FoodPro Preloader

Leče "Pentax": pregledi in opisi


Pentax je bil ustanovljen leta 1919, leta 2008 pa ga je pogoltnila velika japonska korporacija Hoya. Zdaj je Pentax blagovna znamka, pod katero ponujajo visoko kakovostno optično opremo. Na svetu se podjetje uvršča na četrto mesto med podjetji, ki proizvajajo SLR fotoaparate in komponente. Običajno so Pentax objektivi zelo zahtevni, tako med profesionalci kot začetniki in amaterji. Blag

Pentax je bil ustanovljen leta 1919, leta 2008 pa ga je pogoltnila velika japonska korporacija Hoya. Zdaj je Pentax blagovna znamka, pod katero ponujajo visoko kakovostno optično opremo. Na svetu se podjetje uvršča na četrto mesto med podjetji, ki proizvajajo SLR fotoaparate in komponente. Običajno so Pentax objektivi zelo zahtevni, tako med profesionalci kot začetniki in amaterji.

Blagovna znamka

Leče Pentax so označene na naslednji način:

 1. DA - za format digitalne kamere APS C.
 2. DA L - poenostavljena oprema s plastičnim bajonetom. Nedavno so v prodaji drugi modeli opremljeni s kovinskimi komponentami.
 3. DA Star, FA Star - profesionalni izdelki, zaščiteni pred prahom, vodo.
 4. SDM - poudarek na ultrazvoku.
 5. Če je opremljen s sprednjo enoto objektiva, ki se premika znotraj strukture.
 6. FA, F - s polnim okvirjem omogoča samodejno ostrenje.
 7. A - opremljen z avtomatsko zaslonko, vendar nima samodejnega ostrenja.
 8. M - design, ki se upravlja izključno ročno. Objektiv prilagodi zaslonko.
 9. Brez membranskega obroča snemanje s polnim okvirjem opravijo Pentaks leče FA J.
 10. Izdelki, zaščiteni pred vlago in prahom, so označeni z WR.
 11. Simbol SMC označuje večplastno prevleko, ki so jo razvili inženirji podjetja Pentax. Sistem vključuje premaz, ki zmanjšuje izgubo svetlobe na vmesniku zrak / steklo. Razvoj blagovne znamke je opremljen z vsemi izdelki Pentax.
 12. Za izdelke z oznako SP je zagotovljena večja zaščita pred kontaminacijo.
 13. Blagovne znamke z majhno disperzijo in simboli ED. Leče iz tega materiala zagotavljajo boljšo barvno reprodukcijo, saj se svetloba razgradi na komponente.
 14. Asferične konstrukcije označujejo AL. Soočajo se z različnimi popačenji in zmanjšujejo velikost. Takšni izdelki so kompaktni, imajo visoke stopnje.
 15. Izdelki s povečano svetilnostjo, zaprti v kompaktnem ohišju, so omejeni. V asortimanu znamke so predstavljeni v dveh vrstah: FA, DA. Primerna za obrezovanje in polni okvir.

Združljivost

Če želite uporabiti "Pentax" leče na "Canon", morate imeti adapter prstan. Izdelek zagotavlja pravilen prenos informacij skozi bajonet na ohišje fotoaparata. Predstavljeni so poenostavljeni modeli: ne prenašajo podatkov, temveč služijo le kot adapterji iz ene vrste pritrditve na drugo.

Adapterji so različni

Pri izbiri objektivov Pentax za Canon si zapomnite, da adapterji, ki niso opremljeni z električnimi kontakti, ne podpirajo funkcij:

 • samodejno ostrenje;
 • nastavitev samodejne zaslonke.

Takšni izdelki delujejo pravilno, če je fotoaparat nastavljen na ročni način ali nastavite prednost zaslonke. Mehanizem je treba prilagoditi neodvisno, tako da se rezultat prilagodi vrednosti ekstrakta na trupu. Ker samodejno ostrenje ni podprto, je ostrenje mogoče ročno. Prednost takšnih adapterjev je dostopna cena.

Adapterji podpirajo fotografiranje: obrezovanje, polni okvir.

Za poenostavitev fotografiranja in dela s samodejnimi programi je potreben adapter z električnimi kontakti. Pri izbiri izdelka določite, ali je prilagoditveni obroč združljiv s posebnim fotoaparatom.

Whale Pentax: najboljša izbira

Najcenejše Pentax leče so tiste, ki so vključene v začetni komplet fotoaparata. Menijo, da so bistveno boljši od kitovskih vzorcev, ki jih ponujajo Canon, Nikon in Sony. Paket vključuje:

 • leče;
 • mešanica okna;
 • mešanica;
 • navodila;
 • zaščitni pokrov;
 • zadnji zaščitni pokrov.

Komplet mešanice je narejen iz plastike. Kot je razvidno iz pregledov na lečah Pentax, je trdno držan in se zlahka pritrdi, tudi z eno roko. Prednost združevanja: okno, ki omogoča uporabo gradientnih filtrov, polarizacijo.

Kitov Pentax je minimiziran toleranc, popolna odstranitev zrahljanih in zanesljivih materialov. Fokusirni obroči so obdelani z brazdasto gumo, sprednja skala pa prikazuje razdaljo. Bajonet pritrdi kovinski pribor, izdelek je zaščiten pred vlago, prahom. Kakovost okvirjev zagotavlja večslojno razsvetljenje. Branded premaz poenostavlja čiščenje stekla in preprečuje lepljenje prahu, umazanije.

Samodejno ostrenje

Pri kitovskih izdelkih ima samodejno ostrenje pozitivne in negativne strani. Hitra sprememba načina je velika prednost. Kot samodejno lahko uporabite goriščno razdaljo za ročno nastavitev zvonjenja.

Z branjem o Pentakovih lečah (zlasti o fokusu) postane jasno, da je šibka stran odsotnost motorja v sistemu, ki bi zagotavljal samodejno ostrenje.

Druga pomanjkljivost: s samodejnim ostrenjem se obroč zavrti. Nahaja se zelo udobno, kljub temu pa se včasih zgodi z roko v roki. Po drugi strani pa so skoraj vsi kitovi leče, ne glede na blagovno znamko, opremljeni z obračalnimi obroči za samodejno ostrenje.

Za profesionalno

Visokokakovostni fotografi Pentax ponuja leče z "zvezdami". Serija je nastala v 90. letih 20. stoletja. Prvi modeli so imeli samodejno ostrenje, snemanje, podprte goriščne razdalje 31 / 1.8, 43 / 1.9, 77 / 1.8. Do danes se proizvajajo in so med povpraševalci povpraševanje.

Gradbene rešitve so dragocene:

 • visoka zaščita od bleščanja;
 • osvetlitev;
 • optična kakovost.

Profesionalna serija Pentax ima hitre sisteme samodejnega ostrenja. Ostrino slike dosežemo tudi, ko je odprtina odprta do maksimuma, ohranja se na celotnem področju okvirja, vključno z vogali. Proizvajalec je rešil problem kromatske aberacije.

Izdelki serije Star so:

 • kovinsko ohišje;
 • odpravljanje zračnosti;
 • majhne dimenzije.

Povzamemo

Pri izbiri objektiva za vaš fotoaparat fotograf ne sme takoj hiteti na najdražji izdelek na trgu. Analizirajte svoje potrebe: kakšni so običajni pogoji fotografiranja, kakšna je narava okvirja.

Za tiste, ki fotografirajo dogodke, je potrebna majhna teža, izjemna svetilnost. Za portretno fotografiranje v vsakdanjem življenju je dovolj kitov "Pentax". Objektiv z "zvezdico" bo moral postaviti profesionalnega fotografa, ki zahteva brezhibno kakovost okvirja. Blagovna znamka ponuja široko paleto izdelkov, ob prisotnosti adapterja, ki odlično deluje s kamerami drugih proizvajalcev.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča