FoodPro Preloader

Izdelava snežne krogle z lastnimi rokami - najbolj novoletni spominek!


Steklena kroglica s sliko in padajočim snegom je božični spominek, ki je znan po vsem svetu. Domneva se, da so bili prvi tovrstni obrti francoski v XIX. Stoletju. Danes, na predvečer novoletnih praznikov, lahko tak izdelek kupite v katerikoli trgovini, vendar je veliko bolj zanimivo, da naredite snežni globus z lastnimi rokami. Pri

Steklena kroglica s sliko in padajočim snegom je božični spominek, ki je znan po vsem svetu. Domneva se, da so bili prvi tovrstni obrti francoski v XIX. Stoletju. Danes, na predvečer novoletnih praznikov, lahko tak izdelek kupite v katerikoli trgovini, vendar je veliko bolj zanimivo, da naredite snežni globus z lastnimi rokami.

Priprava potrebnih materialov

Da bi ta božični hack potrebovali: kozarec s pokrovom, vsako vodoodporno lepilo, dekorativne številke, bleščice ali peno, glicerin, vodo. Svoje roke lahko izdelate iz skoraj vseh posod. V ta namen so zelo primerne kozarci iz otroške hrane in drugih živil. Ne pozabite, bolj zanimivo obliko posode, bolj izvirno končnih obrti bo videti. V kozarec lahko vstavite vse številke: tovarniško izdelane spominke, majhne otroške igrače, dekor lahko izdelate neodvisno od polimerne gline. Preden začnete izdelovati plovila, dobro sperite in posušite posodo.

Obvladajte notranjo opremo

Domače snežne kepe lahko postavite na pokrov ali dno pločevinke. Odločite se vnaprej, kako vam je všeč, in začnite dekorirati del, ki bo na dnu.

Možnost ena: izbrane številke nalepite neposredno na pokrov ali dno. Preostanek prostora zlijte z lepilom in ga potresite z ostanki pene ali bleščicami. Pustite dekor suho za nekaj časa. Domneva se, da bo snežna krogla, izdelana z lastnimi rokami, izgledala najbolj impresivno, če namestite notranjo dekoracijo na rahlo višino. Najlažji način za dosego tega učinka je uporaba kosov gline. Naredite torto, ki ustreza obliki in velikosti ter jo zlepite na pokrov ali dno. Nato namestite dekorativne številke, ki jih utapljajo bazo v glini, nato pa podnožje prikrijte s peno ali bleščicami.

Magija se začne

Takoj ko se suho z notranjim dekorjem posuši, lahko začnete polniti naš rezervoar in njegovo montažo. Kako narediti snežno kroglo z lastnimi rokami doma? Za polnjenje rezervoarja boste potrebovali glicerin - lahko ga kupite v lekarni. V kozarec nalijte destilirano vodo z 2/3. Preostali prostor je napolnjen z glicerolom. Ne pozabite dodati iskric, bleščic, kroglic ali drugih majhnih elementov, ki posnemajo padajoči sneg. Če pri roki ni ničesar primernega, lahko naredite “snežinke” iz fino narezanega dežja, folije ali nepremočljivih konfetov.

Pečatenje in zaključna dela

Tudi če se pokrov vaše pločevinke tesno zapre, ne bo odpadno lepilo, preden ga pršite. S pripravljenim spominkom ravnajte zelo previdno. Ne pozabite: če steklena snežna krogla pušča ali se zlomi, boste uničili tekstil ali zelo umazano pohištvo.

Vaša čarobna božična obrt je pripravljena, če pa želite, lahko dodate še nekaj končnih dotikov. Okrasite pokrov z zunanje strani s folijo, ovojnim papirjem ali lepim materialom. Če je zgornji del spominka ravna, lahko na nalepite majhno dekorativno sliko.

Ali je mogoče izdelati žogico s padajočim snegom brez glicerina?

Priljubljeno vprašanje za tiste, ki so se odločili, da prvič izdelajo snežno kroglo, je, ali je mogoče za to plovilo uporabljati čisto vodo brez dodatkov? Pravzaprav to ni najboljša ideja, saj glicerin upočasni spuščanje na dno umetnega snega in podaljša "rok trajanja" spominka. Navadna voda se bo hitreje poslabšala, notranja dekoracija bo morda pokrita z neprijetnim cvetjem ali pa bo sama tekočina popolnoma motna.

Če na strani ni glicerina in želite začeti ustvarjalni proces takoj, ga lahko zamenjate z rafiniranim rastlinskim oljem ali zelo sladkim prozornim sirupom. Zapomnite si, ne glede na to, kateri izdelek izberete, v vsakem primeru pa se bo v nekaj mesecih poslabšalo. To velja tudi za glicerol.

Koristni nasveti in zanimive ideje

Domneva se, da je manjša snežna krogla in bolj zanimiva njena oblika. Upoštevati to pravilo ali ne, je vaše podjetje, vendar za to plovilo ne uporabljajte več kot 1 liter pločevinke.

Spomine s padajočim snegom lahko izdelamo iz plastične posode. Glavni pogoj je tesno prilegajoč pokrov, preglednost posode in odsotnost nepotrebnih robov in grdih šivov na njeni površini. Steklena posoda se izbere po enakem principu. Najboljše od vsega za izdelavo tega obrti ustreza posodo z gladkimi stenami ali majhno število obrazov. Vendar bo zapleten prerez otežil razmislek o fascinantnem notranjem svetu kompozicije.

Zdaj veste, kako narediti snežno kroglo, a še vedno pomislite, kaj naj spravimo v notranjost? Hišice, božična drevesca, snežaki, Božiček, živalske figure ali pravljični liki - če ustvarjate s svojim otrokom.

Obrt z "padajočim" snegom ne more biti samo novo leto. Poskusite narediti takšen spominek 8. marca ali Valentinovo. V skladu s tem, notranji dekor mora podpirati temo počitnic, in samo bleščice, večbarvne kroglice in konfeti lahko pade v tako žogo, pene plastike ni potrebno.

Še ena zanimiva ideja je, da v notranjosti naredite žogo z razglednico ali fotografijo. Potrebovali boste papirno fotografijo ali čudovito sliko primerne velikosti. Zaprite prazen trak tako, da se ne zmoči. Nato, kot vedno, postavite notranjost in masko osnovo, dodajte bleščice in dokončajte plovilo, nalijte raztopino in tesno zaprite pokrov.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo