FoodPro Preloader

Kako vezati čevlje kvačkanje: za začetnike, da pomagajo


Kako kvačkati čevlje? Za začetnike pletilcev to predstavlja določene težave. Če pogledate v lepe, odprte nogavice, želite narediti enako za vašo sestro, hčerko, nečakinjo ali samo za prijatelje novorojenčka. Toda kje začeti? Katere teme izbrati in kako plesti? Poskušali bomo odgovoriti na vsa vprašanja! Kvačkane čev

Kako kvačkati čevlje? Za začetnike pletilcev to predstavlja določene težave. Če pogledate v lepe, odprte nogavice, želite narediti enako za vašo sestro, hčerko, nečakinjo ali samo za prijatelje novorojenčka. Toda kje začeti? Katere teme izbrati in kako plesti? Poskušali bomo odgovoriti na vsa vprašanja!

Kvačkane čevlje. Za začetnike. Izbira preje

Če je to vaš prvi izdelek za malčke, se boste najverjetneje soočili z vprašanjem, katere niti je najbolje uporabiti ... Odločiti se morate ob katerem letnem času in kje jih bo otrok nosil. Če so lepljene in lahke gospodinjske nogavice, v katerih otrok pluje ali leži v jaslih, potem je dovolj bombažne preje ali pa uporabite sintetično nit. Vse to velja za poletno obdobje, ko obstaja velika nevarnost pregrevanja otroka. V hladnejši sezoni je treba uporabiti volnene ali pol volnene niti. V tem primeru bodo kvačkane čevlje za začetnike prepletene veliko hitreje in lažje. Konec koncev, na tople stvari ni smiselno, da plesti vzorec ozadje ali volan. Topli čevlji morajo biti res toplo.

Kako plesti čevlje

Nekatere ženske uporabljajo sheme. Kvačkanje čevljev je enostavno in prijetno. In drugi, nasprotno, vedoč velikost končnega izdelka, pletene, kot pravijo, "z očmi". Težko je reči, katera metoda izdelave je bolj pravilna. Če so čevlji topli, lahko to storite brez sheme. Toda če je načrtovana izdelava odprte različice, potem najverjetneje ne bo mogoče brez jasnega opisa dela. Bolj izkušeni obrtniki lahko preprosto narišejo načrtovani vzorec in ga nato navežejo na obris. Prav tako je ponavadi dovolj, da so le jasna fotografija ali par osupljivih čevljev, ki so jih videli nekje. Glede na to, da sam proizvod ni težak, ga ne bo težko povezati. To lahko storite na več načinov. Razmislite o eni od njih.

Najprej ugotovimo, kakšna bo velikost načrtovanih čevljev. Potem smo pletene podplati z enim kvačkanjem. Ni potrebno izdelati anatomske oblike. Preprost ovalni podplat je dovolj za otroka. Glavna stvar je, da se prilega velikosti. Nato previdno zaženite nekaj vrst dvojnih kvačk in tako oblikujete višino bodočih čevljev. Zdaj je polovica čevljev kvačkanih. Za začetnico obrtnice - kar otipljiv dosežek. Nadaljujemo. Po nekaj vrstah zaprite rob. Po tem, lahko bodisi pletene vrhu, jo začnete s toe ali bootie, ali plesti ločeno in pritrdite s pomočjo niti in igle. Ko ste uspeli zapreti nogavico, lahko naredite končni del čevljev. Privežite ga tako, da je možno skozi saten trak ali vezati verigo zračnih zank in jo uporabiti za pritrditev.

Kako okrasiti čevlje za novorojenčka? Ušesa za kvačkanje

Če izberete in povežete izdelek, ga morate okrasiti. Nekdo to počne z biseri ali trakovi. Vendar pa lahko greš v drugo smer. Zavezite smešna ušesa in jih šivate na že pripravljene čevlje, izdelate gobec, dobite pravega zajčka! Na enak način lahko izvajate mačjega ali lisičjega obraza. Vse je odvisno od vaše domišljije!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča