FoodPro Preloader

Kako očistiti srebro doma


Srebrna je presenetljivo lepa kovina. Na žalost pa se zlahka oksidira, kar pomeni, da se potemni. Iz tega sledi, da je za srebrne predmete potrebna skrbna skrb. Najprej je treba srebro hraniti ločeno od toplote in sončne svetlobe. Optimalno je shranjevanje srebrnega nakita v skrinjici ali posebnem kovčku, jedilnem priboru itd. V

Srebrna je presenetljivo lepa kovina. Na žalost pa se zlahka oksidira, kar pomeni, da se potemni. Iz tega sledi, da je za srebrne predmete potrebna skrbna skrb. Najprej je treba srebro hraniti ločeno od toplote in sončne svetlobe. Optimalno je shranjevanje srebrnega nakita v skrinjici ali posebnem kovčku, jedilnem priboru itd. V temni omarici in ne na steklenih policah, kot je običajno.

Toda tudi s stalno in pravilno nego, srebro neizogibno potemni, in od časa do časa je treba očistiti. Srebro lahko čistite doma sami. To lahko storite na več načinov. Vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti. Torej, kako očistiti srebro doma?

Prva metoda: Najprej pripravite milnico z dodatkom amoniaka. Pri 1 litru raztopine morate dodati žlico amoniaka. Srebrnino je treba sprati. Nato se proizvod spere s toplo vodo in obriše s suho krpo.

Druga metoda: Kako očistiti srebro doma s krompirjem? Precej preprosto. Krompir je treba očistiti in narezati na kocke in zaliti z vodo. Po nekaj urah vzamemo krompir in eno uro vlijemo v posodo. Nato se srebro odstrani iz vode, spere in obriše.

Tretji način: V liter vode morate dodati žlico soli in lupino dveh jajc. Postavite mešanico na ogenj in zavrite. Ko voda zavre, se srebro nanese 20 sekund. Potem morate izvleči srebrno posodo in jo obrišite.

Ločeno vprašanje je, kako očistiti srebro s kamni? Navadne metode "babice" lahko poškodujejo dragulj v vašem nakitu. Zato je v tem primeru bolje uporabiti posebne rešitve, ki na izdelku ustvarijo zaščitno plast. Še posebej pazite, da ste z izdelki z biseri. Bolje je, da jih večkrat operemo v milnici in ne dovolimo resnega onesnaženja.

Posebna skrb je potrebna v primeru, ko gre za srebrni visok vzorec. V tem primeru morate uporabiti specializirana orodja. Najbolje je uporabiti orodje, imenovano "Silbertaushbader". Če pa je ni mogoče najti, lahko uporabite druge, vendar je pomembno zagotoviti njihovo kakovost.

Poleg tega se s pomočjo posebnih past, da tudi srebro, vendar pa je treba spomniti, da čistijo srebro s poliranjem, kar pomeni, da jih ni mogoče zlorabiti. Vendar pa so odlični, da bi nujno prinesli pravo vrsto srebra, na primer pred prodajo ali objavo. Vendar pa običajna zobna pasta deluje po enakem principu, zato lahko s pomočjo srebra čistite izdelke.

No, še ena stvar, ki se nanaša na vprašanje "Kako očistiti srebro doma?" Konec koncev, srebrni izdelki pogosto bogati z majhnimi deli, ki so zelo težko očistiti. Torej, to je treba storiti s pomočjo mehkega čutila. Pomembno je, da ste zelo previdni pri uporabi abrazivov.

Poleg tega želim povedati o pozlačenem srebru. Z njim morate biti zelo previdni, ne smete uporabljati abrazivov. Bolje ga je obrisati s suede ali bombažno blazinico, namočeno v etilni alkohol. Lahko uporabite kis, ki ga nanesemo tudi z bombažno palčko ali mehko krpo. Po petih dneh se kis izpere s površine pozlačenega izdelka.

Ne pozabite, da je uporaba ljudskih zdravil resnično in nerazumno tveganje. Torej, če je čiščenje potrebno za posebej tanke in dragocene proizvode ali so resno onesnaženi, je bolje, da se obrnete na delavnico za nakit, strokovnjake. Zagotavljajo vam varnost vaših izdelkov in najboljši rezultat.

Želim verjeti, da po tem članku nihče od tistih, ki ga berejo, ne bo imel vprašanj o tem, kako očistiti srebro doma.