FoodPro Preloader

Kako narediti črke iz pene z lastnimi rokami


Dekorativne besede, črke in celo celo fraze - to je neverjetno priljubljen dekor za notranjost in foto poganjki. Takšno dekoracijo lahko naredimo za kakšen poseben praznik ali za fotografiranje na izviren način. Najlažji način za ustvarjanje razsutih črk iz pene. Nudimo podroben mojstrski tečaj o njihovi produkciji, posebej za vas v našem članku! Priprava

Dekorativne besede, črke in celo celo fraze - to je neverjetno priljubljen dekor za notranjost in foto poganjki. Takšno dekoracijo lahko naredimo za kakšen poseben praznik ali za fotografiranje na izviren način. Najlažji način za ustvarjanje razsutih črk iz pene. Nudimo podroben mojstrski tečaj o njihovi produkciji, posebej za vas v našem članku!

Priprava materialov in orodij

Kaj je potrebno za delo? Najpomembnejša stvar je material, polistiren lahko kupite v trgovinah s strojno opremo ali pa uporabite ostanke za pakiranje / popravilo. Ne smete jemati kosov širine več kot 10 cm, saj jih bo težko rezati. Potrebovali boste tudi pisarniški ali popravilni nož, brusni papir, pavs papir, lepilo in kiti.

Za rezanje narišite prosojnico ali navaden papir. Svojo najljubšo sliko lahko prenesete iz računalniškega monitorja ali pa jo sami ustvarite. Preprosto pravilo je: čim enostavnejša in bolj gladka je črka iz pene, bolj natančni bodo. Ampak, da bi se naučili, kako dobro rezati pisane pisave, boste morali veliko trenirati.

Proizvodna tehnologija

Položite list pene na čisto, ravno površino. Postavite ga na predlogo za rezanje, sestavljeno na papirju. Obkrožite črke ali pismo v pisarni. Najbolj priročen način za to je uporaba ostrega svinčnika ali igle. Ne samo, da narišete površino, ampak tudi potisnete konturo, ne da bi zdrobili rob.

Naslednji del je najpomembnejši: potrebno je razrezati črke vzdolž konture. Če želite to narediti, uporabite pisarniški nož, po katerem lahko s pomočjo brusnega papirja odpravite vse nepravilnosti. Si pomotoma odrezal kaj več ali je razpokal peno? Stanje bo popravilo lepilo in kite, lepilo vseh ločenih delov in popravilo nepravilnosti. Nato dobro osušite gredico in jo zbrusite z brusnim papirjem.

Bulk črke pene so skoraj pripravljeni, ostaja le, da jih izboljšajo in jih okrasite malo.

Oblikovanje črk in nalepk

Najpreprostejša različica dekorja številk pene - njihova barva. Uporabite za to akrilno barvo. Pokažite svojo domišljijo: ni potrebno barvati celotnega napisa ali celo črke v eni barvi. Če dobro narišete, lahko celo umetniško opišete prazno. Črke iz polistirena izgledajo dobro tudi, če jih prilepimo s papirjem. PVA ali kakšno gumijasto lepilo bo naredil, vendar se je najbolje izogniti sestavkom, kot je superplav, saj lahko poškodujejo osnovni material.

Zanimive so tudi druge možnosti oblikovanja: podnožje zavijte s tkanino ali ovijte z nitmi. Črke iz penaste plastike za poroko so lahko dodatno okrašene z umetnimi cvetovi, dekorativnimi figurami, okrasnimi ali kroglicami. Najpomembneje je, da ta pripomoček podpira glavno temo dogodka in se dobro prilega notranjosti.

Variante uporabe volumetričnih črk pene

Dekorativne figure in napisi bodo originalna dekoracija sobe ali spektakularen pripomoček za fotografiranje. Ena od prednosti pene je lahka. In to pomeni, da lahko zlahka držite celo velike predmete v rokah ali jih obesite na steno brez dodatnih naporov. Črke pene se lahko zložijo v besede ali tvorijo kombinacijo stavkov in besednih zvez. Ta dekor je primeren tudi za dolgoročno notranjo opremo. Dobre želje, modri aforizmi in zanimivi citati bodo odličen okras za vaš dom. V tem primeru lahko vedno zamenjate nadležno novo sestavo brez resnih materialnih naložb. Črke iz pene iz plastike za poroko lahko narežemo po eno in razdelimo gostom, da ustvarimo izvirno skupinsko fotografijo. Naj bodo besede in dobre želje sestavljene iz posameznih elementov, ki bodo v rokah povabljenih. Doma lahko izdelate venec posameznih črk tako, da jih pritrdite s trakom ali simbolično označite povezavo.

Nimate časa za obdelavo in okrasitev velikih številk? To ni problem! Na primer, za fotografiranje lahko naredite majhne črke iz pene z lastnimi rokami. Čeprav njihova višina ni večja od 10-15 centimetrov, zagotovo ne bodo ostali neopaženi. Dokončane črke lahko posadite ali prilepite na lesene nabore, da jih boste lažje držali v rokah.

Pri transportu in shranjevanju dekorja pene bodite previdni. Ne pozabite, da je to precej krhek material, ki ga lahko zlahka zmečkamo ali zlomimo.