FoodPro Preloader

Kako igrati 101 kartice: pravila in funkcije


Na začetku 20. stoletja smo se naučili, kako igrati karte na "101" na ozemlju naše države. Ta evropska igra je zelo razširjena in priljubljena. Njegovo prvotno ime zveni kot "Mau Mau", vendar smo ga prvotno imenovali izključno kot "češki bedak". Danes obstaja veliko različnih različic te igre, od katerih ima vsaka svoje ime. To so &q

Na začetku 20. stoletja smo se naučili, kako igrati karte na "101" na ozemlju naše države. Ta evropska igra je zelo razširjena in priljubljena. Njegovo prvotno ime zveni kot "Mau Mau", vendar smo ga prvotno imenovali izključno kot "češki bedak".

Danes obstaja veliko različnih različic te igre, od katerih ima vsaka svoje ime. To so "faraon", "moor", "angleški bedak" in "pentagon". Podrobnosti teh iger so nekoliko drugačne, vendar ne bistveno. Kako igrati "101" v kartah in kakšne nianse obstajajo, je treba podrobneje razumeti, ali naj se igra samo prva igra.

Začetek igre

Da bi lahko igrali igro s kartami "101", potrebujete standardni krov, sestavljen iz 36 kart. Vsaj dve osebi in največ 4 igralci lahko igrajo, razlika v tem, kako igrati "101" kartice - skupaj ali štiri skupaj - ne obstaja. Zaporedje dejanj je enako. Igralec, ki je naredil prvi korak, določi žrebanje, nato se vsak premakne v vrtec. Oseba, ki porazdeli kartice, začne igro.

Vsak je razdeljen na 5 kart, samo distributer dobi 4 kartice, zadnji pa se obrne in postane vložek. Krov je postavljen na stran, ne da bi ga obrnil.

Potek igre

Pravila za igranje kart v "101" so preprosta. Ta igra ni povezana z visoko stopnjo težavnosti, vendar zelo dobro razvija pozornost in spomin. Torej mora oseba, ki sedi levo od prvega igralca, narediti svojo potezo. Na kartici, ki je na kocki, morate na vrh postaviti kartico z isto vrednostjo ali isto natančno obleko. Če pet kartic, ki so mu dane, ne vsebuje primerne, potem izvleče eno karto s krova. V primeru neuspeha dodatna kartica ostane z njim, premik se preskoči in prenese na drugega igralca. Pravila igre "101" imajo svoje značilnosti in nianse. To je napisano spodaj.

Torej se proces igre nadaljuje, dokler eden od igralcev ne povleče kartic povsem, potem pa se vse karte, ki so na voljo igralcem, odprejo in štejejo, točke se zabeležijo in sledi nova roka. Igra traja do trenutka, ko rezultat doseže 101 točko. Če je igralec dosegel točno 101 točko, bo njegov račun ponastavljen, tisti, ki je "šel čez", samodejno postane zguba.

Posebne lastnosti

Pred igranjem »101« kartic morate podrobno preučiti vse funkcije in nianse te igre. Namreč, dejstvo, da karte določene obleke in vrednosti omogočajo, da se nekoliko spremeni potek igre.

Na primer, as, ki je nameščen v obleki ali na drugem asu, prepoveduje premik na naslednjega igralca. To je zelo koristno, če dva igrata, to je, pravica naslednje poteze ostane na igralca in mu omogoča, da preklopi drugo kartico.

Dame - dobičkonosne kartice v roki, tako da jih lahko postavite na kartico s katero koli vrednostjo in na vseh oblekah, medtem ko ima oseba, ki je dala še vedno pravico, da bo obleko ugodna za njega. Če je zadnja karta v roki kraljica, potem ima igralec, ki ga je dal, 20 točk, vzetih iz računa. In če je tudi ta dama na vrhuncu, potem 40.

Peak King ima tudi poseben pomen. Če je razporejen na liniji, mora naslednji igralec iz krova vzeti 4 karte in preskočiti svojo vrsto.

Če je igralec postavil devetko na linijo, mora še enkrat hoditi in pokriti karto z devetim ali enako obleko. Če v rokah ni takšne kartice, mora iz krova vzeti karte, dokler ne pokrije svojih devet.

Sedem igralcev, ki so na kocki, bodo prisilili naslednjega igralca, da preskoči svoj zavoj in dobi dve kartici od krova do tovora.

Pri šestih je situacija enaka, iz krova je vzeta samo ena nova kartica.

Ko ste se naučili in se dobro spomnili pravil igranja kart v "101", lahko predvidite potek igre in vedno ostanejo zmagovalci!

Točkovanje

Vsakič, pred novo pogodbo, se karte štejejo, natančneje, točke, ki so v rokah igralcev. Vrednost vsake kartice je taka, da as doseže največje število točk - 11, ducat, na število 10 točk. Enako z osmicami, sedmimi in šestimi - število točk je neposredno odvisno od njihovega števila. Kralj je prejel 4 točke, gospa prinaša 3, in jack je 2 točki. Devet v izračunu se ne upošteva, njegova vrednost je nič.

Če je zadnja kartica, ki je na igrišču, dama, potem se igralec, ki ga zloži, odšteje 20 točk, če je to glavna dama, potem se odšteje 2-krat več.

S sodobnim razvojem računalniške tehnologije ni potrebno iskati podjetja, da bi prešli čas za kartice. Zdaj lahko preprosto prenesete namestitveno datoteko in predvajate kartice "101" z računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom. Igra se lahko igra z resničnimi ljudmi v omrežju ali z virtualnimi igralci.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami