FoodPro Preloader

Domača galvanizacija - njena najpomembnejša komponenta


Verjetno ni domačega obrtnika, ki ne bi nikoli moral pokriti svojih izdelanih predmetov s plastjo cinka, kroma, bakra ali niklja. Ti premazi omogočajo ne le lep videz kovinskih predmetov, temveč tudi njihovo zaščito pred vplivi okolja, kot tudi, da dajejo lastnosti izdelka, ki prej niso bile neločljivo povezane z njimi. Deja

Verjetno ni domačega obrtnika, ki ne bi nikoli moral pokriti svojih izdelanih predmetov s plastjo cinka, kroma, bakra ali niklja. Ti premazi omogočajo ne le lep videz kovinskih predmetov, temveč tudi njihovo zaščito pred vplivi okolja, kot tudi, da dajejo lastnosti izdelka, ki prej niso bile neločljivo povezane z njimi.

Dejavnosti, ki vam omogočajo, da postavite tanko plast kovine na površino izdelka, ki vam omogoča, da zaščitite slednje pred korozijo in mu dajte dekorativne lastnosti, imenovane galvaniziranje, in v preprostem govoru galvanizacijo. Elektroindustrija doma je precej pogost pojav v naši državi, saj lahko z galvansko opremo doma ali v garaži vsakdo osebno opravi kromiranje, galvanizacijo, bakreno prevleko, nikljanje vseh kovinskih izdelkov.

Seveda, domače galvanizacije vključuje prisotnost določene opreme, kot tudi znanje na področju elektrokemijskih - brez tega v primeru premaza z uporabo elektrolize ni dovolj.

Ena glavnih komponent, ki jih mora imeti vsaka naprava za galvaniziranje doma, je galvanska kopel. Spodaj bo obravnavana ena od metod njene izdelave. Vsakdo, ki se je odločil, da potrebuje galvanizacijo doma, se mora ukvarjati s problemom, kako narediti kopel za galvanizacijo ali prilagoditi posodo zanj.

Torej, obstaja ena poceni rešitev za to vprašanje. Mnoga podjetja, ki prodajajo kemikalije, uporabljajo posebne plastične posode. Vsaka taka zmogljivost je zaprta in okrepljena na paletah. To sposobnost je mogoče uporabiti kot podlago za galvansko kopel.

Ko je posoda dostavljena in nameščena, je treba njen zgornji del previdno odrezati. Odrezani del je še vedno koristen - iz njega bo izdelan pokrovček za kopel. Iz koncev kopeli, v katero bodo nameščene anodne palice, so izdelane tri luknje. Seveda morajo biti luknje ravne.

Potreben je pokrov na galvanski kopeli. Kasneje se z vijakom privije na kopel, na primer klavir. Po namestitvi pokrova mora tesno prilegati stranicam kopeli.

Tako se izkaže, da ima kopel z odprtino pokrovček odprtino za polnjenje, ki se priporoča za povezavo cevi za prezračevanje.

Bakrene palice se vstavijo v luknje na straneh. V njihovi kvaliteti se lahko uporabijo bakrene cevi ustreznega premera -20 mm, v primeru, da cev nima zadostne togosti, je vstavljena jeklena palica. Konce cevi je treba sploščiti, v njih pa izvrtati luknje, da se nato pozneje priključi usmernik.

V zaključku podajamo na primer faze enega od procesov, ki jih lahko izvedemo v zgoraj opisani kopeli - galvaniziranje. Te faze predstavljajo:

- razmaščevanje proizvoda v organskem topilu;

- Kemično razmaščevanje v alkalni raztopini;

- Izpiranje proizvoda v vroči vodi;

- Elektrokemično razmaščevanje v alkalni raztopini;

- izpiranje v vroči vodi;

- izpiranje v mrzli vodi;

- aktiviranje ali jedkanje;

- neposredno pocinkane;

- posvetlitev s šibko raztopino dušikove kisline (neobvezno);

- pasivacija;

- izpiranje v mrzli vodi;

- izpiranje v topli vodi s temperaturo okoli 40 ° C, vendar ne več;

- Sušenje končnega izdelka.

Upamo, da vam bo vaša galvanizacija na domu odprla nove priložnosti!

Polž iz pnevmatik: kako nareditiKako narediti kostum Božička z lastnimi rokami?  Kako šivati ​​obleko Snežne dekle z lastnimi rokami?Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic?  Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiKlobuk z mačkimi ušesi z iglami za pletenje: kako vezati otroški klobuk, shemeKako narediti ploščo jesenskih listov z lastnimi rokamiKaj je vezenina za soutache?  Mojstrski tečaj izdelave nakitaTekstilna lutka: mojstrski tečaj o izdelavi lastnih rok, vzorcev in fotografijKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasveti