FoodPro Preloader

Nakit, nakit DIY. Domači nakit iz kroglic, kroglic, tkanine, usnja


Vse ženske sanjajo, da so neprekosljive. Pridejo do različnih podrobnosti o svoji podobi, da se izločijo iz množice. Najboljše od vseh za te namene je primeren nakit. DIY nakit je vedno edinstven in originalen, saj nihče drug na svetu ne bo imel enake dodatne opreme. Naredite jih zelo enostavno. Neka

Vse ženske sanjajo, da so neprekosljive. Pridejo do različnih podrobnosti o svoji podobi, da se izločijo iz množice. Najboljše od vseh za te namene je primeren nakit. DIY nakit je vedno edinstven in originalen, saj nihče drug na svetu ne bo imel enake dodatne opreme. Naredite jih zelo enostavno.

Nekaj ​​besed o materialih

Preden odgovorite na vprašanje, kako narediti broško, ogrlico, zapestnico, je vredno razmisliti, kaj lahko naredite iz njih. Masa materialov. Najbolj priljubljeni med njimi pa so usnje, tkanine in kroglice. So najbolj plastični in dajejo veliko možnosti za oblike in teksture.

Koža je precej vzdržljiva in hkrati plastična. To je lahek material, ki dobro ohranja svojo obliko. Njegova pomanjkljivost je, da so za pridobitev bolj izpopolnjenih oblik potrebna določena delovna znanja.

Dekoracije tkanin postajajo priljubljene v zadnjih nekaj letih. Lahko jih šivamo iz obližev ali predelamo staro majico, odvisno od vrste tkanine, z njimi se uporabljajo različne tehnike.

Kroglice in kroglice so klasika. Najenostavnejša ogrlica je nizka svetla kroglica z obeskom. Vendar pa obstaja še veliko več možnosti, ki vam omogočajo, da brez težav ustvarite nakit z lastnimi rokami. Nakit korak za korakom je dokaj preprost. Ta proces se bo obravnaval nekoliko nižje. Obravnavali bomo najbolj zanimive in enostavne delavnice.

Originalne zapestnice

Majhne in elegantne zapestnice ali voluminozni nakit ustvarijo poudarek in pomagajo narediti sliko nepozabno. Ustvarjanje iste dodatne opreme z lastnimi rokami je snap. Dovolj je samo, da pokažete malo domišljije, in imeli boste posamični nakit. Nakit s svojimi rokami, izdelanimi iz usnja ali gostih tkanin, je elementarnih. Izrežite trak želene dolžine in širine. Šivamo sponko in več dekorativnih elementov. To so lahko gumbi, gumbi, kroglice, priloženi okraski. Vse je odvisno od razpoložljivosti materialov in domišljije.

Lahko se spomnite lekcij dela v šoli, ko so se naučili osnovnih enot makraja. Twisted dvojni vozel je odlična osnova za zapestnico. Lahko ga zapustimo, kot je, ali pa ga dodatno okrasimo z vezenjem z biseri in barvnimi nitmi.

Lepe broške

Ena marama ali bluza in 10 broških doda do 10 različnih izgledov. Izdelava takšnega nakita sploh ni problem. V zadnjem času so postale modne igrače z majhnimi igračami. Izgledajo naivno in preprosto. Obenem resnično dodajo barvo navadni sliki.

Ponujamo vam, da naredite broške z lastnimi rokami. Mojstrski razred se bo začel z izbiro tkanine. Moralo bi biti tesno. Popolna plošča. Izberemo obrazec. To bo na primer oblak. Izrežite 2 enaka dela. Vezene oči in usta na sprednji strani. Zložimo dele in skupaj šivamo. Če zapustimo majhno luknjo, izklopimo igračo in jo napolnimo z bombažno ali sintetično dlako. Šivamo.

Iz šivaste strani broške šivamo zatič. Spodnji del je lahko okrašen z obeski z obarvanimi kapljicami. Broška je pripravljena.

Lahko tudi izrežete cvetje iz klobučevine in jih okrasite z gumbi in pletenimi detajli. Glavna stvar se ne boji eksperimentirati.

Usnjeni nakit

Težje je z lastnimi rokami narediti čiste usnjene broške. Glavni razred za njihovo proizvodnjo je naslednji. Vzamemo kos želene velikosti in barve in iz nje izrežemo obris bodočega okrasja. S pomočjo lepila pritrdimo zatič, za katerega ga pritrdimo na oblačila. Na sprednji strani barve ali lesnega gorilnika uporabite obrise, ki bodo dopolnili risbo. Dodate lahko malo verige ali zakovice.

Za še bolj zapleteno dekoracijo izrežite več kosov in jih zlepite skupaj v cvet. Mesta spojev delov prikrivajo verižni ali kovinski gumb.

Torej bomo za relativno kratek čas izdelali nakit z lastnimi rokami. Nakit korak za korakom je zelo preprost, če pomislimo na potreben algoritem vnaprej. Tudi majhne lise kože lahko postanejo prave mojstrovine.

Enostavna ogrlica iz kroglic

Veliko število tehnik kroglic zahteva izjemno raven znanja. Ampak ne vsi vedo, da je ta material zelo enostaven za uporabo. Z izdelavo nenavadne kroglice ogrlico spopadati vsako žensko.

Začnemo z delom na nizu vseh pridobljenih kroglic. Njegova količina mora biti dovolj velika. Več niti, bolj veličastne kroglice. Nadalje smo določeni z minimalno dolžino. Najboljša možnost je 45 cm, kar je tik pred vznožjem ključnice. Večkrat navzgor in navzdol zložimo navojno nit, vsakokrat jo podaljšamo za 1-1, 5 cm, ko pa celotno nit razporedimo, jo poberemo in jo trdno zvezamo z nitko. Na njih nosimo stožec in pritrdimo sponko. Ogrlico lahko nosite prav tako, ali pa jo obračate s pletenico. Prednost te metode je, da je dekoracijo mogoče narediti tako, da je idealna za novo obleko.

Pletenica

Tukaj je še ena različica dodatne opreme, če potrebujete resnično originalen nakit. Nakit izdelujemo iz lastnih kroglic na enakem principu kot prejšnja različica: vse kroglice strnemo na eno nit. Razdelimo jo na 3 dele in začnemo tkati navaden kosa tri vrste. Zaključimo konce na enak način. Na začetku tkanja je vredno upoštevati dejstvo, da bo tkanje ukradlo del dolžine. Zato ga je treba obravnavati z rezervo. Takšna ogrlica z biseri izgleda najbolje, če je blizu dna vratu.

Če veste, kako narediti pletenice iz štirih ali več pramenov, se ne bojte eksperimentirati. Težje tkanje, bolj izvirno dekoracijo. Prav tako se lahko igrate s cvetjem. So bodisi pomešani ali izdelani v različnih odtenkih. To je odvisno od osebnih preferenc obrtnice.

Cloth Ogrlice

Tkanina noša nakit tudi izgleda lepo. DIY nakit iz tega materiala bo naredil vsako žensko. Tu je možnost z minimalnim naporom in tkanino.

Vzamemo vsak kos fine pletenine. Za to je primerna stara majica ali tunika. Prerežite ga na tanke trakove čez vez. Določanje smeri ni tako težko. Jersey je na videz sestavljen iz horizontalnih klini. To je vrsta tkanja. Potrebno je rezati samo vzporedno s temi klini, odrezati njihov vrh.

Ko so trakovi pripravljeni, vzemite enega od koncev in ga raztegnite. Kovrči se v lepo malo cevko. To je iz teh cevi še bolj in tvorijo dekoracijo.

Različice oblike takšne mase izdelka. Konce lahko zatesnite in jih šivate. Obstaja način, ko so takšne cevi rahlo povezane in njihovi konci se igrajo kot dekorativni element. Lepo gledano navzdol konice, ki na določeni višini od vratu se prestreže z majhno jarem.

Obložene kroglice

Izgleda zanimivo in malo drugačen nakit. Mojstrski razred njegovega ustvarjanja je jasen vsem, ki lahko malo šivajo. Najprej morate vzeti sorazmerno velike kroglice. Pravkar postajajo osnova dekoracije. Glede na njihov premer šivamo nogavice iz tkanine, ki jo potrebujemo. Da bi ga lažje obrnili na sprednji strani, šivamo v vrvici enake dolžine kot v prihodnjem primeru. Ko je pripravljen, potegnemo vrvico in zavrtimo dekorativni sloj.

Nato vtaknite nastalo žlico za kroglice izdelka. In v tem trenutku začnemo ustvarjati. Sami kroglic ni mogoče ločiti. Toda ta možnost je primerna, če primer tesno in jasno poudari relief vsakega roba. Vendar jih je bolje ločiti. Najlažja možnost - po vsakem kravatnem vozlu. To lahko storite tako, da vezavo tkanine prekrijete z navoji v več obratih. Na koncu lahko dekoracijo nosite v eni niti ali v več. Možna je tudi možnost kombinacije s pletenimi cevmi. Glavna stvar je, da ne pozabimo na vzporedno in kontrast tekstur in barv.

Usnjeni okraski za vrat

Roke lahko naredite ne le kroglice. V nadaljevanju bomo obravnavali mojstrski tečaj izdelave usnjenega nakita.

Vzemimo kos usnja barve, ki jo potrebujemo, in iz nje izrežemo ploske geometrijske kose. To so lahko krogi, ovali, trikotniki, kvadratki. V zgornjih koncih izdelka luknjamo luknje za pritrditev.

Vse to zberemo na usnjeno vrvico. Lahko se izreže iz iste lopute. Včasih je smiselno, da izdelek razredčite s kovinskimi kroglicami ali obeski. Verige bodo tukaj videti lepe, predvsem umetno stare.

Kot lahko vidite, je izdelava nakita z lastnimi rokami povsem preprosta. Potrebno je le naučiti se, kako izgledati izvirno na nepotrebnem smeti in se ne bojijo eksperimentirati. Kaj pa, če uničiš ostanke? Še vedno si mislil, da jih boš vrgel proč.