki, ustvarjeni s pomočjo igle, so bolj podobni umetniškim delom kot notranjost. Spadajo v eno od vrst ljudske umetnosti - umetniško polnjenje na tkanino, izdelovanje okvirja, obešanje na stene in dajanje druga drugi kot nenavadno darilo.

Vezenje igel za začetnike

Vezenje z iglo se začne s pripravo delovnega mesta. Za to morate imeti dovolj široko mizo. Glavna stvar je, da mora biti površina gladka in gladka ter udobna za delo. Prav tako potrebujejo posebno orodje za tehnologijo preprog - široko iglo z ročajem in luknjo na konici. Za tkanine različnih debelin so potrebne igle različnih premerov, zato je priporočljivo, da jih takoj kupite s setom. Bodite prepričani, da pripravite ostre škarje katere koli primerne oblike. Za navijanje niti boste potrebovali običajno iglo z navojem in iglo, ter za risanje slike, svinčnika ali svinčnika. Projekti majhnosti potegnite na obroč, in veliki - na okvir s drsnikom-regulator. To so osnovna orodja, ki jih potrebujete za delo.

Delavnica o ustvarjanju slik

Vezenje preproge se izvaja na različnih tkaninah: platna, bombaž, svila. Neobvezen kos materiala mora biti nov. Ustrezne bodo tudi kosmiči, ki so ostali iz prejšnjih projektov z drugo opremo. Izbiramo tudi barvo tkanine po vašem okusu. Možno je uporabljati ne samo monofoni, temveč tudi barvni material. Na črni tkanini je kontura težka. V tem primeru se na zadnji strani pritrdi beli material, na katerega se prenese risba. Lahko delate s skoraj vsako nitjo. Najpogosteje uporabljena nitka, šarenica, volnena preja.

Kako prevesti vzorec na tkanino

Začnemo mojstrski tečaj vezenja preproge z uporabo vzorca na tkanini. To je treba storiti z napačne strani materiala. Če lahko narišete, lahko sami ustvarite skico ali poiščete pripravljeno shemo na internetu in jo natisnete.

Vzorec je najlažje prenesti na tkanino s sledilnim papirjem in karbonskim papirjem.

 1. Postavimo tkanino na ravno površino, položimo na vrh kopirnega papirja, na njej pa natisnemo skico.
 2. Obe plasti popravite z zatiči ali sponkami in s pisalom ali svinčnikom narišite obrise risbe.

Ko je skica pripravljena, material pritrdimo na obroč in ga trdno potegnemo na podlago. Za velike projekte potrebujete posebne lesene okvirje, na katere raztezamo material. Glavno orodje za delo je posebna igla z ročajem. Najpogosteje uporabljena igla srednjega premera.

Kako naviti orodje

Zdaj potrebujemo navadno iglo z navojem, ki je pritrjen z vozlom na koncu, ki ga bomo uporabili kot igelno nitko. Konico navoja, v katero bomo delali, vstavimo v nastalo zanko, malo se pomaknemo, da ne zdrsne ven, in iglo spustimo v luknjo na vrhu ročaja orodja. Iglo potegnite in se raztezite skozi uho. Odstranimo igelni vijak. Na koncu igle pustite navoj približno 1 cm dolg.Pažite s prstom do konca, dokler ne začnete z delom. Debelino in število niti lahko spreminjamo, glavna stvar je, da prosto prehajajo skozi oko igle.

Postopek vezenja

Izvedemo prvo prebadanje in sprostimo nit. Orodje držimo kot pero za pisanje in ga vodimo od leve proti desni, ne da bi ga odprli s površine materiala. Povlecite na razdaljo približno 2 mm in naredite novo punkcijo. Do konca prebodemo iglo na nasprotno stran in poskušamo ustvariti celo zanke. Slika bo narejena na napačni strani. Vsako orodje ima omejevalnik - obarvane kroge, ki pomagajo določiti globino, na katero naj se igla obrne. Lahko jih odstranite in s tem prilagodite velikost zank. Če odstranite vse - bo zanka zelo visoka. Dela, ki zahtevajo posebno natančnost, kot so portreti in ikone, potekajo v nizkih zankah. Za majhne preproge uporabite visoko zanko. Lahko jih zapustimo, kot je, ali izrežemo.

Polnjenje kontur

Še naprej zapoljujemo obris slike, dokler je ne dokončamo. Na shemah za barvne slike so različni odtenki niti običajno označeni s številkami. Osredotočanje na te oznake, smo začeli zapolniti konture z zankami želene barve. Pomembno je zagotoviti, da se prosti konec niti ne bo zapletel, ker se bodo v nasprotnem primeru zanke izenačile. Nato jih lahko narežemo z ostrimi škarjami. Ženske pogosto uporabljajo tehnike vezenja preprog za blazine, majhne preproge, freske in slike ali združujejo različne vrste vezenja in druge načine ustvarjanja vzorcev. Aplikacija na primer izgleda zelo nenavadno z vezeninami. Združite različne možnosti in ustvarite svoje edinstvene platne.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja