FoodPro Preloader

Openwork vzorec "Shell" z iglami za pletenje: diagram in opis


Čipka daje poseben čar pleteninam. Zato mojstri poskušajo čim bolj obvladati odprte vzorce. To je win-win različica dekor vseh oblačil, ne glede na sezono. V članku bomo pogledali, kako je vzorec »lupine« pleten z iglami za pletenje. Njegova shema bo bralcu podrobno pojasnjena. Kaj je "lupinski" vzorec? Ponavlj

Čipka daje poseben čar pleteninam. Zato mojstri poskušajo čim bolj obvladati odprte vzorce. To je win-win različica dekor vseh oblačil, ne glede na sezono. V članku bomo pogledali, kako je vzorec »lupine« pleten z iglami za pletenje. Njegova shema bo bralcu podrobno pojasnjena.

Kaj je "lupinski" vzorec?

Ponavljajoče prepletanje niti, ki tvorijo določen motiv, se imenuje vzorec. Lahko je izdelan iz ene barve ali več, da se usmeri na določeno vrsto preje. Uporablja se kot dekorativni izdelek, ki opravlja v procesu tkanine vyvyazyvaniya.

Pletenje vzorec "Shell", opis, ki bo obravnavana v nadaljevanju, ima več različic. Vsi so podobni pokrovčkom ali pa imajo obliko fanov. Odvisno od tehnike izvedbe in števila zank v rapportu se razlikujejo lahki prosojni motivi v obliki lupine ali bolj gostih različic, ki vsebujejo manj lukenj.

Stopnja težavnosti

Ena izmed najljubših hobijev mnogih žensk je pletenje. Vzorec »lupine« z iglami za pletenje je precej preprost in zahteva kvalificiranega delavca najmanj spretnosti. Da bi ga lepo povezali, je dovolj, da obvladamo osnove in se naučimo pravilno brati diagrame. Prvi poskusi so najboljši na barvni preji srednje debeline, oboroženi z iglami št. 3–4 ali večjim premerom. Tako da bo bolj priročno, da razmisli zanke in se seznanijo z njihovo napravo.

Preberite tudi shemo. Čudni liki so ponavadi dešifrirani v isti izdaji, kjer so bile najdene smernice za pletenje. Tudi če ste srečali zanimivo tkanje brez podrobnih navodil - ni pomembno. Simboli, ki označujejo vrsto zanke, so enaki. Tabela z njihovim dekodiranjem je enostavno najti na internetu ali v kateremkoli ročnem pletenju.

Vzorčna preja

Craftswomen so lahko "ukrotiti" veliko vrst niti: bombaž, volna, umetna vlakna. Ni vsak vzorec vsebuje priporočila za izbiro preje. Zato je pogosto potrebno sami izbrati pletilni material. Openwork vzorec pletenje "Shell" nezahtevne: fit kakršno koli nit. Glavna stvar je, da so gladke. Mehka vlakna zameglijo veliko sliko. Motiv bo nejasen in ne tako lep.

Pravila za branje sheme

Opis izvedbe modela z iglami za pletenje je na kratko vstavljen v majhno mizo. Označuje število vrstic in zank, ki jih je treba po potrebi povezati in ponoviti. Vsaka celica tabele je ena zanka. V njem je prikazan simbol, ki označuje vrsto vezave. Običajno se v shemah uporabljajo skupni znaki. Na primer, za sprednjo zanko narišite navpično črto ali pustite kvadrat prazen, in žuborenje je prikazano kot vodoravna črta.

Meje sheme označujejo številke. Navpično pomeni številko vrstice. Neparne verige se odčitajo iz sheme od desne proti levi in ​​celo verige - nasprotno. Včasih so v tabeli prikazane samo neparne vrstice. S tem avtor implicira, da celo verige pletene ogledala, to je, kot so "videti" na mojstre zanke prejšnje vrstice. Z drugimi besedami, potrebno je izvajati enake metode: pletenje obraza preko sprednjih zank in žuborenje nad žuborenjem.

Branje sheme na primeru vzorca "Shell"

Motivi se izvajajo v skladu s shemami. Jasno kažejo rapport (širina v zank) in vrste pletenja zank, na katerih temelji pletenje. Vzorec "Shell" igle za pletenje je mogoče izdelati v obliki openwork tkanja, ki spominja na kvačkanje. Rezultat je lepa "zračna" platna. Ta motiv je pomemben za pletenje poletnih stvari.

Vzorec »lupine« z iglami za pletenje (diagram je prikazan na sliki) ustreza 10 zankam. Navedenih 6 vrstic. Po potrebi jih je mogoče ponoviti tolikokrat, kot je potrebno. V skladu s shemo je treba v prvi vrstici izvesti zanke za obraz. 5 začetnih sekund. Po tem je upodobljen zapleten element - sprednja zanka z enim kvačkanjem. Ti morajo plesti 5. V tretji vrsti se predlaga, da se odstranijo te zanke in nakida z njimi. Povlecite niti in jih vrzite na levo iglo. Nato opravite dve nakida, pletene 5 zank skupaj prečkali obraz. In ponovite par Nakidov. Prav ta kombinacija tvori obliko lupine. Nadalje se v shemi uporablja prečna zanka, ki se ponovi.

Pletenje vzorec "Shell": opis elementov

Preden začnete pletiti, morate oceniti svojo moč. Ali so vse tehnike pleksusov znane? Ali je vredno osvežiti vaš spomin? Vzorec "Shell" igle za pletenje (shema je bila obravnavana prej) je povezana, na podlagi sprednje in zadnje zanke, narejene z nakida, križiščem ali odprtino. To niso najtežji elementi. Pravila njihove vyvyazyvaniya enostavno naučiti, malo prakse. Upoštevajte tehniko izvajanja zank, na podlagi katerih je vzorec »lupine« izdelan z iglami za pletenje.

Shema vsebuje pogosto ponavljajoče se obraze in žuborenje. To so osnovni elementi pletenja. Prvi tip se izvede za sprednjo steno. To pomeni, da uvedejo pravo iglo za pletenje čez zunanji del zanke, poberejo in izvlečejo nit. Za povezovanje prečkanega elementa, ne spredaj, pa se uporablja zadnja stena.

Povratna zanka v klasični izvedbi se izvede z vstavljanjem igel za hrbet. Skozi se raztegne nit. V prečni različici uporabite sprednjo steno. Nakid je odcepljena zanka. Glavna nit je preprosto "vržena" na desno iglo, nato pa se izvede naslednji element. Da bi vezali podolgovate zanke, kot to zahteva vzorec "Shell", jih morate sprostiti iz lakov in izvleči niti, dokler ne dosežejo največje možne dolžine. Po tem jih vrnite v levo iglo za pletenje. Nadaljujte s pletenjem.

Pletene. Vzorec "Shell" - shema 2

Veliko možnosti za izdelavo pokrovač na platnu. Vendar so vsi nekoliko podobni. Hook kavelj lupina je veliko lažje kot pletenje. Da bi dosegli »svobodne« niti, ki so lepo vtkani v vzorec, se zanka uporablja v kombinaciji z nakidom. Ta tehnika omogoča oblikovanje simbolnih grebenov lupine. V svetlem poletnem vzorcu se narišejo niti iz zank prejšnje vrstice. Lahko pa naredite element drugačen.

Na primer, tkanina iz sprednje površine. Robovi lupin se oblikujejo s pomočjo zank z naklonom. In na svoji osnovi narediti nakida. Izkaže se shematična slika lupine, ki nima samo grebenov. Nadaljevanje plesti naslednje vrstice, iglo za pletenje se vbrizga 6 verige nižje, vleče delovni nit. Potem izvedite ogrinjalo. Še enkrat, igla se vstavi na isto mesto. Tako lahko povežete zahtevano število grebenov.

Vzorec »lupine« je preprost element dekoracije oblačil, ki ga lahko ustvari tudi začetna obrtnica. Odvisno od gostote pletenja in tehnike motiva se uporablja za vse letne čase.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami