FoodPro Preloader

Raglan pletenje na vrhu: mojstrski razred


Danes so stvari s svojimi rokami postale zelo modne. Treba je omeniti, da je najlažji način za izvedbo modelov z raglan rokavi. Pletilne igle od zgoraj navzdol so lahko povezane kot obleka in skakalec, bluza ali jopica. Šiven model - donosna možnost za "rastoče" stvari Lahko pletene raglan rokavi z iglami od zgoraj, nato pa opravljajo nazaj in prej. In

Danes so stvari s svojimi rokami postale zelo modne. Treba je omeniti, da je najlažji način za izvedbo modelov z raglan rokavi. Pletilne igle od zgoraj navzdol so lahko povezane kot obleka in skakalec, bluza ali jopica.

Šiven model - donosna možnost za "rastoče" stvari

Lahko pletene raglan rokavi z iglami od zgoraj, nato pa opravljajo nazaj in prej. In potem zberite vse dele skupaj in šivajte. To je eden od najpreprostejših načinov za pletenje stvari, saj poveljniku ni treba trpeti zaradi pletenja roke in lutke rokava, nato pa s šivanjem v slednjem.

Druga omembe vredna je praktičnost pletenja tega modela z vrha. Če je potrebno, podaljšajte podrobnosti samo razpusti zadnjo vrsto, ki zapira zanke. Nato čarovnik preprosto poveže želeno vrednost in stvar postane daljša.

To je razlog, zakaj tako pogosto pletene raglan stilu stvari s pletenje igle od zgoraj za otroke. Tudi če je otrok odraščal in je njegova bluza postala ne le kratka, temveč tudi ozka, lahko trakove povežete in jih vstavite v stranske šive izdelka. Poleg tega so lahko ti pasovi drugačne barve in celo drugačne teksture - danes so kombinirane stvari modne.

Prednosti in slabosti pletenja na vrhu v krogu

Toda bolj pogosto pletilci uporabo v svojih modelih način pletenja Raglan z okroglim pletilne igle od vrha, od vratu do dna z eno nit. Ta možnost ne omogoča šivanja delov, zato je veliko lažje izvajati

Praktičnost takega izdelka je tudi v tem, da se preja praktično ne zlomi. Torej, če želite raztopiti končni izdelek in narediti iz nekdanje bluze, na primer, baretka ne bo pustila veliko težav, ker bo nit praktično brez vozlov in vrzeli.

Čeprav obstajajo nekatere slabosti te vrste dela. Pri izvedbi raglan modela z iglami za pletenje od zgoraj mora mojster vse vnaprej natančno izračunati. Konec koncev, tudi majhen zdrs, ki ga je mogoče popraviti med delom, ne bo mogoč. Ta sešiti modele lahko odstranite v stranskih šivov presežek tkanine. Tukaj bo vse ostalo na vidnem mestu. In vsi popravki so sestavljeni iz ene stvari: po razpustitvi morate začeti izvajati model iz nič.

Pravilen izračun - ključ do uspeha!

Pred pletenjem raglan z iglami od zgoraj, morate narediti majhen kos platna iz izbrane preje z vzorcem, ki ga nameravate uporabiti v modelu. Običajno je dovolj vzorca v 20-30 vrstah s širino 15-20 zank.

Tako je vzorec za izračun narejen. Zdaj izmerite nastalo širino. Na primer, obrtnica je dosegla 20 zank na iglih. Širina vzorca je 8 cm.

 • Odstranimo od števila zank 2 rob. 20 - 2 = 18 (zank).
 • Razdelite nastalo število za širino. 18: 8 = 2, 25 (zanke v enem centimetru).
 • Izmerite obseg vratu. Poleg tega se je treba zavedati, da mora glava zlahka preiti skozi vratni izrez. Recimo, da smo izbrali obseg, ki je enak 40 cm (parjenje se nekoliko raztegne, tako da se bo glava zlahka stisnila v tak vrat).
 • Pomnožite gostoto pletenin (število zank na en centimeter) na obodu vratu. 40 x 2, 25 = 90 (zank). To bo začetno število zank, ki bodo zbrane na napere za prvo vrsto, če ima model raglan rokav z naperami na vrhu.

Izračun za model, izdelan pod grlo in brez zaponk

Zdaj je treba izračunati, na katerih mestih bo potrebno dopolniti raglan.

Za to se skupno število zank deli s 3. V tem primeru je videti tako. 90: 3 = 30 (zanke). To bo število zank v obeh rokavih. Če dobite delno število, na primer 22, 5, potem lahko zanemarite 0, 5 zank. Običajno vzamemo za osnovo samo celo število. V tem primeru bo 22, še posebej ker je 22 enostavno deljivo z 2, saj bo model imel dve rokavi. Če je imetnik imel 23, 5 zank, bi bilo bolj primerno povečati število na 24.

Če delimo rezultat za 2, poveljnik dobi število zank v začetni vrstici za vsak rokav. V posebnem primeru 30: 2 = 15 (zanke).

Preostanek zanke bo šel v parjenje nazaj in prej, 30 zank v vsakem odseku.

Izdelava dodatkov pri pletenju raglan top

Torej, razmislite o najpreprostejši različici dela. To je pletenje raglan pletenje od vrha okoli vratu brez sponko. Za njegovo izvajanje, boste morali klicati na napere potrebno število zank in kravato "cevi" zadostne dolžine, da elastično. Nato se začne z dodatkom zank, da se na vrhu z modelom za pletenje naredi model raglan. Mojstrski tečaj tega procesa bo pomagal začetnemu mojstra, da postane resnični pro v tej zadevi.

 • Kliče igle zahtevanega števila zank.
 • Prva vrstica je pletena po izbranem vzorcu.
 • Hkrati se izračunajo zanke, na podlagi katerih se izvedejo dodatki. Ti kraji so označeni z barvnimi gumijastimi trakovi ali niti. Da bi bila natančnejša, je polovica števila naslonjala od začetka vrstice, to je v našem primeru 15 zank. Igla se namesti na rezinochko.
 • Nato opravite začetek rokavi - pletene 15 zank in jih položite na gumo.
 • Sedaj položite sprednje zanke - 30 kosov. Spet označite ta kraj.
 • Sleeve - spet 15 zank.
 • Iz druge vrstice se že začenja povečevati. Možno je, da okoli zanke naredite nakida. Možno je pletenje treh iz zanke (nakid, spredaj, nakid) ali od 3 do 5. To je način, kako narisati vzorec ptičjega stopala.
 • Tretja vrsta in vse poznejše nenavadne se izvajajo s preprostim pletenjem, kjer je pokrov pleten kot ločena zanka.
 • Algoritem za pletenje druge vrstice velja za vse poznejše celo vrstice.

Tukaj je predstavljen za pomoč začetnik mojster, ki se je zavezal, da plesti model raglan od zgoraj s pletilne igle, shema, ki jasno kaže na začetek postopka dodajanja.

Izračun povečanja zanke v pazduhah

Tukaj je zgrajen zgornji del modela. Izdelek doseže ramenski sklep, kar pomeni, da raglan pletenje od vrha gre v drugo fazo. Čas je, da zanke, ki so namenjeni za vyvyazyvaniya rokavi, se premaknete na rezervne igle ali jih odstranite na vrvici ali laneni gumi. Treba jo je postaviti v prstan, da ne bi zamudili zanke.

Glavna nit čarovnika še naprej plesti v krogu, ki se premika od zadaj naprej. V krajih, kjer se zadnji del konča, morate na napere vnesti dodatne igle. Njihovo število se izračuna na ta način.

Obseg prsnega koša se pomnoži z gostoto parjenja. Na primer, ta velikost je 92 cm, spomnimo se, da je gostota našega parjenja 2, 25 zank na centimeter. 92 x 2, 25 = 207 (zank).

Nadalje od tega števila je potrebno odštevati število zank hrbta in prej. Nato mora biti rezultat razdeljen na polovico. Tukaj je število zank in klicanih poleg napere.

Zaključna faza dela na modelu

Zdaj, v krogu, poveljnik pletene z izbranim vzorcem, dokler izdelek ne doseže želene dolžine. Po tem morate vezati gumijasto trak ali pa samo zaprete zanke - vse je odvisno od izbranega modela. Nit na koncu dela se zlomi, pritrdi in konica skrije z notranje strani.

Zanka enega od rokavov se prenese na napere. Glavna nit vstopi v delo. Pletenje poteka v krogu. Okoli kolena lahko rahlo zmanjšate širino tega dela izdelka. Ko cev doseže potrebno dolžino, pletene gume ali preprosto zaprite vrstico. Tudi drugi rokav.

Raglan z razrezom pred vratom

Znano je, da glave dojenčkov ne zlahka plazijo v puloverje pod vratom. Zato, ko izdelujete igle za pletenje s slogom raglan od zgoraj za otroke, poveljnik pogosto izbere model z režo in s tem poveča vrat.

Skupno število zank se izračuna, kot je opisano zgoraj, pri čemer se rezultatu doda 2 robni zank. Sam proces ni več okrogel, temveč z rotacijo izdelka. Ovratnik vratu je možno okrasiti s črtastim vzorcem.

Ta risba je precej preprosta. To izmenjavo obraznih in žuborenje zank. Samo na obrazu je treba pleteno Žuborenje, in obratno. To pomeni, da se izkaže, kot da je algoritem vezave elastičen, vendar z mešanimi zankami. Od tod tudi ime te slike.

In na robovih vrstic je tudi najbolje, da pletene trakove vzorec "putanka". Načeloma je to edina razlika, saj se model zlije na enak način kot reglan od zgoraj z iglami za pletenje, katerih glavni razred je bil opisan zgoraj.

Ko plank doseže zahtevano dolžino, postane pletenje krožno. Algoritem deluje v celoti skladno z zgoraj opisanim.

Raglan majica z zadrgo

Razlika med tem modelom in puloverjem na letvi na vratih je, da med vrstama in obročem ni povezave. Vsi puloverji se ujemajo v vrsti z vrtenjem izdelka. Za izračun skupnega števila zank se rezultatu doda ne le 2 rob, temveč tudi število letev (1 čas).

Na primer, na samem začetku smo ugotovili, da za redni raglan okoli vrha morate klicati 90 zank. Zdaj bomo prilagodili njihovo količino v skladu z našim modelom. Izdelujemo tudi bluzo z raglan noži na vrhu skozi pritrdilno sponko, kar pomeni, da morate dodati 2 robova in rešetke - kjer bodo postavljeni gumbi in zanke. Ponavadi je 7-9 zank. 90 + 2 + 9 = 101 (zanka).

Ista deska je simetrično na obeh straneh vrstice. In na deski, na kateri je načrtovano, da bi zanke, poveljnik na isti razdalji plesti "luknje". Če želite to narediti, lahko pletene 2 zanke skupaj v eni vrsti, in na napačni strani, da nakid v tem mestu. V naslednji vrsti pletite kapice na običajen način. Rezultat je "luknja" za zanko.

Če so gumbi veliki, morate zapreti 2-4 zank na pravih mestih in na strani, ki je v tej vrstici, dobite število prej zaprtih zank na istem mestu. Potem bo luknja za zanko večja.

Vedeti, kako plesti raglan z vrhom in prešteti število zank za delo, je mogoče simulirati druge različice izdelkov. Usposobljene rokodelke uporabljajo sprednjo vpletanje, izdelujejo reže za žepke, pripravljajo ovratnike različnih konfiguracij in izdelujejo usta različnih oblik.